Als je kind op de muur tekent: een creatieve oplossing

Als je kind op de muur tekent: een creatieve oplossing

Heb je creatieve kinderen die het liefst alle muren onder tekenen? Zo ga je om met kinderen die op de muur tekenen!

- AD -

We vinden het heerlijk om kinderen lekker creatief bezig te zien. Ze maken de mooiste plakwerkjes en kleien de gekste bouwwerken met hun grenzeloze fantasie. Tekenen en schilderen hoort daar ook zeker bij, maar op de muur? Ja natuurlijk, waarom niet?

Als je kind op de muur tekent

Ehm, omdat mijn muur anders onder de tekeningen zit die mij voor moeten stellen en die ik er nooit meer helemaal af kan krijgen? Wel eens geprobeerd stift van de muur af te halen? Of make-up? We snappen je. Dat gaat je niet lukken, hoeveel schoonmaakmiddelen en trucjes je ook gebruikt. Je beste resultaat is waarschijnlijk een hoop wazige kleurrijke vlekken waar je dan maar een kast voor zet.

'Hoezo geklieder? Zie je dan niet dat m'n kind de nieuwe Jackson Pollock is?

Deze werkt misschien ook als je visite krijgt. Toch zal je uiteindelijk met een diepe zucht maar een pot verf gaan kopen om die muur (weer eens) over te schilderen. Je vindt het leuk dat je kids creatief zijn, maar dit? En dan te bedenken dat je muur een week later misschien weer vol staat met Peppa Pig en Dora... Herkenbaar? Voor ons (helaas) wel. Dat moest anders vonden wij, en daarom gingen we op zoek naar een oplossing. Histor lijkt ons gehoord te hebben, want met de Histor Clean verf komen ze helemaal tegemoet aan onze wensen.

Reinigbare muurverf

Het toffe aan de Histor Clean verf is namelijk dat de kids gewoon op de muren kunnen kliederen. De verf is zo gemaakt dat het makkelijk te reinigen is. En dan niet met een of ander duur schoonmaakmiddel waar je liters van moet gebruiken, maar gewoon met een vochtig doekje. Ideaal! Je kids kunnen lekker creatief bezig zijn en aan het einde van de dag (of week) kan jij gewoon de muren weer schoonmaken. Tijd voor het volgende kunstwerk! En als er een keer een bord eten tegenaan vliegt (we weten dat het gebeurd) of je kids het leuk vinden hun modderhanden over de muur uit te smeren... Geen paniek, ook dat haal je er zo weer af. Dat is pas relaxed!

Kleuren verf

De verf is mat van kleur, dus je hoeft niet bang te zijn dat je woonkamer of kinderkamer eruit ziet als een groot whiteboard. En de verf is geschikt voor muren en plafond, dus als je heel ambitieuze kids hebt... -of gewoon de muur en het plafond wil laten matchen- kan dat. Fijn om te weten is dat de verf in verschillende kleuren verkrijgbaar is, dus er zal altijd wel iets voor je tussen zitten.

Creatieve papa en mama

Nou... we moeten zeggen, het begint nu bij ons ook wel te kriebelen. Hoe tof is dat om gewoon zelf een enorme tekening op je muur te maken? Als het mislukt haal je het eraf en begin je opnieuw. Maak er gewoon een familie-activiteit van! Supergezellig om met z'n allen op regenachtige dagen of op verjaardagen te tekenen en lekker te kliederen.

De Histor Clean verf is te koop bij alle grote kluszaken en bouwmarkten. Zelf ervaring met deze verf (of leuke voorbeelden)? We horen/zien het graag!

Daisy van Schaijik

Door

29 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.