Witte babykamers

Witte babykamers

Een babykamer volledig in het wit? Is dat niet te eh, wit? Zeker niet! Wij vonden in ieder geval een paar witte babykamers die je niet mag missen.

Een witte babykamer, is dat niet saai? Welnee joh, wit is een 'kleur' waar je juist altijd goed mee zit. Wit in een babykamer geeft rust en kan je erg goed combineren met allerlei gekleurde accessoires. Doe hieronder inspiratie op! 

Wit, witter, witst

Vaak wordt wit bestempeld als makkelijk of simpel, maar waarom? Het is een mooie en zachte kleur en het wordt vaak gebruikt in babykamers omdat het rust uitstraalt. Tegenwoordig zijn lichte babykamers helemaal hip door de scandinavische trend, en dus ook de witte babykamer. En de kleur wit kent heel veel verschillende tinten zoals zuiver wit, room wit, créme wit... Wit in combinatie met een andere lichte kleur kan natuurlijk ook heel mooi zijn, zoals deze babykamers hieronder.

witte babykamer creëren

Om een witte babykamer te creëren begin je bij de vloer en de muren. En witte muur met een witte vloer geeft de babykamer veel licht en een ruimtelijk gevoel. Wees niet bang voor veel wit, een gekleurd behang of vloerkleed kan altijd nog. Maar je zal zien dat het een prachtige frisse sfeer geeft. De muur kan je wit verven of behangen. Bij behang kan je nog kiezen voor verschillende desings of structuren. Voor een witte vloeren is er ook een ruime keuze: ga je voor hout, vloerbedekking, laminaat of zijl? 

Het voordeel van een witte babykamer: alles staat mooi bij elkaar, niks kan vloeken!

witte meubels

De volgende stap: de meubels! Ook hierbij kan je kiezen uit verschillende stijlen die bij jullie babykamer passen. Heb je al een bed, kast of commode in een andere kleur? Schuur het meubelstuk op en verf het mooi wit! Ben je niet zo van het klussen? Geen probleem, hieronder hebben wij de leukste witte meubels en een aantal accessoires gevonden, dus leef je uit!

 

  1. Poster, psikhouvanjou, €14,95
  2. Hangende wieg, babypark, €197,10
  3. Eekhorn lamp Rice, dekleinezebra, €8
  4. Box kidsriver, babypark, €179
  5. Krukje Anne-Claire Petit, dekleinezebra, €218
  6. Kast, babypark, €399

Vind je het leuk om nog wat kleur in de babykamer aan te brengen? Bekijk hier alle inspiratie voor een kleurrijke babykamer!

 

Marlon Verhoeven

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.