Blote babybuik verboden op Instagram

Blote babybuik verboden op Instagram

Internetgebruikers zijn boos. Boos op Instragram die voor de zoveelste keer foto's verwijderd die zogenaamd 'ongepast' zouden zijn. Een onschuldige foto van je kind op social media plaatsen, kan niet meer?

Het zal je maar gebeuren. Een prachtig familiealbum met vier jaar aan herinneringen op Instagram, in 1 keer verdwenen. Omdat Instagram vond dat je een foto had geplaatst die 'ongepast'  was. Het overkwam een 33-jarige moeder die een foto van haar dochter postte, met ontblote buik en in een onderbroek. Done, of not done?

Het overkwam vrouwen al die met ontblote borsten op de foto gingen, of moeders die een borstvoedingsselfie maakten. Maar een foto van een kind met een blote buik verwijderen? Nee, dat was nog niet eerder gebeurd.

Moeder Courtney Adamo postte een foto van haar dochter Marlow (16 maanden) op Instagram waar ze in haar onderbroek staat met ontblote buik. Prompt verwijderde Instagram de foto, die de moeder vervolgens gewoon weer plaatste. Daarop verwijderde Instagram haar account, met het gevolg dat vier jaar aan familieherinneringen verdwenen waren. Op haar blog uitte Adamo haar woedde:

"Ze is een baby! Deze foto is niet anders dan een foto van een baby die een luier draagt, of een jongetje in een zwembroek. Het idee alleen al dat de foto ongepast zou zijn, is walgelijk. Instagram heeft vier jaar aan familiefoto's en herinneringen gewist: reisfoto's, verjaardagen van de kinderen... Alles is weg. Ik wordt er ziek van."

Door de commotie die ontstond toen het verhaal zich verspreidde via internet heeft Instragram uiteindelijk besloten het account van Adamo weer te activeren. Een woordvoerder van Instagram gaf aan dat het niet altijd makkelijk is een goede balans te vinden tussen creatieve foto's en het beleid jonge kinderen te beschermen.

En daar heeft hij misschien wel een punt. Heb je als ouder het recht om je kind zomaar het internet op te gooien, aan de hele wereld te laten zien? En hoe ver mag je daarin gaan? Wat vinden jullie? Done of not done? We horen graag jullie mening.

Daisy van Schaijik

Door

30 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.