Hoe kom je van wallen af? Zo!

Hoe kom je van wallen af? Zo!

Wallen. Hoort toch bij het moederschap.. Aargh! hoe kom je daar nu weer vanaf? Wij vertellen het je!

Jaja, als mama heb je het niet altijd even makkelijk. Zeker als je nog een baby hebt zal je iedere keer midden in de nacht aan de wandel zijn om de kleine te voeden en weer in slaap te krijgen. De volgende ochtend kijk je in de spiegel en zie je waar je al bang voor was: wallen. Aargh, hoe kom je daar nu weer vanaf?

Gelukkig zijn er een hoop maniertjes om er snel voor te zorgen dat je er toch weer fris uitziet. En ze zijn ook helemaal niet moeilijk. Daar komen ze dan, de handige tips!

1. Komkommer

Waarschijnlijk de meest bekende 'maatregel' tegen wallen. Door twee schijfjes komkommer op je ogen te leggen zien die er al snel minder gezwollen uit. Een koud washandje kan ook enorm helpen. De kou trekt je bloedvaten samen waardoor het vocht onder je ogen verdwijnt.

2. Eetlepel

Bij gebrek aan washandjes en komkommers: een eetlepel! Leg een eetlepel in de vriezer en leg daarna de holle kant op je oog. Zorg wel dat hier een doekje tussen zit, anders kan de lepel aan je ooglid gaan plakken.

3. Theezakjes

Ook de theezakjes zijn eigenlijk een soort vervanger voor de komkommer en het washandje, alleen hebben theezakjes iets extra's. Een kalmerende thee als kamille of pepermunt geeft ook een mini-aromatherapie. De zakjes nat maken en even in de vriezer en hoppa, dag wallen!

4. Massage

Een massage kan een heerlijke oplossing zijn om van die wallen af te komen. Als je van binnen naar buiten masseert voer je zo de afvalstoffen af via je bloedstroom.

5. Aambeienzalf

Ok, dit zal misschien een diepe frons op je gezicht geven. Aambeienzalf? Tsja, het werkt wel! Als je een klein beetje Sperti aambeienzalf op je wallen smeert verdwijnen ze heel snel. Maar: het is een heftig smeerseltje. Zorg dus dat je de zalf eerst op een klein stukje huid test (niet je gezicht) om te testen of je allergisch bent.

Lange-termijn oplossing tegen wallen

Let wel: dit zijn allemaal korte-termijn oplossingen. Op de langere termijn zal je toch moeten denken aan je levensstijl. Kijk hier kritisch naar: roken, stress, slechte eetgewoonten en een slechte slaaphouding (buikslapers krijgen sneller wallen) dragen allemaal bij aan het krijgen van wallen.

Wallen en zout eten

Een heel belangrijke: eet niet te zout. Je krijgt vaak wallen als je de avond ervoor heel zout hebt gegeten of na het huilen. Zowel zout eten als tranen kunnen water naar je gezicht trekken. De makkelijkste oplossing is het teveel aan zout uit je lichaam krijgen door genoeg te drinken. En door niet teveel extra zout binnen te krijgen natuurlijk. Drink ook geen  dingen die je lichaam uitdrogen zoals koffie en alcohol.

Zelf nog tips om van wallen af te komen? We horen ze graag!

Daisy van Schaijik

Door

30 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.