Geglazuurde citroen bosbes scones

Een heerlijk hapje voor tussendoor of gewoon omdat je het lust. Deze citroen bosbes scones zijn een echte aanrader.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Maar elke ochtend ontbijten met een plakje ontbijtkoek en een kop koffie kan je op den duur een beetje gaan vervelen. Het is juist leuk om je ontbijt zo veel mogelijk te variëren. Dat maakt het misschien ook makkelijker om een goede start van de dag te maken. Om jezelf extra te verwennen tijdens het ontbijt zijn scones de ideale lekkernij om de dag goed mee te beginnen.

Deze geglazuurde citroen bosbes scones zijn overheerlijk als ontbijt. Nu is het misschien niet verstandig om elke dag een scone te eten, maar een guilty pleasure als dit kun je niet voorbij laten gaan. Misschien een tip voor het weekend?

Wat heb je nodig

Alle hoeveelheden hebben wij omgerekend van Amerikaanse hoeveelheden naar Europese hoeveelheden. Dit hebben wij gedaan door middel van deze tabel. Ook hebben we zelf sommige hoeveelheden aangepast voor de juiste smaak.

Voor de scones

  • 250 gr bloem
  • 50 gr suiker
  • zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 75 gr roomboter
  • 1 dl melk
  • 1 eetlepel geconcentreerde citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gr bosbessen

Voor het glazuur

  • 100 gr poedersuiker
  • geconcentreerde citroensap (hoeveelheid naar eigen smaak)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een beslagkom
  • Snijd de boter in kleine stukjes, voeg deze toe aan het mengsel en meng het door elkaar. Het is de bedoeling dat de boter in kleine stukjes kruimelt tijdens het mixen. Let op: hier heb je echter wel veel geduld voor nodig!
  • Voeg de melk en de citroensap toe en meng alles nog even goed door elkaar

Fruit toevoegen en scones in de oven

  • Om de bosbessen toe te voegen is het handig om eerst het deeg wat je zojuist hebt gemaakt op het (schone en met bloem bestrooide) aanrecht te leggen en deze een klein beetje te verspreiden. Leg de bosbessen op het deeg en vouw het deeg om de bessen heen. Doe dit voorzichtig zodat niet alle bessen geplet worden.
    Tip: wanneer je een aanrechtblad hebt dat van natuurlijk materiaal is gemaakt, is het handig om eerst een snijplank of plastic placemat onder het deeg te leggen. Mochten de bessen gaan afgeven, dan gebeurt dit tenminste niet op je aanrecht!
  • Vervolgens vorm je met je hand het deegpakketje in een rechthoekige vorm. Zorg er voor dat het deeg nog ongeveer 2 centimeter dik is.
  • Snijd de rechthoek doormidden en snijd vervolgens kleine puntjes uit het deeg (zie bovenstaande afbeelding). Dit kun je het beste doen met een pizzasnijder, maar met een scherp mes gaat het ook prima.
  • Nu hoeven de scones alleen nog even 15-20 minuten de oven in. Zorg dat je de scones met voldoende tussenruimte naast elkaar op de bakplaat legt, want ze worden veel groter in de oven.

Glazuur bereiden

Terwijl de scones in de oven liggen heb je tijd genoeg om het glazuur te maken. Meng de poedersuiker en citroensap met een garde in een kleine schaal. Proef zelf even of je de goede verhouding hebt, hier zal iedereen waarschijnlijk een eigen voorkeur hebben. Wanneer de scones uit de oven komen, kun je het glazuur eroverheen gieten! Eet smakelijk!

 

Door

20 januari 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.