10 bekende zwangerschapsdromen en hun betekenis

10 bekende zwangerschapsdromen en hun betekenis

Veel van je dromen hebben een betekenis. Als je zwanger bent kun je de meeste gekke dromen hebben. Dit betekenen ze.

Je hoort het vaak: zwangere vrouwen hebben de raarste dromen. Ze dromen dat ze in een kleine ruimte zitten en er niet meer uit kunnen komen, of vergeten waar ze de baby hebben gelaten (terwijl ze nog moeten bevallen!). Geen zorgen, je begint echt niet gek te worden. En die gekke dromen? Veel van die dromen hebben een bepaalde betekenis. Hieronder 10 bekende dromen van zwangere vrouwen en wat ze betekenen.

Zwangerschapsdromen

Zelfs als je normaal gesproken het type bent dat dromen direct weer vergeet, kan je nu ineens je partner wakker schudden midden in de nacht om je vreemde droom te bespreken (je weet wel, die waarin je een koe baarde?). Of je verliest jezelf ineens in een dagdroom tijdens een belangrijke meeting en ziet alleen nog maar schattige kinderen met wollige mutsjes die naar je zwaaien. Tot je collega de keel schraapt. Ahum, waar hadden we het ook alweer over?

Wat veroorzaakt zwangerschapsdromen?

Natuurlijk kunnen we die zwangerschapshormonen weer de schuld geven voor die dromen en natuurlijk zullen ze wel weer een rol spelen (wanneer niet?). Er zijn ook andere theorieën. Een heel belangrijke: je hebt gewoon een heleboel aan je hoofd. Dromen zijn een manier waarop je onderbewustzijn alles verwerkt en probeert om orde te krijgen in die chaos. Dromen kunnen ook een bepaalde uitlaatklep zijn voor de emoties die je hebt opgestapeld (frustratie, blijdschap, spanning, je weet wel). Soms voel je al die dingen tegelijk maar kan je die emoties niet kwijt. Dromen zijn dan een manier om die emoties toch te kunnen uiten.

Beter onthouden

Iets te zweverig voor je? Er is nog een reden waarom je je dromen ineens beter kan onthouden. Je bent 's nachts vaker wakker (waarschijnlijk om de 2, 3 uur). Je moet naar de wc, of je ligt gewoon niet lekker meer. Iedere keer als je wakker wordt kan je midden in een droom zitten waardoor je tot in detail nog weet wat je hebt gedroomd.

10 bekende zwangerschapsdromen

1. Oeps! – dromen

De baby vergeten eten te geven, vergeten de voordeur op slot te doen of het fornuis uit te zetten kunnen tekenen zijn dat je angstig bent voor het moederschap en er misschien nog niet helemaal klaar voor bent.

2. Auw!- dromen

Dromen waarin je aangevallen wordt door dieren of inbrekers of dromen waarin je valt kunnen een teken zijn van kwetsbaarheid.

3. Help!- dromen

Als het je niet lukt uit een kleine ruimte te komen (zoals een auto of een kast) kan dat een teken zijn dat je bang bent dat het moederschap je vrijheid ontneemt.

4. Oh nee! – dromen

Teveel eten, de verkeerde dingen drinken of niet genoeg aankomen zijn bekende dromen als je probeert een bepaald dieet vast te houden tijdens je zwangerschap.

5. Wat?!- dromen

Als je partner vreemdgaat of jou ineens niet meer leuk vindt bijvoorbeeld. Dit kunnen tekenen zijn dat je bang bent dat je zwangerschap je uiterlijk zal veranderen.

6. Seksdromen

Positieve of negatieve dromen over sex kunnen een teken zijn van verwarring (op seksueel gebied) of tegenstrijdigheid.

7. Herinneringsdromen

Ineens dromen over familieleden die er niet meer zijn kan een manier zijn voor jou om het verleden aan het heden te koppelen.

8. Babyliefdedromen

Soms dromen aanstaande moeders al over het vasthouden, knuffelen en zorgen voor hun baby. Dit kan een manier zijn om alvast een band te krijgen met de baby die op dit moment nog in de buik zit.

9. Babydromen

Als je droomt dat je baby ziek is of ergens last van heeft kan het een teken zijn dat je je zorgen maakt over de toekomst van je baby. Stel je je een duidelijke haarkleur of sekse voor in je dromen dan kan het zijn dat je eigenlijk stiekem hoopt op een baby met die kenmerken.

10. Bevallingsdromen

Dromen over de pijn tijdens de bevalling (of het gebrek daaraan) kan een teken zijn dat je je zorgen maakt over de bevalling.

Wat kan je eraan doen?

Je kan er niet echt iets aan doen, maar het helpt wel om te begrijpen waarom je die dromen krijgt. In deze warrige periode probeert je onderbewustzijn orde in de chaos te krijgen. Je gaat een enorme verandering meemaken en het is logisch dat je daar nerveus van wordt. Bedenk ook dat gekke dromen zoals die waarin je je baby vergeet heel normaal zijn onder zwangere vrouwen (en aanstaande vaders!). De mannen kunnen nog niet eens de zwangerschapshormonen de schuld geven. Aarzel daarom ook niet om met je partner te praten over die gekke dromen. Het kan zelfs leuk zijn: had jij een gekkere droom dan ik?

Had/Heb jij rare dromen (gehad) tijdens je zwangerschap?

ECHT leuke zwangerschapsoutfits!

Wij weten als geen ander dat het een kriem is om een beetje een fashionable outfit te vinden als je zwanger bent. Gelukkig vonden we hier veel écht leuke zwangerschapsoutfits! Leg jezelf in de watten! You deserve it! 

 

Redactie MiniMe.nl

Door

17 november 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.