Leuke slingers voor de babykamer: die maak je zelf!

Leuke slingers voor de babykamer: die maak je zelf!

Maak de leukste slingers voor in de babykamer. Zo kan je een kale muur op een leuke manier opvrolijken!

Leuke slingers voor de babykamer - Weer zo'n tof item voor in de babykamer. Deze slingers met grove houten kralen in verschillende kleuren maken de babykamer lekker speels. Maak ze nu zelf in vier simpele stappen. 

Wat heb je nodig

  • houten kralen van ongveer 2,5 cm. (groter of kleiner mag natuurlijk ook)
  • 2 meter suede veter per slinger
  • verf in de kleuren van jouw keuze
  • kwast
  • schaar

Hoe je de slingers zelf maakt

1. Verdelen

Als je meerdere slingers bij elkaar wil hangen, verdeel je de kralen over de slingers. In het voorbeeld zijn ongeveer 18 tot 21 grove kralen per slinger gebruikt. Vervolgens deel je de kralen op in drie groepen (per slinger drie groepen).

2. Verven

Verf 1 groep kralen in de originele kleur, bijvoorbeeld blauw.Verf de tweede groep kralen in de originele kleur gemengd met wit, zodat deze kralen een lichtere tint blauw krijgen. Verf de derde groep kralen in de originele kleur gemengd met meer wit dan de tweede groep.

Hierdoor krijg je dus kralen in drie verschillende tinten blauw. Je kan er ook voor kiezen om drie kleurtinten van dezelfde kleurgroep te kiezen. Je kan de kralen het beste twee keer verven zodat de kleur duidelijk naar voren komt, waarbij je iedere laag compleet laat drogen.

3. Knopen

Maak 25 cm aan het einde van de stof een knoop en rijg 1 houten kraal eraan. Laat een beetje ruimte voor je weer een knoop maakt en de volgende kraal eraan rijgt. Let erop dat je van donker naar licht werkt voor een mooi kleurverloop. 

4. Knippen

Als de laatste kraal op de slinger zit maak je nog een knoop en zorg je dat je aan beide kanten evenveel koord heb. Knip af wat je teveel hebt. Als je alle slingers compleet hebt bind je ze aan de uiteinden aan elkaar. Herhaal dit voor de andere kant.

Tip: Knoop de slingers niet allemaal op dezelfde plek aan elkaar, dan hangen ze naast elkaar. Varieer met de lengte van de slingers zodat ze mooi onder elkaar en een beetje door elkaar heen komen te hangen (zie afbeelding).

Tip:

Drie slingers zijn al leuk in de babykamer, maar als je genoeg tijd hebt kan je misschien wel een hele regenboog maken. Of wat dacht je van een slinger die meegaat met het seizoen?

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.