Kerstdecoratie kindvriendelijk

Kerstdecoratie kindvriendelijk

It’s the most wonderful time of the year! Tijd om de kerstversiering uit de kast te halen. Maar wat is nu kindvriendelijke kerstdecoratie?

Yes, het is bijna kerst. We love it! Tijd voor gezelligheid, lichtjes, een kerstboom en vooral heel veel kerstdecoratie. Maar ouders van kleine kinderen zien de bui al hangen. Voor de eerste kerstbal goed en wel in de boom hangt, ligt de volgende kerstbal al in scherven op de grond. Ideeën nodig voor kidsproof kerstversiering? Die geven wij je in dit artikel!

Kerst met kinderen

Kerst met kinderen

Kerst met kinderen is geweldig. Waar de boom opzetten vroeger gewoon een klusje was dat je even deed, is het nu een serieuze gezinsactiviteit. Iedereen doet mee en met een gezellig kerstmuziekje op de achtergrond is het al gauw heel gezellig. Toch vergt het wel wat meer denkwerk, want niet alle kerstdecoratie die je vroeger gebruikte, is handig met kinderen. Breekbare kerstballen, bomen die om kunnen vallen, kaarsjes waar peuterhandjes bij kunnen… dat kan anders. En gelukkig zijn er heel veel alternatieven.

Familie tuigt kerstboom op

Kindvriendelijke kerstboom

Laten we bij het belangrijkste onderdeel van kerstversiering beginnen: de boom! De klassieke échte kerstboom blijft natuurlijk het allerleukste, maar met een rollende baby of een kruipende peuter zijn al die vallende dennennaaldjes niet ideaal. Wat denk je van de volgende kindvriendelijke alternatieven?

  • De kunstkerstboom. We kennen ‘m allemaal wel. Ze zijn er in alle soorten, maten en kleuren en ze lijken tegenwoordig net echt. Een groot voordeel is dat een kunstkerstboom duurzaam is én dat je niet elk jaar op zoek hoeft naar een nieuwe kerstboom. Je haalt ‘m gewoon van zolder en je bent klaar voor een kindvriendelijke kerst.
  • Een houten kerstboom. Een houten kerstboompje is een leuk alternatief als je niet voor de echte boom-look gaat. Als je ‘m leuk versiert met lampjes, staat het hartstikke gezellig. Het is natuurlijk een echt kindvriendelijke kerstboom, want je hangt er geen ballen in die kapot kunnen vallen en er vallen geen naaldjes op de grond.
  • Een kerstboom van lampjes. Wil je geen boom in huis? Zet dan een leuke lichtjesboom in de tuin! In de heg, tegen het hek of voor raam. Hartstikke gezellig en super kindvriendelijk.
  • Een speelgoedkerstboom. Als je het over kindvriendelijke kerstdecoratie hebt, dan is dit een heel leuk alternatief voor de klassieke dennenboom. Samen met je kind een kerstboom bouwen van de Duplo of de Lego is natuurlijk super leuk.

kindvriendelijke kerstversiering

Op zoek naar de leukste kerstfilms met kinderen? Check onze top 10!

Kindvriendelijke kerstversiering

Maar kindvriendelijke kerstdecoratie is meer dan alleen een kerstboom. Want bij kerst hoort
veel meer! Met de volgende tips maak jij je hele huis gezellig voor de kerst op een
kindvriendelijke manier.

  • Tip 1: Onbreekbare kerstballen. En daar zijn gelukkig een heleboel varianten van! Van plastic kerstballen tot stoffen kerstballen en van zelfgemaakte knutsels die je in de boom hangt tot houten kerstballen. Het kan allemaal en het is allemaal hartstikke kindvriendelijk.
  • Tip 2: Vervang kaarsjes voor lampjes. Oké, misschien niet helemaal duurzaam, maar wél een kindvriendelijke vorm van kerstdecoratie. Kaarsjes kunnen – zeker met hele kleine kinderen – gevaarlijk zijn. Dus kies gewoon voor lampjes! Net zo gezellig, maar wel een stuk veiliger.
  • Tip 3: Kerstkrans. Een leuke kerstkrans op de voordeur en bijvoorbeeld in de woonkamer maakt het meteen helemaal gezellig in huis. Het voordeel van een kerstkrans is dat je deze buiten het bereik van kinderen kunt ophangen, waardoor dit heel kindvriendelijke kerstversiering is.
  • Tip 4: DIY. Wil je écht kindvriendelijke kerstdecoratie? Maak het zelf. Maak van papier een mooie krans, maak kersttekeningen op het raam (gebruik wel verf die voor het raam bedoeld is!), knip kerststerren uit en maak samen met je kind(eren) hangers voor in de boom. Dat maakt het huis niet alleen gezellig, maar het levert je ook een leuke activiteit op om samen met je kids te doen.

Kerst met kinderen? Super leuk! En gelukkig is er heel veel kindvriendelijke kerstversiering, waardoor je op een veilige manier kerst kunt vieren met elkaar.

Wij wensen je alvast hele fijne kerstdagen toe!

 

Isabel Van Der Boog

Door

10 november 2022

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.