DIY: maak je eigen raket

DIY: maak je eigen raket

Maak zelf een raket: ontzettend leuk voor de kinderen. Lekker knutselen!

Maak je eigen raket! Deze keer kwamen we een hele leuke DIY van PinkStripeySocks tegen om zelf raketten te maken voor de kids. Heel simpel, snel klaar en je kan je kind ook nog vragen om te helpen. Veel knutselplezier!

Wat heb je nodig om een raket te maken?

 • Een tekening op karton van een raket, of verzin er zelf eentje
 • Wc rol of keukenrol (of allebei)
 • Doos van de cornflakes of hagelslag
 • Schaar
 • Pen
 • Verf
 • Verfkwasten
 • Permanent marker
 • Lijm
 • Evt. vernis of verdunde lijm voor versteviging
 • Stukjes papier
 • Optioneel: rietje, tape en wol (als je de raket wilt laten vliegen)

Hoe maak je de raket

1. Print de tekening uit, knip de onderdelen uit en trek ze over op een pak cornflakes of hagelslag, net wat je voor handen hebt. Je kan ook zelf de onderdelen op onderstaande afbeelding op een stuk karton tekenen. (Dit is voor 1 grote en 1 kleine raket).

2. Knip drie inkepingen in je keukenrol. 2 inkepingen zijn ongeveer 6 cm lang en zitten aan de 'zijkanten' van je raket, 1 inkeping is 5 cm en zit aan de 'bovenkant' van je raket.

3. Schuif de body met de vleugels eraan door de keukenrol tot de vleugels vast komen te zitten in de 2 gleuven die je hebt gemaakt. Daarna schuif je het staart-stuk erin. De staart zal dan in de gleuf van je keukenrol vallen en de gleuf die je in de body hebt gemaakt. (onduidelijk? zie de print voor meer info). Past het niet helemaal? Maak de inkepingen langer of voeg straks extra lijm toe zodat het goed past.

4. Als alles lijkt te passen, haal je alles uit elkaar en verf je de stukken. Dit is natuurlijk leuk om samen te doen! Verf samen eerst alles wit. Je kan dan later zelf de zwarte details toevoegen.

5. Een handige tip: als je weet dat je kind hier veel mee gaat spelen is het handig een laagje vernis over de verflaag aan te brengen. Glanst de raket ook nog eens mooi!

6. Als alles droog is, kan je de raket in elkaar zetten en spelen maar! (Als je erachter komt dat iets nog niet past kan je altijd de inkepingen nog langer maken of meer lijm toevoegen zodat alles goed blijft zitten).

De raket laten vliegen?

Dat kan! Plak een rietje met plakband vast aan de bovenkant van je raket. Rijg het door een streng wol, die je vervolgens ergens door de kamer ophangt (bijvoorbeeld van 1 deurklink naar de ander). Schuif de raket over de streng wol om hem te laten vliegen.

Tip: Door de raket andere kleuren te geven of de vleugels in bijvoorbeeld gekke punten te knippen kan je een hele verzameling kleurrijke raketten maken. Of laat je kind bepalen wat voor kleur alles moet worden. 

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.