Het babyfoon dilemma!

Ik stoor me er totaal niet aan, Peter heeft een haat-liefde verhouding met het apparaat. Ruth over het babyfoon-dilemma.

Mama mama, schalt het door de babyfoon. Er is er één wakker. Al snel volgen nummer 2 en 3 ook. ’s Morgens is de babyfoon mijn wekker. ’s Nachts slaap ik eigenlijk door alle geluiden heen. Alleen manlief wordt van elk zuchtje wakker. Hallo babyfoon dilemma!

Babyfoon

Tijdens mijn zwangerschap kochten we hem. Goed getest en makkelijk in gebruik. Niet te veel poespas en zonder camera (want tja, op wie van de drie richt je die dan?). De variatie aan rustgevende melodietjes kunnen we inmiddels zelf al dromen. Een vooral praktisch en niet al te mooi ding. En hij prijkt dus nog steeds op de slaapkamerplank van onze meisjes. De babyfoon!

Rust

Ik vind het een prettig idee om te weten wat er boven gebeurt, wie er wakker is, wie er huilt of wie er moet hoesten. Zo weet ik precies wanneer ik in actie moet komen. Mijn gehoor is inmiddels selectief geworden; alles wat belangrijk is hoor ik en de rest schakel ik uit. Dat komt er op neer dat ik mij dus helemaal niet stoor aan dit ding en het mij eigenlijk vooral rust geeft.

Haat-liefde

Peter daarentegen heeft een haat-liefde verhouding met het apparaat. Ook hij vindt het fijn om te weten of er iets aan de hand is. Maar ieder kreuntje of kuchje is aanleiding voor manlief om op te kijken van waar hij mee bezig was. Concentreren op iets anders is vervolgens een hele uitdaging voor hem. En ’s nachts slapen al helemaal..

Slapen

Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo goed geslapen heb sinds ik moeder ben! Zodra mijn hoofd het kussen raakt dan val ik bijna als vanzelf in slaap. Mijn meisjes slapen gelukkig ook goed. Althans, ik hoor ze bijna nooit. Alleen Peter dus niet. Die wordt van ieder geluidje wakker en komt dan nog maar met moeite in slaap.

Strijd 

Vroeger lag ik ook vaak wakker. Ik kan me dus goed voorstellen hoe hij hiervan baalt. Tijdens vriendinnenvakanties in goedkope, bloedhete hotelkamers draaide ik altijd stiekem de ventilator mijn kant op zodra de ander sliep. Het hielp me om nog eventjes een paar uurtjes mijn ogen dicht te doen. Het doet me denken aan ons babyfoondilemma en de strijd om de volumeknop.

Wat nu?

Als het aan hem ligt dan staat het volume dus op de laagste stand. Bij mij minstens op stand 2. En daar zit het hem in. Want wat gaan we doen? We hebben het al eens over alternatieven gehad. Babyfoon weg en alle deuren open? In de winter helaas niet echt energiezuinig zo. Of alleen beneden gebruiken en ’s nachts niet meer? Tja, kan. Of toch allebei steeds stiekem het volume blijven aanpassen zodra het kan?

Compromis

Van de week hebben we besloten om de knoop door te hakken want hier wordt één van de twee ook niet gelukkig van. We zijn tot een compromis gekomen. Overdag mag het volume op stand 2. Maar bij het naar bed gaan worden de slaapkamerdeuren open gezet en gaat de babyfoon ’s avonds niet meer naast ons bed. We gaan het een week proberen. Ik ben benieuwd. En om eerlijk te zijn vind ik het best een beetje spannend..

Wakker

De eerste nacht schiet ik wakker. *#@! Wekker vergeten te zetten! De volgende ochtend blijkt dit voor niets, want ook nu word ik nog gewoon wakker van mijn meisjes. Iets minder luid naast mijn oor, maar op een prima volume om mee op te staan. Nog even een paar dagen uitproberen, maar een uitgeslapen man naast me is me eigenlijk ook heel veel waard!

Dilemma opgelost, lijkt het dus wel! Dan kunnen we het nu weer eens hebben over het dopje van de tandpasta..

Door

14 juni 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.