Maxi Cosi gebruiksaanwijzing

Maxi Cosi gebruiksaanwijzing

Lekker met de kleine op stap? Een Maxi Cosi is dan altijd handig om je baby veilig in te vervoeren.

Met de Maxi Cosi op stap; superhandig als je die kleine veilig en makkelijk wilt vervoeren. Sarah laat even in het kort zien welke stappen je doet als je je baby in de Maxi Cosi Citi legt. 

Maxi Cosi gebruiksaanwijzing

Bekijk hier onze leuke video over hoe je een Maxi Cosi Citi gebruikt:

Verkleinstuk Maxi Cosi

Nog even speciale aandacht voor het verkleinstuk van de Maxi Cosi, want dat is zeker handig om op te letten bij het aanschaffen. De allerkleinsten kunnen de Maxi Cosi dan namelijk al gebruiken zonder dat ze kunnen verschuiven. Dit verkleinstuk zorgt er ook voor dat het hoofdje goed beschermd in de Maxi Cosi ligt. 

Je baby stevig vastzetten

Natuurlijk wil je dat je baby goed en veilig in de Maxi Cosi zit, maar wat is te los en wat te strak? Bij het vastklikken van de gordel moet er geen ruimte zitten tussen de schouders en de gordel. Bij de buik heb je vaak een beetje ruimte, dit is normaal. 

Hoe lang mag baby in Maxi Cosi?

Let op: probeer je baby niet langer dan 2 uur (volgens de fabrikant) achtereen in de Maxi Cosi te laten zitten/liggen, dit is niet goed voor de ontwikkeling van de rug. Lange rit voor de boeg? Stop dan regelmatig en leg je baby even op een speelkleed plat op zijn of haar rug. 

Aanpassen aan omstandigheden

Bedenk ook dat je kleine in een Maxi Cosi weinig bewegingsruimte heeft, en zelf niet even een kledingstuk aan of uit kan doen. Gebruik bij warm weer een zonnescherm- of kap en zorg bij koud weer juist voor een lekkere warme voetenzak, dan help je de lichaamstemperatuur van je kleine goed op peil te houden. 

Wil je meer weten over de verschillende Maxi Cosi's en de onderstellen? Lees dan zeker ons artikel over het kiezen van een Maxi Cosi 

Daisy van Schaijik

Door

14 juli 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.