Maak zelf deze komkommer- suiker scrub

Maak zelf deze komkommer- suiker scrub

Verwijder dode huidcellen met deze natuurlijke scrub! Een lekkere DIY komkommer-suiker scrub voor mama's.

Af en toe even scrubben is een goede manier om van die dode huidcellen af te komen en een schone en gladde huid te krijgen. Alleen al die scrubmiddeltjes... de een heeft veel te grove korrels, de ander ruikt naar schoonmaakmiddel en bij de rest is de parfumlucht zo sterk dat je flauwvalt onder de douche. Hmm, dan maken we het toch gewoon zelf? Een lekkere DIY komkommer-suiker scrub voor mama's.

Komkommer-suiker scrub? Jazeker! De komkommer is erg verkoelend voor je huid en helpt om roodheid van je huid te verminderen. De munt in deze scrub is lekker verfrissend in de ochtend en het geeft je huid ook een beetje glans. De suiker is dan natuurlijk het middel dat het scrub-effect geeft en de olie zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft. Al enthousiast? Lees dan snel verder hoe je deze scrub eenvoudig zelf maakt.

Wat heb je nodig?

  • ½ komkommer
  • 150 gram suiker (hangt af van het scrub-effect dat je wilt. Een zware scrub heb je meer voor nodig dan een lichte die je iedere dag kunt gebruiken)
  • 7 ml olijfolie
  • 1 handje gesneden muntbladeren

Hoe maak je het?

  1. Pureer de komkommer tot het een vloeibaar goedje is
  2. Voeg de suiker toe (hoeveelheid kun je dus zelf variëren)
  3. Voeg de olie toe en de muntbladeren
  4. Als de suiker oplost meer toevoegen
  5. Goed roeren en in een afgesloten bak of pot doen

Zet het koel zodat het lekker fris blijft. De kou zorgt er ook voor dat je direct wakker bent 's ochtends en geeft je net een beetje blush en glans om helemaal goed voor de dag te komen. Veel scrub-plezier!

Tip: De scrub blijft even goed in de koelkast. Het is handig de scrub in kleine potjes te doen en het deel dat je niet gebruikt in te vriezen, dan blijft het langer goed.
Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.