Boter kaas en eieren: Frozen-editie

Boter kaas en eieren: Frozen-editie

Een heel leuk Frozen spel voor jong en oud!

Boter, kaas en sneeuwmannen? Toen we deze toffe variant van boter kaas en eieren vonden moesten we die natuurlijk met jullie delen. Hoe leuk is het om een paar spelletjes in winterthema te hebben? 

Heel leuk, maar voor je zoiets gemaakt hebt.. of kopen, ook veel te duur na de Sint. Deze Frozen - variant van boter, kaas en eieren is heel simpel te maken en je hebt ook heel weinig spullen nodig. Kijk, daar houden we van!

Wat heb je nodig?

  • 10 wijnkurken (champagne mag ook)
  • kwasten voor acrylverf
  • de acrylverf in wit, bruin en zwart
  • vilt (voor het gewei en de sprieten van Olaf)
  • Lijm

Hoe maak je het?

Ontzettend simpel: je verft vijf kurken wit en vijf bruin (wel even goed afspoelen en laten drogen voor de lucht die er anders aan zit). Die laat je drogen.

Olaf

Om Olaf te maken moet je met zwarte verf de ogen, wenkbrauwen en knopen verven. De neus is natuurlijk oranje. Knip kleine stukjes zwart vilt af om de twijgjes te creëren en plak die vast met lijm.

Sven

Om Sven te maken moet je eerst met wit stippen zetten voor het oogwit, en vervolgens een zwarte stip erin om de ogen af te maken. Eventueel kan je ook nog met donkerbruin zijn neus tekenen. Met het bruine vilt knip je het gewei die je weer vast kan plakken met de lijm.

Speelveld

Het speelveld is optioneel, dat kan je zelf ook op een stuk papier tekenen of een krijtbord. Wil je het iets uitgebreider doen dan kan je ook een aantal lijnen op een stuk stof naaien.

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.