DIY silhouetten van je kinderen (afbeeldingen tijdelijk-zelf maken)

DIY silhouetten van je kinderen (afbeeldingen tijdelijk-zelf maken)

Maak heel eenvoudig zelf silhouetten van je kinderen.

Misschien heb je zelf wel eens voor een lamp gestaan om je silhouet te laten tekenen door vrienden of klasgenoten. Het is weer eens wat anders dan foto's aan de muur en als je voor een strak interieur gaat kan een silhouet een leuke aanvulling zijn. Lees hier hoe je heel eenvoudig zelf silhouetten van je kinderen maakt. 

Natuurlijk heb je de methode waar je voor een lege muur gaat staan met een lamp voor je, maar bij kleine kinderen kan dit nog wel eens lastig zijn. Bij deze manier is het niet nodig dat je kinderen lang stil blijven staan. Sterker nog, met deze methode kunnen ze zelf hun silhouet tekenen!

Wat heb je nodig

  • een plaatje hout (of canvas of papier)
  • zwarte verf (of andere kleur naar keuze. Kijk wel of het goed dekt op hout)
  • kwast
  • potlood
  • schaar
  • foto van je kind

Hoe maak je zelf een silhouet van je kind?

Of hoe maakt je kind een silhouet van zichzelf? Bij de benodigdheden staat een foto, dus de rest kan je wel raden. Zorg dat de foto van de zijkant is genomen en knip de foto netjes uit. Heb je een kind met een bos krullen of stekels, probeer dan zoveel mogelijk de buitenste randen te volgen. Heb je alles uitgeknipt dan kan je de foto op het hout of canvas plakken met een stukje tape.

Silhouet verven

Even overtrekken en je hebt een mooi silhouet gemaakt! Nu hoef je alleen nog maar om het silhouet heen te verven. Als je dit met kinderen wil doen is het handig de foto gewoon te laten zitten zodat ze niet langs de lijnen hoeven te priegelen. Eventueel kan je ook de binnenkant van het silhouet nog verven in een andere kleur als je dat leuk vindt.

Daisy van Schaijik

Door

03 juli 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.