De 4 grootste fouten bij het inrichten van de babykamer

De 4 grootste fouten bij het inrichten van de babykamer

Bij het inrichten van de babykamer worden er soms fouten gemaakt. Voorkom ze met deze handige tips!

Veel vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap een hoop stress bij het regelen van allerlei dingen waar ze op dat moment nog maar weinig van weten. Een van de dingen die veel (onnodige) stress kan veroorzaken, is de inrichting van de babykamerMaak deze 4 fouten niet en bespaar tijd, geld en vooral een hoop stress!

Hoe moet je als aanstaande moeder weten of hoeslakens of gewone lakens handiger zijn? Of je een commode of een verschoontafel moet kopen? Dit zijn zaken die je van tevoren helemaal niet weet en dus maak je een uneducated guess. Als het gaat over rompertjes met knoopjes of overloop is dat nog niet zo erg, maar als de inrichting van je babykamer niet naar wens is, zal je daar nog dagelijks last van hebben.

Babykamer inrichten: advies van experts

Je kunt veel advies op internet vinden over hoe je het inrichten van de babykamer aan moet pakken en waar je op moet letten. Het komt echter niet zo vaak voor dat je ook over fouten maken en vooral over het voorkomen van deze fouten kunt lezen. Binnenhuisarchitecten en stylisten vertellen ons over de meest voorkomende fouten bij het inrichten van de babykamer en hoe je deze fouten kan voorkomen!

Niet vooruit kijken met aankopen

Meubels en raambekleding kunnen de grootste kostenposten zijn bij het inrichten van de babykamer en als je niet vooruit kijkt, koop je meubels die functioneel gezien maar één of twee jaar mee gaan. - Daniëlle van Herk van Stijl Compagnie

Dit is een fout waardoor je onnodig veel geld kwijt bent. Als je een commode koopt, zorg dat deze later ook als een ladekast gebruikt kan worden of koop een meegroeibed. Houd raambekleding neutraal en niet te kinderachtig, dan kan het veel langer mee.

Als je zorgt dat accessoires een dubbele functie hebben, kun je ze ook later gebruiken. - Merel Vriend van All-in Living

Je koopt waarschijnlijk veel accessoires die je maar een paar maanden zal gebruiken, bijvoorbeeld een luieremmer. In plaats van een luieremmer met Nijntje erop, kun je dus beter een neutrale kiezen. Een neutrale emmer met een deksel kun je na de luiertijd omtoveren tot stoere speelgoedkist (maak hem wel eerst goed schoon natuurlijk).

Alleen babykleuren gebruiken

Het is een veel voorkomende denkfout dat alleen pasteltinten in de babykamer gebruikt mogen worden. - Irene Spooren van ISIS-design

Niet nodig! Je baby wordt snel ouder en je zal echt niet ieder jaar nieuwe kleuren en een nieuwe inrichting hebben. Begin daarom met een rustige basis van egale kleuren en creëer dan sfeer in de kamer door accenten toe te voegen. De accenten kun je met een kleine investering een jaar later makkelijk aanpassen.

De accenten kunnen best stoer en uitgesproken zijn. Je kunt bijvoorbeeld met industriële details werken of hele uitgesproken kleuren laten terugkomen in accenten zoals fotolijsten. - Eline Hehenkamp van DNA-styling

Slechte of willekeurige routering

Ben je links en staan al je verzorgingspullen rechts van de commode? Dat heb je een onhandige routering gekozen. Denk goed na over de plaatsing van je meubels en producten. Als de kleding van je baby aan muur aan de andere kant van de commode hangt, kan dat onveilige situaties opleveren als je nog even een jasje of sokken wilt pakken.

Je kunt deze onhandigheden proberen te voorkomen door de routering van te voren te bedenken. - Esther Canisius

Een handige manier om de routering goed voor te bereiden, is om de nog niet ingerichte kamer in te lopen. Vervolgens speel je twee situaties na: als je je baby uit bed naar de commode brengt om te verschonen en als je je baby uit bed haalt en naar de commode brengt om aan te kleden. Kun je je verzorgingsproducten makkelijk pakken en tegelijkertijd één hand op de commode houden? Kun je babykleding makkelijk en snel pakken zonder te kijken? Is je antwoord nee, dan moet je je routering aanpassen.

Te druk, te veel chaos

Het is heel makkelijk om de babykamer te druk in te richten. Een vrolijk behang met figuurtjes kan heel leuk staan, maar als je vervolgens de hele kamer gaat behangen, wordt het direct te druk. Ook als je veel kleine dingen overal hebt staan, oogt het heel druk en zelfs rommelig.

Als je dat leuke behang niet wilt laten liggen, behang dan alleen één muur hiermee en laat de rest van de muren (en zeker de muur naast het wiegje) rustig. - Daniëlle van Herk

Maar er zijn nog andere opties. Je kunt ook een paar figuurtjes uit een rol behang knippen en die op de muur bij elkaar plakken. Creëer gewoon je eigen (rustigere) versie! Of werk met grote muurstickers, die de echte eye-catchers van de babykamer worden.

Met dank aan: Daniëlle van Herk van Stijl Compagnie, Merel Vriend van All-in Living, Irene Spooren van ISIS-design, Eline Hehenkamp, van DNA-styling en Esther Canisius van Esther Canisius.

Wij verzamelden te gekke items voor een hele gezellige babykamer:

 
Redactie MiniMe.nl

Door

05 december 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.