Vliegtuigbedjes | Voor een comfortabele vlucht met kids

Vliegtuigbedjes | Voor een comfortabele vlucht met kids

Vliegtuigbedjes zorgen voor extra comfort bij kinderen tijdens een vlucht. Wij vertellen je alles over deze handige gadget!

Als je gaat vliegen met jonge kinderen, zijn vliegtuigbedjes echt een uitkomst. Er zijn verschillende varianten van, maar het komt erop neer dat ze ervoor zorgen dat je kids comfortabeler de vlucht doorkomen en daar heb jij zelf ook baat bij! Wij vertellen je alles over vliegtuigbedjes.

Tijdens een vlucht met kinderen, lang of kort, wil je het jezelf en je kroost zo aangenaam mogelijk maken. Voor een kind is een vliegtuigbedje hiervoor een uitkomst! Een vliegtuigbedje is (wat de naam al zegt) een soort bedje waar je kind in het vliegtuig op kan slapen, of in ieder geval relaxter zitten. Dit is wat je allemaal moet weten over een vliegtuigbedje!

LEES OOK: Vliegen met baby - handige info & tips

Wat is een vliegtuigbedje?

Een vliegtuigbedje is een soort tussenstuk, vaak opblaasbaar, dat je op de grond kunt plaatsen bij het voeteneinde van de vliegtuigstoel. Het bedje is even hoog als de stoel, waardoor de stoel als het ware ‘verlengd’ wordt en je zo een klein bedje creëert waar je kindje languit op kan liggen tijdens de vlucht. Als je kindje niet slaapt, kun je het vliegtuigbedje gebruiken als voetsteun, zodat je kind lekker comfi zit. Met een vliegtuigbedje maak je de vliegreis extra comfortabel voor jouw kind (en dus jezelf!).

baby slaapt in Stokke Jetbox

Opblaasbaar vliegtuigbedje

De meeste vliegtuigbedjes zijn opblaasbaar en daarom gemakkelijk mee te nemen. Ze zijn vaak iets groter dan je hand. Meestal zit er een pompje bij om ‘m op te pompen of hij moet even opgeblazen worden. Door zijn kleine formaat kan een vliegtuigbedje gewoon mee in je handbagage, zo heb je hem snel bij de hand!

Vliegtuigbedje en koffertje in één

Daarnaast zijn er leuke koffertjes die je kunt omtoveren tot een reisbedje. Deze tellen vaak als één stuk handbagage, dus daar moet je dan even rekening mee houden! In zo’n koffertje kun je meestal wel ook nog wat speelgoed of snacks kwijt, dus dat is handig.

De beste vliegtuigbedjes

Na wat rondvragen op de redactie hebben we onze favorieten voor je op een rij gezet. Dit zijn volgens onze redactie de beste vliegtuigbedjes:

Stokke JetKids Bedbox

Stokke JetKids BedBox

De Stokke JetKids BedBox is een multifunctioneel koffertje voor kids, dat je heel makkelijk kunt ombouwen tot vliegtuigbedje. Je kind kan er wat spulletjes in kwijt, rondgereden worden op het vliegveld en eenmaal in het vliegtuig kan dit koffertje opengeklapt worden tot vliegtuigbedje. Er zit al een comfortabel matrasje bij inbegrepen, dus deze hoef je niet apart te kopen. Het hengsel aan de koffer kan gebruikt worden om de koffer vooruit te trekken, je kindje mee rond te rijden of om hem om je schouder te dragen. Al met al een zeer functionele must-have!

JetKids Bedbox in vliegtuig

Wick Air vliegtuigbedje

Wick Wings - Wick Air

Het Wick Air-vliegtuigbedje van Wick Wings is een handig opblaasbaar bedje dat makkelijk mee te nemen is. Het vliegtuigbedje is extra zacht en stabiel, waardoor het comfortabel is voor je kindje om op te liggen. Het bedje kan in drie standen staan, waardoor hij ook als reiskussen en voetensteun te gebruiken is. De Wick Air is binnen één minuut op te blazen met het bijgeleverde pompje, lekker snel dus!

deryan vliegtuigbedje

Deryan Air Traveller

Het Deryan Air Traveller-vliegtuigbedje is geschikt voor de allerkleinsten. Dit reisbedje past gemakkelijk op de uitklapbare tafel van de vliegtuigstoel voor je of de stoel zelf, waardoor je kindje bij jou kan liggen zonder dat je je handen vol hebt. Dit bedje heeft de extra functie dat hij ook omgeklapt kan worden tot stoeltje, waardoor je je kindje comfortabel bij jou op schoot of op het tafeltje kan zitten of liggen.

Fly LegsUp vliegtuigbedje

Fly LegsUp

Het Fly LegsUp-vliegtuigbedje voor kinderen bestaat uit een bedje dat aan de stoel vastgemaakt kan worden en waar je verschillende kussens in kunt doen. Deze kussens bepalen dan ook de hoogte van het bedje en daardoor kun je ‘m op verschillende posities zetten. Het complete bedje weegt minder dan 500 gram en is dus gemakkelijk mee te nemen. Daarnaast zit het allemaal samen in een reiszakje, waardoor je deze ook weer eenvoudig kunt opbergen. Let wel op: het Fly LegsUp-vliegtuigbedje mag niet gebruikt worden tijdens het opstijgen en landen.

Heb jij wel eens gebruikgemaakt van een vliegtuigbedje? Vertel ons je ervaringen!

Savannah Schreuter

Door

16 juli 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.