Kerstkadopapier zelf maken

Kerstkadopapier zelf maken

Maak het mooiste kadopapier op een simpele manier! Leuk om te doen en nog leuker om uit te pakken.

Met de kerst weer bijna voor de deur ben je misschien al kado's aan het inslaan (je weet wel, om die bekende kerststress te voorkomen?). De kans is dan ook groot dat je alles in moet pakken. Maar dat standaard kadopapier in de winkels ben je wel een beetje zat. Liever maak je zelf iets, maar het moet natuurlijk niet teveel tijd kosten. Dan is dit simpele maar leuke kerstkadopapier echt iets voor jou!

Waarom het zo simpel is kan je waarschijnlijk direct al zien. Wat je nodig hebt is gewoon bruin papier dat je bijvoorbeeld in een winkel met kantoorartikelen kan vinden. De HEMA, IKEA of Bruna hebben het waarschijnlijk voor pakketten of als kaftpapier.

Wat heb je nodig?

  • bruin papier (kaftpapier)
  • witte verf
  • Sisal paktouw (jutetouw bij HEMA voldoet ook prima)
  • stukje dennentak of kerstversiering als finishing touch (verkrijgbaar bij bloemist)
  • beige bruin label met de naam
Er is maar weinig voor nodig om een leuke verpakking te maken.

Hoe maak je kerstkadopapier zelf?

Je rolt een stuk bruin pakpapier uit met de buitenkant naar boven. Zorg dat het papier strak staat door iets zwaars op de uiteinden te leggen. Giet vervolgens de witte verf in een kop of op een schotel. Als het nog te dik is kan je het iets verdunnen met water. Doe dit niet te veel, anders krijg je de gevreesde druipers!

Drummen met je kwast

Gebruik een kwast (liefst een die een beetje dik is met veel haren) en doop in de verf. Je hoeft niet heel de kwast nat te maken, de bovenkant van de bostel is voldoende. Dan is het tijd om te drummen! Nou ja, bij wijze van spreken. Je doet alsof je drumt zodat de spetters op het papier vliegen. Voor iets kleinere druppels kan je ook met je vingers over de kwast heen strijken vlak bij het papier.

Spelen met kleur

Laat het even drogen en rol het dan weer op. That's it! Je kan natuurlijk ook meer varianten maken. Wat dacht je van rood papier met witte spetters, of koninklijk blauw? En als de kerst weer voorbij is hoef je hier niet mee te stoppen. Dan kan je zo gek doen als je zelf wil: paars met zilveren stippen, zwart met witte stippen, groen met gouden stippen...

 Een superleuk persoonlijk kado!
Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.