Knutsel deze leuke uiltjes

Knutsel deze leuke uiltjes

Een leuk DIY-project voor jou, maar ook voor je kids! Maak deze adorable uiltjes!

Knutselen met wc- of keukenrollen is en blijft ontzettend leuk. Je kan er ook zoveel mee! Deze uiltjes zijn zo leuk dat we ze wel met jullie moesten delen. En ze zijn ook heel makkelijk te maken. Een leuk DIY-project voor jou, maar ook voor je kids! Knutsel je mee? 

Deze DIY is erg snel te maken en daarom ideaal voor kids met weinig geduld. Je kan zelfs een deel al voorbereiden zodat ze bijvoorbeeld niet meer hoeven verven.

Wat heb je nodig?

 • 3 wc-rollen
 • acrylverf in de kleuren die jij leuk vindt
 • lijm of dubbelzijdige tape
 • papier in de kleuren die jij leuk vindt
 • schaar

Verven

De eerste stap is het verven van de wc-rollen. Dit kan in bovenstaande kleuren, maar je kan zelf natuurlijk ook leuke kleuren kiezen. Vervolgens vouw je de bovenkanten om zodat je de oren krijgt.

Voeten maken

Dan is het tijd om de voeten te maken. Knip een hart-vorm uit van (in dit geval) goud papier en lijm dat ondersteboven aan de onderkant van de wc-rol vast.

Veren maken

Vervolgens ga je de verendos van de uil maken. Knip hiervoor een aantal rondjes uit (14) en plak die in een 4-3-4-3 patroon op de wc-rol. Zorg dat de rondjes de voeten een beetje overlappen (zie foto).

Snavel en ogen

Als laatste maak je de snavel en de ogen. De snavel is een driehoek van dezelfde kleur papier als de voeten. Plak die half over de middelste twee rondjes van de bovenste rij. De ogen bestaan uit twee rondjes die je uitknipt en twee kleinere zwarte rondjes die je daarop plakt. De ogen vallen ook weer gedeeltelijk over de snavel en bovenste rij rondjes (zie foto).

Finishing touch

Voor de finishing touch teken je met witte pen of je knipt een klein wit rondje uit die de pupillen vormen. Als je meerdere uilen maakt is het leuk verschillende kleuren te gebruiken en de ogen op verschillende manieren op te plakken. Dan lijkt het net alsof ze allemaal een andere kant opkijken.

Lees ook: zelf speelgoedfruit maken en maak zelf deze vingerpoppetjes.

 

NIEUW: DE BIJBEL VOOR WERKENDE MOEDERS! 

Genieten van je kids en het gezin, maar ook je ambities najagen? Sarah deelt met andere mombitious moms hoe zij alle ballen hoog proberen te houden. Lees alles over haar gouden regels, krijg het beste van twee werelden.

 

 • 10 gouden regels voor meer geluk en balans in je privéleven
 • 10 gouden regels om je dromen na te jagen
 • Tips & tricks om meer balans te krijgen!
 • 17 interviews met ambitieuze moms!
 • 6 experts geven tips & tricks
  Nu verkrijgbaar. GET IT!  >>
Daisy van Schaijik

Door

08 oktober 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.