Commode kopen: waar let je op?

Commode kopen: waar let je op?

Ga jij een commode kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je de perfecte commode te vinden!

Eén van de dingen die je écht nodig hebt wanneer je een kindje krijgt, is een commode. Onmisbaar! Aankleden, verschonen, spullen opbergen: een commode gebruik je voor van alles. Hier moet je op letten als je een commode gaat kopen!

Een commode kopen

Een commode is één van de meest gebruikte aankopen van jonge ouders. Het kopen van een goede en fijne commode is dus belangrijk! Vrijwel alle babywinkels verkopen commodes en ook worden er veel tweedehands commodes aangeboden op verschillende online platforms. Je kunt een echte commode kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een normaal ladekastje of een dressoir om te toveren tot commode. Geef het kastje een mooie kleur of voeg je eigen deurknopjes toe. Je kunt het zo leuk maken als je zelf wilt! 

LEES OOK: Babykamer inrichten - waar moet je op letten?

De perfecte commode

De perfecte commode? Tja, smaken verschillen... En dat zie je terug in het aanbod van babywinkels. Grote commodes, kleine commodes, felle of juist zachte kleuren. Je kunt kiezen wat je wilt. Afhankelijk van de ruimte die je hebt in de babykamer, kun je kiezen voor een kleine of juist een grote commode.

Denk slim en gebruik je commode ook als opbergruimte. Dan heb je minder opbergruimte nodig op andere plekken en dat scheelt ruimte! Let bij de aankoop van een commode altijd goed op de hoogte. Ben je heel klein of is je partner juist heel lang? Dan is het verstandig om hier rekening mee te houden, zodat je een commode koopt die goed bij jullie lengte past.

Opbergruimte

Veel mensen gebruiken de commode ook als opbergruimte. Veel commodes zijn daarom uitgerust met een heel scala aan plankjes en lades. Ideaal, want zo heb je tijdens het verschonen alles bij de hand. Je kunt bijvoorbeeld luiers, billendoekjes en hydrofiele luiers in je commode opbergen. Ben je door je pakje billendoekjes heen tijdens het verschonen? Dan hoef je niet het halve huis door te lopen om op zoek te gaan naar een nieuw pakje. En wanneer je de verzorgingsproducten voor je kindje in de commode opbergt, houd je lekker veel ruimte over in de kledingkast voor al die schattige babykleertjes!

Creatief denken

Niet iedereen heeft de ruimte voor een grote commode. Gelukkig hoeft dat ook niet. Er zijn tegenwoordig heel veel creatieve oplossingen voor kleine ruimtes. Zo zijn er commodes die puur dienen als aankleedplank. Door het gebrek aan opbergruimte in de commode, hoeft de commode dus helemaal niet groot te zijn.

Ook kun je een uitklapbare plank over het babybedje heen laten maken. Je commode is dan simpelweg een plank waar je een aankleedkussen op kunt leggen. Let hierbij wel op de veiligheid van deze plank!

Veiligheid

Wat voor commode of oplossing je ook kiest, veiligheid gaat altijd voor! Het is goed als je commode opstaande randen heeft aan de achterkant en de zijkanten. Zo valt je kindje niet van de commode af. Let er wel op dat deze randen geen scherpe punten hebben. Zorg ook dat je een stabiele commode hebt die stevig staat, zodat je kindje veilig ligt terwijl je hem of haar verschoont of aankleedt.

Lisse van de Groep

Door

24 januari 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.