Creatief met kindertekeningen

Creatief met kindertekeningen

Wees net zo creatief als je kinderen en maak van hun creatie een echt kunstwerk voor aan de muur.

Met een kind in huis heb je gegarandeerd veel tekeningen. Op de deur van de koelkast, aan de muur naast de deur en eh, overal? In de la, op de kinderkamers, je hebt er zoveel dat je er aan moet gaan denken een paar weg te gooien. Maar waarom zou je er niet iets creatiefs mee doen? Deze DIY laat heel mooi zien hoe je van kindertekeningen ware kunstwerken maakt.  

De mama's Elsie en Emma wilden graag iets abstracts aan de muur, maar na zelf een paar jammerlijke pogingen gedaan te hebben vroegen ze de kids om hulp. Dochter Lucy ging aan de gang met een paar grote markers en tadaa! Daar is je moderne kunst. Hoe maak je dit na?

Wat heb je nodig?

  • Een paar grote stukken wit karton
  • Dikke markeerstiften (liefst wasbare natuurlijk)
  • Kopieermachine
  • evt. Photoshop voor aanpassingen

Hoe maak je het?

Heel simpel: je zet je kind aan het werk! Laat je kind gewoon lekker krabbelen op de grote stukken karton. Ondertussen misschien ook even een foto maken? Kids die creatief bezig zijn is altijd een leuk fotomoment.

 

Jouw beurt

Als je kind klaar is met tekenen en tevreden is scan je de tekening in op de computer. Daar kan je even rustig kijken welk gedeelte van de tekening je het mooist vindt (of gewoon de hele tekening kan ook). Het deel dat je mooi vindt vergroot je en print je weer uit.

Tip: je kan de uitvergroting ook naar een print-shop brengen om nog groter te laten maken. Zij kunnen precies de maten van een schilderij-lijst van je namaken.

Alternatieven

Je kan met een zwarte marker en wit papier aan de gang, maar de kans is groot dat je kind zich dan snel gaat vervelen. Een paar verschillende kleuren doen het veel beter. Je kan ook zelf een trucje toepassen met Photoshop. Door de kleuren te wisselen bijvoorbeeld, zodat je witte stift op een zwarte achtergrond krijgt. Door een beetje te spelen met de kleuren en lagen kan je ook een roze achtergrond met oranje maken. Zo zijn jullie alletwee heel creatief bezig!

Daisy van Schaijik

Door

21 maart 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.