Vaders twee weken verlof na zwangerschap of bevalling

In plaats van twee dagen verlof, naar twee weken verlof!

Als je kindje geboren is, dan wil je toch niets liever dan samen genieten? Vaders krijgen hier bijna geen tijd voor, want met twee dagen verlof kun je net leren hoe je een luier moet verschonen.

twee weken verlof voor vaders

Het Europees Parlement wil hier ook het liefst verandering in zien! Zij pleiten nu voor twee weken verlof in alle Europese lidstaat-landen. De discussie vond al plaats in 2007, 2010, 2012 en nu weer in 2015! Zou er dan eindelijk schot in de zaak komen? In het jaar 2012 wilde CDA en Groenlinks het vaderschapsverlof al naar vijf dagen uitbreiden.   

verlof in eu-landen

Moeders hebben recht op 16 weken zwangerschapsverlof en vaders, tja die moeten het met weekenden doen of vakantiedagen opnemen. Dat een vader in Nederland maar twee dagen verlof heeft, is best weinig als je kijkt naar landen om ons heen! In België hebben vaders tien dagen verlof en in Engeland en Denemarken krijgen ze al twee weken, in Portugal 10 weken en in Bulgarije krijgen vaders meer dan een jaar verlof! 

Wat vind jij? Moeten vaders langer verlof krijgen en zo ja, hoe lang? Laat hieronder een reactie achter! 

TIP: Alles over de geboorte op 1 handige pagina.

Door

28 mei 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er is al 1 reactie geplaatst

4 jaar geleden

ik vind dat twee weken verlof wel normaal is. De eerste week heb je kraamhulp en dan heb je misschien wel tijd voor elkaar maar geen echte privacy. Na een week begint de vader ook een beetje te wennen en zal hij ook veel dingen zelf willen doen met de kleine. En zeker ook fijn voor de moeder dat de vader in de buurt is. Ik denk dat twee weken juist goed is, maar dan inderdaad wel doorbetaald. Zij hebben net zoveel recht op hun pasgeboren kind als hun moeder.

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.