Traphekje kopen | Wat is het beste traphekje?

Traphekje kopen | Wat is het beste traphekje?

Wat is het beste traphekje? En hoe kies je nu een goed traphekje uit? Ik ging op onderzoek uit en deel de beste traphekken hier.

Een traphekje uitkiezen was één van de honderd dingen die op mijn to do-lijst stonden toen ik ging verhuizen. We gingen van een appartement naar een 'echt' huis met drie verdiepingen. Ik kon 's nachts wakker liggen van die trappen; dat was onze peuter niet gewend. Dus ik dacht: ik zal mijn traphek-research met jullie delen! Mochten jullie in hetzelfde schuitje zitten, dan heb je met dit artikel binnen no-time een traphekje gevonden!

Beste traphekje

Laten we gewoon beginnen met het beste traphekje. Dat is de Noma Wall Fix Wood, die in oktober 2018 door de Consumentenbond uitgeroepen is tot beste traphekje. Je shopt 'm hier:

 

Open of dicht traphekje

De bekendste traphekjes zijn natuurlijk de open traphekjes met spijlen. Er zijn tegenwoordig echter ook dichte traphekjes te koop en dat heeft een aantal voordelen:

Voordelen van een dicht traphekje

  • Je peuter of dreumes ziet niet wat er achter zit, dus is er minder drang om die kant op te gaan. Laat staan er overheen te klimmen!
  • Zo'n hekje vouwt zich helemaal in, dus je ziet het bijna niet als ie open staat.
  • Je peuter of dreumes kan niet zijn hoofd of armen door de spijlen duwen en vast komen te zitten.

Een voorbeeld van een dicht traphekje is de Babydan Guard Me >> (Bol.com €59) 


WELKE TRAPHEKJES ZIJN VEILIG?

Open traphekjes met spijlen, daar zijn er natuurlijk heel veel van. Ik vind het belangrijk om goed naar de reviews te kijken en in de adviezen van de Consumentenbond te duiken. In het verleden zijn er heel veel traphekjes teruggeroepen, omdat ze toch niet veilig waren. Geen prettig idee! Het is daarom belangrijk dat je van tevoren even goed onderzoek doet.

Uit de laatste test van de Consumentenbond kwamen geen traphekjes die niet aan de veiligheidsnormen voldoen. Er zijn dus geen onveilige traphekjes meer! Heel goed nieuws natuurlijk. 

Onveilige traphekjes

Alle traphekjes die in het verleden als onveilig werden bestempeld, zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar. Maar als je een tweedehands traphekje koopt, bijvoorbeeld via Marktplaats, doe je er goed aan om de zwarte lijst van traphekjes van de Consumentenbond erbij te pakken!

Links: Lindam Sure Shut (Bol.com €49,50)
Rechts: BabyDan Premier (Bol.com €54,95)

Traphekje geïnstalleerd zonder boren

Ik ben gegaan voor de BabyDan Premier. Je kunt deze vastklemmen, dus er hoefde niet in onze mooi gestucte muren geboord te worden. Inmiddels zijn ze geïnstalleerd! En dat is maar goed ook, want na Maud vindt nu Mink de trappen in ons huis réuze interessant. Het liefst gaat ie de hele tijd naar boven en beneden. Ik ben heel blij dat de traphekjes daar een stokje voor steken! 

LEES OOKBuggy kopen, waar let je op?

Sarah Glasbergen

Door

13 juni 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.