Trend: kinderen buiten laten slapen

Trend: kinderen buiten laten slapen

Misschien een beetje gek maar het gebeurt echt! Kinderen buiten laten slapen schijnt echt super gezond te zijn...

In Scandinavië is het al de normaalste zaak van de wereld, kinderen buiten laten slapen. Nederlandse kinderdagverblijven vinden het ook wel wat en beginnen langzamerhand mee te doen. Wij hebben hier en daar nog onze vraagtekens. 

 

Een bericht gedeeld door L.aura (@bouwman_laura) op

Kinderen buiten slapen

Buitenlucht is natuurlijk hartstikke goed voor je, maar waarom zou je je kinderen buiten laten slapen? In het kinderdagverblijf slapen de kindjes natuurlijk allemaal in één ruimte waardoor kans op infecties groter is. Door in de open buitenlucht te slapen verklein je de kans op infecties. Slaapdeskundige Sigrid Pillen zegt dat kinderen prima in de buitenlucht kunnen slapen als ze maar warm genoeg gekleed zijn. Ook blijkt dat kinderen buiten langer door slapen. 

Het hele jaar rond

Je zult het misschien niet geloven maar de kids mogen tot 5 graden onder 0 buiten slapen, slik. Ze slapen dan wel in een skipak met een kruik. De kinderen slapen in een soort konijnenhok. Al ben je een beetje handig kan je het huisje natuurlijk zelf maken. In bezit van twee linkerhanden? Lutje Potje levert ook babyhuisjes. 

Vanaf welke leeftijd mag je kindje buiten slapen

Vanaf de eerste dag dat je kindje naar buiten mag, mag het ook buiten slapen. De huisjes van Lutje Potje zijn geschikt voor kindjes van 0 tot 4 jaar. 

Oké, wij zijn best wel enthousiast geworden. Hoe heerlijk is het om in het voorjaar lekker in de tuin te zitten en de kleine lekker buiten kan slapen. Of je daar nou echt een speciaal babyhuisje voor moet hebben... dat vragen wij ons nog af. 

Zou jij je kind buiten laten slapen? 

 Ook leuk om te lezen: dit te gekke caravanbed!

Isabelle Spapé

Door

10 november 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.