Review Stokke Steps - Ervaring met kinderstoel en wipstoel

Wij testten de Stokke Steps kinderstoel en wipstoel. Zie in dit filmpje wat onze ervaring is met deze stoel.

Ik mocht de Stokke Steps reviewen. Dit is een kinderstoel die meegroeit met je kind. Je kent vast de welbekende Tripp Trapp wel. Het bijzondere van deze stoel is dat je baby er ook al in kan en dat je ook meteen een heel fijn wippertje (bouncer) hebt. Vanaf de geboorte kan je kindje al aan tafel zitten!

Wat houdt de Stokke Steps in?

De Stokke Steps bestaat uit het volgende:

 1. Het wippertje (bouncer), deze kun je dus los als wipstoeltje gebruiken.
 2. De kinderstoel waar je de bouncer op kunt zetten. Zo kan je baby vanaf de geboorte al aan tafel zitten.
 3. De kinderstoel met babyset voor je baby vanaf 6 maanden. 
 4. De kinderstoel met eetblad.
 5. De kinderstoel los voor kinderen tussen drie en acht jaar oud.

eigenschappen Stokke Steps

Voordelen & nadelen van de Stokke Steps

Geen zin om deze complete review te lezen? Hier kort en krachtig de voor- en nadelen van de Stokke Steps.

Voordelen:

 • Design: het ziet er fantastisch uit. En staat mooi in onze woonkamer
 • Materiaal: Je ziet dat er niet is bezuinigd op het materiaal.
 • Montage: Binnen no time zet je de stoel in elkaar
 • Opklapbaar: De bouncer kun je makkelijk opbergen
 • Ergonomisch: Zowel de bouncer als kinderstoel zit heel comfortabel!
 • Bouncer: Het wipstoeltje is een hit! Het bounced op een hele prettige manier en zit erg comfortabel!

Nadelen Stokke Steps

 • Bouncer: Als je de bouncer op de kinderstoel zet, hangt je baby er een beetje in als ze nog niet zo groot is.

De bouncer/ wipstoel

Ik ben erg onder de indruk van de bouncer. Dit wipstoeltje is van mooie stof gemaakt en mijn dochtertje zit er erg fijn in. Voor pasgeboren baby's zit er een opzetstuk bij zodat de pasvorm erg goed is. Je ziet dat haar ruggetje erg goed wordt ondersteund.

Handen vrij!

Ik heb veel meer mijn handen vrij door de bouncer. Als ik even aan het werk ben, wil douchen of koken, dan zet ik haar in dit wipstoeltje. Ze vermaakt zich prima door om haar heen te kijken of door een speeltje die je erboven kunt bevestigen.

Opklappen

Erg makkelijk dat je het wipstoeltje in kunt klappen, zo kun je deze makkelijk onder de bank schuiven als je hem niet gebruikt. Zeker als je ziet hoeveel baby dingen er in onze woonkamer staan.

Baby aan tafel

Ik vind het ideaal dat je met je baby aan tafel kunt zitten. Op de één of andere manier is het altijd zo dat als ik wil eten, mijn dochter altijd gaat huilen. Nu ze aan tafel kan, kan ik zelf ook een hap naar binnen krijgen en zij is sneller tevreden. Wel vind ik dat ze er een beetje in het wippertje hangt. Ze is nu 12 weken, wellicht als ze iets groter is dat dit minder wordt.

De kinderstoel

De kinderstoel met eetblad heb ik gebruikt toen vrienden van ons kwamen eten met een meisje van 1,5. Ze zat erg veilig in het stoeltje door het zitje en ook de hoogte is helemaal perfect. Het eetblad zorgde ervoor dat niet alles op de vloer belandde. Toen ze weg was, zag ik wel dat ze het voor elkaar had gekregen om wat rijst in de groeven van het onderstel te krijgen. Om de stoel te kunnen verstellen zit op het onderstel een paar groeven, maar een doekje erlangs en het was weg.

In elkaar zetten van de kinderstoel

Toen deze set geleverd werd keek ik meteen mijn vriend lief aan... Dat had eigenlijk niet gehoeven. Nadat de stoel binnen 10 minuten in elkaar werd gezet riep mijn vriend vol lof: "Dit kan elke vrouw in elkaar zetten!"

Door

10 juni 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 2 reacties geplaatst.

1 jaar geleden

Hier exact het zelfde probleem! Doorgekrakt doordat zus haar broertje wou knuffelen. Het desbetreffende onderdeel is simpel los te schroeven maar blijkt niet los verkrijgbaar. Koop u maar een compleet nieuwe bouncer werd er gezegd. Niet een reactie wat je van een merk als Stokke verwacht. Erg slecht!

1 jaar geleden

De stokke steps bouncer heeft een onderdeel dat makkelijk vervangen kan worden, maar als je, bijvoorbeeld een tweede kindje krijgt dat leunt op de bouncer om zijn broertje of zusje een kusje te geven, gaat het kapot, is je garantie afgelopen en zeggen ze van stokke dat je een nieuw onderstel moet kopen a 150 euro en dat ze het onderdeel niet kunnen vervangen. Als je de hoes eraf haalt, zie je dat het onderdeel wel eenvoudig te vervangen is, maar ze willen het onderdeel gewoon niet opsturen, ook niet als je voor het onderdeel wilt betalen. Als je op marktplaats gaat kijken dan zie je inderdaad een hoop bouncers voor 25 euro die daar kapot gegaan zijn. Jammer. Want ze weten dus van het probleem af, maar verbeteren het product ook niet en geven ook geen goede service. En als ik weer een nieuw onderstel koop dan, dan is de kans groot dat het weer kapot gaat.

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.