Stoofpot van rundvlees

Toe aan een lekker vol bord met vlees en groenten? Deze stoofpot van rundvlees is dan de perfecte oplossing.

Toe aan een lekker bord vol met vlees en groenten? Deze heerijke stoofpot van rundvlees is dan de perfecte oplossing. Ook voor vrouwen die zwanger zijn! Ja, dit is nóg zo'n verantwoord en gezond recept uit Een broodje uit de oven en meer... Wij zijn overduidelijk fan van deze stoofpot van rundvlees.

Wat heb je nodig

  • 2 kilo runderpoulet (je kunt ook runderlappen kopen en deze in stukjes snijden)
  • 4 tenen knoflook, uitgeperst
  • 4 uien, in ringen gesneden
  • ½ pakje roomboter
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 1 pot runderfond
  • 500 ml rode wijn zonder alcohol (verkrijgbaar bij de slijter)
  • 2 laurierblaadjes
  • zout en peper
  • olijfolie

Wanneer de stoof bijna klaar is heb je het volgende nog nodig

  • 1 potje zilveruien, uitgelekt
  • 250 gram champignons, gehalveerd
  • 2 appels in kleine blokjes gesneden
  • maizena (indien nodig)

Bereiding

  • Peper het vlees goed (niet zouten, want die doe je pas op het laatst) en bak het met de olijfolie, knoflook en de uien. Er komt veel vocht vrij van het vlees. Roer af en toe door, maar laat het net zo lang staan totdat bijna al het vocht is verdampt. Dit kan makkelijk een uur duren.
  • Voeg de roomboter, appelstroop en runderfond toe en roer goed door.
  • Roer vervolgens de wijn erdoor, zodat het vlees goed onder het vocht staat. Is dit niet het geval, voeg dan het laatste beetje uit de fles ook nog toe.
  • Leg de laurierblaadjes in de stoofpan, doe de deksel erop en laat het geheel een uur zachtjes stoven.
Stel dat je dit gerecht 1 of 2 dagen van tevoren maakt, dan is de basis nu klaar en kun je deze koel wegzetten. De rest maak je dan een uur voor het opdienen af.
  • Voor de finishing touch maak je de stoof weer warm en voeg je de zilveruien, de champignons en de appel toe. Roer het geheel voorzichtig door.
  • Breng het op smaak met zout en peper en roer er eventueel nog een lepel appelstroop door.
  • Is de stoof nog te dun? Maak het dan wat dikker met maizena: meng een eetlepel maizena met een beetje water in een bakje en voeg dit toe aan de stoofschotel.
  • Breng het geheel weer aan de kook en roer langzaam door tot de gewenste dikte.

De stoofschotel doet het goed met het stokbrood, frieten of aardappelen. Als groenten kun je sla of gebakken spruiten erbij serveren. Eet smakelijk!

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie