Baby laten boeren

Baby laten boeren

Een baby laten boeren, hoe pak je dat aan? Sommige baby's kunnen heel moeilijk een boertje laten. Daarom hier alle info en technieken om je baby te laten boeren.

Een baby laten boeren, hoe pak je dat aan? Sommige baby's kunnen heel moeilijk een boertje laten, dit lukt dat niet altijd. Daarom hier een aantal handige technieken en tips om je baby te laten boeren. Oftewel boeren voor dummies! We hebben er een leuke instructievideo van gemaakt. Deze kun je hieronder bekijken! 

Tips om je baby te laten boeren

Moet een baby boeren?

Moet een baby boeren? Eigenlijk is het antwoord ja. Een baby slikt vaak lucht in daarom is het belangrijk dat dit er weer uit gaat. Als je een boertje laat, gaat dit dwars zitten en kan je baby gaan huilen.  

Baby voeren na borstvoeding anders dan flesvoeding?

Het laten boeren van een baby is belangrijk zowel na de borstvoeding als flesvoeding. Er zit geen verschil in. Wel kan het zijn dat je baby minder boert door de boerstvoeding. Als je jouw baby goed aan de borst legt, krijgt het minimale lucht binnen. Het kan daarom zijn dat je baby minder moet boeren.

Boertje laten lukt niet

Heb je bovenstaande technieken al geprobeerd en lukt het je baby nog steeds niet om een boertje te laten? Dan kun je jouw baby even op de buik leggen. Blijf er gewoon bij, vaak komt de lucht er dan uit. Als dit nog niet lukt, dan kun je het laten zitten. Als het boertje alsnog dwars zit hoor je het snel genoeg, want dan gaat je kleine vaak huilen. 

Boeren na het slapen 

Het kan goed zijn dat als je jouw baby oppakt als het heeft geslapen er nog een boertje komt. Juist door het wisselen van een houding kan dit komen. Je baby ligt eerst plat en doordat je jouw baby optilt kan het een boertje laten.  

Tot welke leeftijd?

Dit is bij elke kindje anders. Vaak als je baby goed kan zitten kan ze er zelf ook voor zorgen dat de lucht makkelijk weggaat. Leg je je baby na de voeding in bed, dan is het wel weer fijn om even op een boertje te wachten. Je komt er snel genoeg achter, wanneer het vanzelf gaat.

Tips om te Relaxen

Relax als je baby niet boert. Gaat het niet makkelijk of ben je maar op de rug aan het kloppen, maar er komt na een paar minuten nog geen boer? Ga dan gewoon door met wat je zou doen. Ik bleef soms ook 20 minuten wachten zonder resultaat. Nu is dat overdag geen probleem, alleen voor een nachtvoeding zou het fijn zijn als het wat sneller zou gaan. Wil je jouw baby op bed leggen doe dat dan. Als het écht dwars gaat zitten hoor je het snel genoeg en kun je je baby weer even oppakken zodat het kan boeren.

Heb jij nog een ultieme techniek die wij nog niet hebben besproken? Laat dan hieronder een reactie achter!

Sarah Glasbergen

Door

16 november 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.