12 originele babykamer accessoires zelf maken

12 originele babykamer accessoires zelf maken

Bekijk hier hoe je zelf leuke accessoires voor de babykamer kan maken.

Er zijn genoeg manieren voor aanstaande mama's en papa's om de babykamer superleuk in te richten. Misschien wel iets te veel! En dan nog wil je natuurlijk origineel zijn. Hoe? Met een beetje creativiteit en originele spullen kan je van alledaagse dingen ineens hele leuke accessoires voor de babykamer maken! Doe hier inspiratie op.

Het kruidenrek als plank

Als je ergens nog een kruidenrek hebt liggen, prima! Anders kan je in winkels als Xenos of Blokker vast nog wel een leuk houten rek vinden. Soms heb je een beetje verf nodig om een mooie kleur te krijgen, en soms zijn de rekken al mooi genoeg om direct tegen de muur te schroeven. Een kledingrek en plank ineen, en op de plank kan je ook nog leuke accessoires zetten. Of draai het om en maak er een mooie display van voor boeken bijvoorbeeld.

Een plank als kledingkast

We zijn zeker fan van kledingkasten (zoals die van Lief!) en het ruimt lekker op als je alles achter twee mooie deuren kan verbergen. Maar sommige babykleding is zo leuk, eigenlijk te leuk om niet te laten zien! Hang ze aan een plank en je krijgt direct dat showroom-gevoel. Alle andere dingen kan je dan mooi in de kledingkast verstoppen.

Plantenbakken als kast

Heb je niet van die groene vingers en liggen die bakken al jaren in de schuur? Haal ze in huis! De plantenbakken zijn ideale manden om het speelgoed en knuffels van je kleine op te ruimen. Je weet direct wat erin zit maar het oogt niet slordig, ideaal!

Wieg als bureau

Er komt een periode dat je kleine te groot wordt voor de wieg. Maar weggooien? Zonde! Haal de zijkant en bodem van de wieg en transformeer die tot een knutselbureau voor je kind. De spijlen aan de achterkant kan je ook nog gebruiken om het bureau in hoogte te verstellen. Of eh, gebruik de wieg gewoon lekker zelf! Een glazen plaat op de bovenkant en je wieg ziet er ineens uit als een luxe opbergmeubel.

Banden als opbergmand

Banden worden voor allerlei doeleinden gebruikt: gerecycled als tassen, als plantenbakken en zelfs als portemonnee. Maar waarom zou je er niet iets van maken voor je kind? Je neemt twee banden, maakt ze schoon (natuurlijk), doet er een leuke kleur verf overeen en een deksel erop. Een opbergmand op peuterhoogte, ideaal. Eventueel kan je er nog een plateau met wieltjes onder maken zodat de banden verrijdbaar zijn.

Wieg als bank-bed

Nog een handige manier om je mooie wieg te recyclen. Haal de zijkanten eraf, zorg dat je geen scherpe randen en uitsteeksels hebt en verf het in een andere kleur. Leuke kussens erbij in de stijl van de kinderkamer en je kind heeft weer een mooie bank. Of gebruik alleen het dikke matras als bank-bodem voor een lekkere plof-bank. Vintage? Modern? Het kan allemaal!

Ladder als kledingrek

Ook weer een leuk idee om een aantal kledingstukken te showen. Neem een houten ladder met een paar ronde sporten en verf die in een kleur van de baby of kinderkamer (of laat het naturel). Als je een lange ladder hebt kan je die ook tegen de muur aanzetten met een paar stukken kleding eraan. Ziet er leuk uit en scheelt weer ruimte in je (waarschijnlijk overvolle) kledingkast.

Gaatjesbord als opbergrek

Heb je ruimte nodig? Een gaatjesbord kan dan een heel handige oplossing zijn. Hang het boven de commode bijvoorbeeld en pin er manden met luiers, doekjes en andere benodigdheden aan. Alles direct binnen handbereik en heel overzichtelijk.

Kratten als kasten

Ben je fan van de natuurlijke, ruwe look? Stapel dan eens een paar fruitkisten op elkaar als kast. Of monteer er wieltjes onder voor een poppenbed. Wel even opschuren om te voorkomen dat je splinters krijgt.

Tent als lees- en knuffelhoek

Tenten in huis halen is een trend! Een tent vormt een klein, eigen hoekje voor je kind waar die lekker in kan lezen en spelen en het staat nog eens tof in de kinderkamer (of woonkamer, doe eens gek!). Logeerpartijtje? Gezellig met z'n tweeën in de tent.

 

Koffer als tafel en speelgoedkist

Nog een trend die je steeds vaker ziet: de koffer als tafel. Je neemt een oud- uitziende koffer, maakt er een paar tafelpoten onder en tadaa, je tafel in klaar! En in deze bijzondere tafel kan je ook nog eens speelgoed van je kids kwijt, ideaal.

Ladder als boekenkast

Met ladders kan je toch zoveel leuke dingen doen. Wat dacht je van een boekenkast? Een paar planken er dwars op schroeven en je bent klaar! Je kan de planken in dezelfde kleur verven, of juist een contrasterende kleur uitkiezen. De lengte van de planken kan je ook helemaal zelf bepalen, doe waar jij zin in hebt!

Daisy van Schaijik

Door

14 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.