Kookboek voor het gezin - onze top 5

Een kookboek dat geschikt is voor het hele gezin is echt een uitkomst. Je zet snel een gezonde maaltijd op tafel voor ouders én kids! MiniMe's Sarah deelt haar top 5.

Een kookboek dat geschikt is voor het hele gezin is echt een uitkomst. Je wilt graag een gezonde maaltijd op tafel zetten waar je met het hele gezin van kunt genieten. Daarom heb ik uitgezocht wat nou hét ideale kookboek is met gezonde maaltijden voor het hele gezin en maakte een top 5!

Waar let je op bij het kopen van een kookboek voor het hele gezin

Bij het zoeken naar een geschikt kookboek voor ons gezin heb ik hier rekening mee gehouden: 

 • De maaltijden moeten gezond zijn
 • De maaltijden moeten snel op tafel staan
 • De kinderen moeten het eten lekker vinden (wat soms nog best een uitdaging is, haha!)

Onze top 5 kookboeken voor gezinnen

Dit zijn de 5 kookboeken die wij heel leuk vinden. Deze kookboeken zijn geschikt voor het hele gezin. Ook zit er een vegetarisch kookboek bij:

 1. Little Green Kitchen (vegetarisch)

  In het kookboek Little Green Kitchen geven David en Luise hun nieuwe recepten die je voor én samen met kinderen kunt maken. In het boek staan recepten voor onder andere doordeweekse maaltijden, feestgerechten, lunchtrommelfavorieten, snacks en zoetigheden. Bij elk recept staat een tip om het gerecht een twist te geven voor volwassenen en een tip voor hoe kinderen kunnen helpen bij de bereiding.
 2. Chickslovefood - Het kidsproof-kookboek

  Lekker en gezond voor het hele gezin: dat is waar Nina en Elise van Chickslovefood voor staan. Kidsproof is een kookboek van jonge moeders voor jonge ouders: recepten met maximaal zes ingrediënten, die voedzaam en vers zijn, toegespitst op kinderen.
 3. Ellemieke's familiekookboek

  Dit superleuke kookboek voor het hele gezin van Ellemieke Vermolen vormt een duo met het Doe-Boek BEET. Terwijl mama kookt, kunnen de kinderen een knutselwerk maken om de tafel te versieren, om de keuken mooier te maken of om oma te foppen!
 4. Easy Peasy family

  Gemakkelijke thuismaaltijden, ideeën voor de broodtrommel, voedzame snacks, drankjes en traktaties: je vindt ze allemaal in dit boek! In Easy Peasy family vind je houvast voor een gezonde basis voor het hele gezin. Met 100 recepten, praktische tips en veel informatie over eetgedrag is dit hét boek voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd!
 5. Relax mama in de keuken

  Iedere moeder heeft wel één of twee succesnummers: gerechten die de kinderen altijd eten. Maar met twee recepten heb je nog geen heel weekmenu, natuurlijk. Daarom verzamelde Elsbeth Teeling van de Club van Relaxte Moeders de beste recepten van andere moeders. Hier eet iedereen zijn vingers bij op. Relaxte Mama!

LEES OOK: Je kind meer groente laten eten - tips & tricks

Hoe ik het kookboek gebruik?

Ik vind het fijn om één keer in de week boodschappen te doen. Dat scheelt tijd, maar zo kun je ook voedselverspilling tegen gaan. Maak je een ingrediënt niet helemaal op? Dan kun je het de volgende dag weer gebruiken. Op zaterdag kiezen wij altijd een aantal recepten uit. We schrijven de bladzijden van de recepten op en hangen deze op de koelkast. Vervolgens maken we een lijst met alle ingrediënten die we nodig hebben. Tot slot de laatste stap: open je supermarkt-app en bestellen maar! 

Handige tip: bewaar je weekmenu's zodat je niet iedere week je recepten opnieuw hoeft op te zoeken!

Sarah Glasbergen

Door

09 januari 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.