Bijzonder: tweeling twee maanden na elkaar geboren

Bijzonder: tweeling twee maanden na elkaar geboren

Woow! Deze mama beviel van een tweeling met twee maanden tussen het ene en het andere kind.

Een heel bijzonder verhaal, maar toch echt waar: een mama in Roemenië beviel van een tweeling met twee maanden tussen het ene en het andere kind. Dit zorgde er zelfs voor dat de tweeling niet eens in hetzelfde jaar ter wereld kwam!

Tweeling twee maanden na elkaar geboren. Het eerste meisje werd in november geboren. Omdat iedereen wist dat er nog een moest komen, stonden arts en verpleegkundigen klaar om het tweede meisje op te vangen. Zij kwam echter niet, en de weeën van de vrouw stopten ook compleet. Testen lieten zien dat de vrouw twee aparte placenta's had, waardoor het niet 'nodig' was voor het tweede meisje om er ook al uit te komen.

Twee maanden na elkaar

Na twee maanden beviel de vrouw van het tweede meisje, die slechts 1 kilo woog en overduidelijk kleiner was dan haar tweelingzus. Na een maand in het ziekenhuis groeide het meisje echter als kool en binnenkort mag ze met mama mee naar huis. Bekijk hier de video van de tweeling. 

Dit komt vaker voor

En ja, hoewel het nog gekker zal klinken, komt het vaker voor dat een tweeling niet op dezelfde dag geboren wordt. Bij de tweeling uit de afbeelding bovenaan bijvoorbeeld kwam de een voor oud&nieuw, en de ander erna. Een wel heel bijzondere jaarwisseling!

Daisy van Schaijik

Door

30 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.