Frozen Elsa en Anna printables

Frozen Elsa en Anna printables

Frozen blijft immens populair, zelfs nu nog zingen kids het liedje 'Let it go' de hele dag door. Maak leuke 3D-poppen van Anna en Elsa van Frozen!

Of ze neuriën het deuntje als ze de tekst nog niet kennen. En als ze dan ook maar iets zien van de film, moeten ze het hebben! Dan is het handig als je zelf iets voor ze kan maken toch? 

Let op: we zeggen niet dat deze DIY makkelijk is. We hebben zelf geprobeerd beide dames te maken en het was nogal een gepriegel. Voor kinderen is dit dus zeker niet geschikt. Maar: voor de DIY-mama die een paar Frozen-poppen wil maken waar de kids mee kunnen spelen is dit goed te doen.

Wat heb je nodig?

  • De Elsa en Anna prints (zie de link voor het document)
  • Normaal A4- papier
  • Schaar
  • Lijm of dubbelzijdig plakband

Hoe maak je het?

Print de printables op een gewoon A4 en knip ieder stuk uit. Knip niet langs de stippellijnen, die zijn om te vouwen. Het is slim om de armen bij de polsen aan elkaar te houden, dat plakt later makkelijker. Vouw alle flappen een keer om, dit plakt later ook makkelijker.

Tip: Laat de voorkant van de cape van Anna voor wat hij is, het is later heel moeilijk vast te plakken en eigenlijk niet nodig. Ook de benen van Anna zijn eigenlijk overbodig, ze kan prima op haar jurk staan (net als Elsa).

Elsa's en Anna's torso

  1. Plak het torso en de achterkant van de dames aan elkaar zodat je aan twee kanten een design hebt. Wacht even tot de lijm droog is en vouw dan het hoofd naar achteren op de stippellijn boven H. Vouw het onderste deel van het torso naar je toe. Je krijgt een soort traptrede.
  2. Je hebt nu nog een deel van het torso dat 'front' heet. Hier zitten een hoop stukken aan, maar het is het handigst te beginnen met H. Vouw H om en plak die op de H van het torso. Let erop dat de schouders gelijk zijn.
  3. Doe dan een beetje lijm op alle overige uiteinden behalve D en E. Plak eerst I, K, J en L vast op het torso. G en F volgen dan als het goed is vanzelf. Druk de flappen aan met de punt van je schaar. Je hebt nu als het goed is een 3D-body in je handen.

Armen

De armen van de meiden plak je eerst aan elkaar zodat ze aan beide kanten bedrukt zijn. Vouw de D en E om en plak ze op de D en E op het torso. Zorg dat de armen recht naar beneden lopen.

Jurk

Bij de jurk staat een paar keer 'cut', hier moet je dus een inknip geven tot het einde van het witte lijntje. Vouw vervolgens eerst alle flappen van je af (dus met de opdruk van de jurk naar je toe). Vouw dan alle flappen met A van je af. Lijm vervolgens van links naar rechts alle stukken aan elkaar. Plak als laatste B en C aan elkaar. Let op: het is niet de bedoeling dat de bovenkant van de jurk plat is, M en N moeten een beetje in een punt naar boven staan.

Lichaam

Plak het torso op de jurk door de twee blauwe flapjes van het torso en de achterkant van de punt van het torso in te smeren met lijm. Zorg dat de twee blauwe flappen over M en N vallen.

Benen Anna

Wil je toch graag benen voor Anna, dan kan je beginnen om O en Q eerst aan de voorkant van de schoenen vast te maken. R en P volgen dan bijna vanzelf als je dat doet. Plak dat S aan de achterkant om de benen in een vierkant te krijgen. Je hebt nu nog T over, lijm die ook vast en druk ze aan met een schaar.

Cape Anna

Plak de binnen- en buitenkant van de cape aan elkaar zodat je het design aan twee kanten hebt. Plak vervolgens de achterkant van Anna's hoofd op de achterkant van haar hoofd dat al op het torso zit. Eventueel kan je de voorkant van de cape nog op haar schouders plakken, maar bij ons paste dat niet goed.

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.