Leuke manieren om te vertellen dat je zwanger bent

Er zijn veel leuke manieren om te vertellen dat je zwanger bent. MiniMe's Rosanne ging op zoek naar voorbeelden en vond deze toffe zwangerschapsaankondigingen!

Misschien wel één van de leukste dingen van de eerste periode van je zwangerschap: het goede nieuws vertellen dat je zwanger bent aan al jullie vrienden en familie! Je kunt natuurlijk gewoon zeggen: ‘Hey joh, ik ben zwanger’, maar je kunt het ook wat origineler brengen. Omdat ik zelf dit leuke nieuws ook weer mocht gaan vertellen (yes!) ging ik op zoek naar leuke ideeën. Laat je inspireren!

Originele foto zwangerschapsaankondiging

Maak een familieportret waarin je duidelijk maakt dat er een baby op komst is. De voorbeelden met babyschoentjes, de eerste echo of een mini-rompertje heb je vast zelf al eens voorbij zien komen. Ik vond dit een originele variant: 

Vertel het door de Grote broer of zus

Als je al een kindje hebt, kun je een subtiele foto maken wanneer hij of zij een boekje leest zoals Kleine Pluis. Sommige onoplettende mensen zullen het misschien niet meteen doorhebben en denken dat het gewoon een schattige foto van je kleine is die een boekje leest. Extra leuk als je het mij vraagt, maar je kunt het nieuws nog even verduidelijken door er iets geinigs bij te schrijven.

Vertel dat je zwanger bent door een borrel of taart

Een goede borrel? Of een heerlijke taart! Eten is altijd een goed moment om leuk nieuws te vertellen. Dus verstop de echo in een taart (als je er wel een folie omheen doet). Of plak de echo op een fles champagne! Je kunt hier creatief genoeg mee zijn!

Vertellen aan je kinderen dat je zwanger bent

Zoek je nog een leuke manier om te vertellen aan je kinderen dat je zwanger bent? Er zijn genoeg manieren te bedenken. Het is maar net hoe oud ze zijn. Als ze wat jonger zijn is het handig als jullie de echo laten zien. Ook leuk om een boek te geven waarin ze uitleggen hoe het werkt als er een baby wordt geboren. Onze favoriete boeken vind je hier:

GEBRUIK EEN LETTERBORD OF LIGHTBOX

Dit is hoe ik het heb aangepakt! Mijn vriend en ik vierden onze verjaardag, dus onze ouders, broer en zus met aanhang zouden 's middags op de stoep staan. Op een letterbord had ik de tekst 'Beschuit met muisjes in november' geschreven. Dat bord stond nonchalant in de keuken, de plek waar bij ons iedereen altijd binnenkomt. Het sprong écht enorm in het oog vond ik, maar toch duurde het een paar minuten voor mijn moeder het als eerste ontdekte. En me vervolgens héél snel om de nek vloog, haha!

Vertel dat je zwanger bent met een kraskaart

Deze manier is vooral leuk om je ouders, broer of zus en beste vrienden het nieuws te vertellen. Je geeft een kaart die zij vervolgens open moeten krassen... en tadaaa! Daar is het grote nieuws! Heel leuk om toe te kijken hoe de liefste mensen in jouw omgeving op jullie nieuwtje reageren. Deze kraskaarten zag ik van Mamakaart.

Geen alcohol meer voor jou

Sta jij bekend als een echt feestbeest dat wel van een drankje houdt (of eh, hield...)? Dan kun je het nieuws ook delen met de grappige aankondiging dat je (tijdelijk) gestopt bent met het drinken van alcohol. Ook leuk zijn deze postkaarten met 'I quit drinking (well, only for 9 months)’. 

Ook leuk om appelsap in te schenken vlak voor dat jullie het leuke nieuws vertellen dat je zwanger bent!

Wat vind jij een leuke manier om te vertellen dat je zwanger bent?

ECHT leuke zwangerschapsoutfits!

Wij weten als geen ander dat het een dagtaak is om een beetje een fashionable outfit te vinden als je zwanger bent. Gelukkig vonden we hier veel écht leuke zwangerschapsoutfits! Leg jezelf in de watten! You deserve it! 

Bestel bij de Bijenkorf

Rosanne Buitendijk

Door

30 juni 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.