Baby laten boeren

Baby laten boeren

Een baby laten boeren, hoe pak je dat aan? Sommige baby's kunnen heel moeilijk een boertje laten. Daarom hier alle info en technieken om je baby te laten boeren.

Een baby laten boeren, hoe pak je dat aan? Sommige baby's kunnen heel moeilijk een boertje laten, dit lukt dat niet altijd. Daarom hier een aantal handige technieken en tips om je baby te laten boeren. Oftewel boeren voor dummies! We hebben er een leuke instructievideo van gemaakt. Deze kun je hieronder bekijken! 

Tips om je baby te laten boeren

Moet een baby boeren?

Moet een baby boeren? Eigenlijk is het antwoord ja. Een baby slikt vaak lucht in daarom is het belangrijk dat dit er weer uit gaat. Als je een boertje laat, gaat dit dwars zitten en kan je baby gaan huilen.  

Baby voeren na borstvoeding anders dan flesvoeding?

Het laten boeren van een baby is belangrijk zowel na de borstvoeding als flesvoeding. Er zit geen verschil in. Wel kan het zijn dat je baby minder boert door de boerstvoeding. Als je jouw baby goed aan de borst legt, krijgt het minimale lucht binnen. Het kan daarom zijn dat je baby minder moet boeren.

Boertje laten lukt niet

Heb je bovenstaande technieken al geprobeerd en lukt het je baby nog steeds niet om een boertje te laten? Dan kun je jouw baby even op de buik leggen. Blijf er gewoon bij, vaak komt de lucht er dan uit. Als dit nog niet lukt, dan kun je het laten zitten. Als het boertje alsnog dwars zit hoor je het snel genoeg, want dan gaat je kleine vaak huilen. 

Boeren na het slapen 

Het kan goed zijn dat als je jouw baby oppakt als het heeft geslapen er nog een boertje komt. Juist door het wisselen van een houding kan dit komen. Je baby ligt eerst plat en doordat je jouw baby optilt kan het een boertje laten.  

Tot welke leeftijd?

Dit is bij elke kindje anders. Vaak als je baby goed kan zitten kan ze er zelf ook voor zorgen dat de lucht makkelijk weggaat. Leg je je baby na de voeding in bed, dan is het wel weer fijn om even op een boertje te wachten. Je komt er snel genoeg achter, wanneer het vanzelf gaat.

Tips om te Relaxen

Relax als je baby niet boert. Gaat het niet makkelijk of ben je maar op de rug aan het kloppen, maar er komt na een paar minuten nog geen boer? Ga dan gewoon door met wat je zou doen. Ik bleef soms ook 20 minuten wachten zonder resultaat. Nu is dat overdag geen probleem, alleen voor een nachtvoeding zou het fijn zijn als het wat sneller zou gaan. Wil je jouw baby op bed leggen doe dat dan. Als het écht dwars gaat zitten hoor je het snel genoeg en kun je je baby weer even oppakken zodat het kan boeren.

Heb jij nog een ultieme techniek die wij nog niet hebben besproken? Laat dan hieronder een reactie achter!

Sarah Glasbergen

Door

16 november 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 5 reacties geplaatst.

Wendytje

10 maanden geleden

Nou ja, wat een opmerking over borst, kunst of gewone voeding. En dan ook nog eens een propaganda over dat borstvoeding zo ontzettend goed is en kunstvoeding niet. Wat mij juist opvalt als je iets zoekt over voeding etc is dat het altijd over borstvoeding gaat....jammer, zeker voor moeders die om wat voor reden geen borstvoeding ( kunnen) geven. Laten we er zeker geen discussie over beginnen wat beter is, en iedereen lekker laten voeden hoe zij wilt.

Tijn

3 jaar geleden

Dames, het gaat om reacties of tips om je baby te laten boeren. Doe dat dan ook! Wel of geen borstvoeding is niet de vraag...

Nancy

4 jaar geleden

Ik vindt het raar dat er zo'n op hef is over kunstvoeding .... borstvoeding is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij denk aan vrouwen doe hun borsten hebben moeten amputeren vanwege kanker. Denk eens na voor dat je een reactie plaatst als zijde "verplicht borstvoeding" .... think before you speak or write something.. en zo kan ik nog vele redenen meer bedenken. Dus helaas ik ben zelfs voor kunst voeding wat voor mij als gewone voeding wordt gezien.. En een vraag meer.. Laat jij jou kind later groente uit de supermarkt eten of vanuit groenteboer of je eigen tuin!? Of handiger gezegd jij laat jou kind dus geen e-nummer en n-nummers eten heel zijn/haar leven lang. Want als je voor borstvoeding bent,Moet je zelf ook met deze veel belangrijkere keuze rekening houden lijkt mij..dus ik zie dan de meer waarde niet als je 6 maanden lang borst voeding geeft en vervolgens alles met e- & n-nummers gaat geven heel zijn/haar leven lang.

Roos

4 jaar geleden

Ik doe dit allemaal al, maar niets helpt helaas en m'n kleintje van 5 maanden ligt elke nacht wel een uur wakker.. huilend. Omdat ze het lucht er maar niet uitkrijgt. Valt steeds drinkend in slaap na de borstvoeding en wat ik ook doe... ze boert niet. En wordt dan na een haar tweede of derde voeding huilend wakker. Voel me elke nacht zó machteloos! Pff!!

En btw.. Helemaal mee eens Iris! Heel raar dat KUNSTvoeding "gewone" voeding genoemd wordt!!

Iris

4 jaar geleden

Titel: baby boeren na borstvoeding anders dan bij gewone voeding?
Sinds wanneer is KUNSTvoeding "gewone" voeding. Schandalig! Je geeft je kindje zo veel meer mee met borstvoeding. Dit zou eigenlijk het standaard moeten zijn ipv kunstvoeding. Ik respecteer ieders keuze en weet uit ervaring dat borstvoeding heel intensief kan zijn.
Wat ik betreur is dat de maatschappij zo gericht is op kunstvoeding dat borsrvoeding bijna abnormaal aan het worden is.

- Reactie MiniMe: Hoi Iris, dat was inderdaad niet zo handig geformuleerd. We hebben het tussenkopje aangepast! Groetjes!

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.