Zelf keelpastilles maken

Een natuurlijk medicijn zonder 'extra' ingrediënten. Maak je eigen keelpastilles... Het is heel simpel!

Heb je last van keelpijn? Of zitten de kids de hele dag door te hoesten? Keelpastilles, zuigtabletten, hoestsiroop en alles met honing... je probeert er van alles aan te doen om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Wij zeggen: ga zelf keelpastilles maken!

En het fijne aan dit recept is dat je alle ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt. Dus struin die keukenkastjes af en ga aan de slag, deze keelpastilles heb je zo gemaakt.

Benodigdheden

  • een kop suiker (grootte kop te zien in de video)
  • een halve kop water
  • een eetlepel citroensap
  • een eetlepel honing
  • een halve theelepel gemalen gember
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagelen

Bereiding

  • Meng de ingrediënten allemaal door elkaar op een laag vuur.
  • Werk daarbij van boven naar beneden op de ingrediëntenlijst.
  • Zorg dat alles goed door elkaar gemengd is en breng het dan aan de kook.
  • Zodra het kookt haal je de pan van het vuur en blijf je regelmatig doorroeren.
  • Blijf roeren tot het een siroop-achtige substantie is.
  • Giet deze substantie in een spuitzak en spuit druppelvormen op bakpapier op een bakplaat.
  • De druppels gaan makkelijk van het bakpapier af met een beetje bloem.

Bereiding tips

Je kan de keelpastilles gewoon zo opeten of ze in heet water laten oplossen voor een lekkere thee. Een natuurlijk medicijn zonder 'extra' ingrediënten. 

Door

26 januari 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 7 reacties geplaatst.

9 maanden geleden

Waarom blijft het bij mij zo dun?? Krijg het niet dikker... ?????

11 maanden geleden

heb het gisteren toch maar geprobeerd maar vanmorgen was het door gelopen en kon je het zo wegvegen....overigens maak ik ze niet meer want het zonde van de voedingstoffen die uit de honing gaan bij verwarmen........

11 maanden geleden

je mag honing niet verwarmen.....gaan alle goede eigenschappen kapot door de hitte....

11 maanden geleden

honing mag toch niet verhit worden vanwege het verdwijne van de enzymen en mineralen,dus zeker niet gekookt zoals te zien is in dit filmpje,dat wilde ik toch even kwijt.............overigens wel een gaaf recept......laat je aub iets weten?

1 jaar geleden

hoi, ik wil even meegeven dat je het verkeerd meegeeft, jij zegt : •Zodra het kookt haal je de pan van het vuur en blijf je regelmatig doorroeren. maar video zegt na koken op laag vuur 15a20 min "doorsudderen" en roeren, grt mono

2 jaar geleden

Hi Nadia, lastig te zeggen! Misschien zijn ze nog niet genoeg afgekoeld?

2 jaar geleden

Ik heb de pastilles vandaag gemaakt, ze zijn lekker, maar het wordt een grote klomp als je ze bij elkaar doet, ook met poedersuiker. Wat heb ik verkeerd gedaan?

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.