De leukste Sinterklaasliedjes luisteren & oefenen

Waar vind je de leukste Sinterklaasliedjes en hoe kun je die op een leuke manier oefenen met je kind? Wij hebben tips & ideeën!

Een goed Sinterklaasfeest kan natuurlijk niet zonder Sinterklaasliedjes! Had je vroeger stapels cassettebandjes of cd’s, luister je tegenwoordig de leukste Sinterklaasliedjes simpel via Spotify en YouTube. Wij vonden de leukste playlists, een Sinterklaasliedjesboek en een toffe aftelkalender!

Vanaf de week van de Sinterklaas-intocht kun je er niet meer omheen: Sinterklaasliedjes! Je hoort ze op straat, in de supermarkt, shopping malls, op scholen en kinderdagverblijven. Heerlijk, zo blijf je wekenlang lekker in de Sinterklaassferen.

Om goed voor de dag te komen bij je kind én de Sint (je weet nooit wanneer je op schoot moet om een liedje te zingen...), kun je die Sinterklaasliedjes héél makkelijk thuis oefenen: met de Sinterklaas-playlists op Spotify en YouTube, het Sinterklaasliedjesboek én een leuke aftelkalender met opdrachten!

Kinderen verkleed als Sint en Piet

Sinterklaasliedjes luisteren van vroeger en nu

Op Spotify vind je natuurlijk heel veel Sinterklaasliedjes! Wij zetten de leukste Sint-playlists op een rij:

 • Sinterklaasliedjes van toen en nu

  In de Sinterklaas-playlist van Alles Kids staan ouderwetse Sinterklaasliedjes zoals Zie Ginds Komt De Stoomboot, Zie De Maan Schijnt Door De Bomen en Sinterklaasje Kom Maar Binnen, maar ook nieuwe Sinterklaasliedjes van Juf Roos, K3 en Samson & Gert! Zo weet je zeker dat jullie goed voor de dag komen als je oog in oog komt te staan met de Sint en zijn Pieten.

 

 • Sinterklaas Disco

  Geven jullie een heus Sinterklaasfeest met familie en/of vrienden? Dan mag de playlist genaamd ‘Sinterklaas Disco’ niet ontbreken! Deze Sinterklaas-discoliedjes hebben een heel hoog swing-gehalte en zijn perfect om keihard mee te zingen. Een spetterende sfeer gegarandeerd!

 • Sinterklaasliedjes van Juf Roos

  Juf Roos is onder jonge kinderen een graag geziene en gehoorde figuur! Ook bij mij thuis ‘zingt’ mijn peuter menig liedje van deze kleurrijke dame uit volle borst mee. Op Spotify is er een leuke Sint-playlist waarin Juf Roos Sinterklaasliedjes zingt! Ideaal om de stuiterende kids éven een tijdje stil te krijgen...

 • Sinterklaas-slaapliedjes

  Wanneer Sinterklaas in het land is, is dat voor kinderen natuurlijk een héle spannende periode. Ze zijn net stuiterballen en vinden het soms moeilijk om in slaap te komen. Hun hoofd en fantasie maken overuren! Misschien helpt het om samen Sinterklaas-slaapliedjes te zingen?

 • Sinterklaasliedjes-karaoke

  Om pakjesavond nóg gezelliger te maken, kun je een Sinterklaasliedjes-karaoke houden! (Wellicht ook een leuke tip voor als de kleine kids alláng op bed liggen.) Met de kant-en-klare Sinterklaasliedjes Karaoke-playlist op Spotify maak je er een nóg gezelliger feestje van.

Sinterklaasliedjes van Juf Roos op YouTube

Ook op YouTube vind je de leukste Sinterklaasliedjes! Die van Juf Roos zijn natuurlijk favoriet. Deze video kun je afspelen tijdens het schoen zetten of op Sinterklaasavond:

Liedjesteksten in het Sinterklaasliedjesboek

Weet je niet meer precies hoe een bepaald liedje ook alweer ging? Pak dan het handige Sinterklaasliedjesboek erbij waarin alle teksten van de bekendste traditionele Sinterklaasliedjes staan! Voor extra Sint-plezier staat er onder elk liedje een bijpassende kleurplaat. Ook heel leuk voor op school in de kleuterklas!

Je vindt het Sinterklaasliedjesboek hier >>

Aftellen naar Sinterklaas met leuke opdrachten

Heeft jouw kind ook geen geduld als het om Sinterklaas en cadeautjes krijgen gaat? Maak het lange wachten tot pakjesavond dan een stukje leuker met deze geweldige aftelkalender! Tot 5 december krijgen kids elke dag een opdracht die om een Sinterklaasliedje draait. Fun gegarandeerd én het is goed voor de zangskills!

Je vindt de aftelkalender hier >>

LEES OOK: Originele Sinterklaascadeaus voor kinderen

Blij meisje met pietenmuts

Eerste keer Sinterklaasliedjes zingen met mijn peuter

Mijn dochter Mila wordt rond de intocht van Sinterklaas 3 jaar, wat voor ons als ouders betekent dat we dit jaar voor het eerst écht Sinterklaas gaan vieren, met een heuse zak met kadootjes en een buurman die op de deur bonst.

Dat vind ik geweldig, want ik baal eigenlijk sinds mij werd verteld dat de Sint niet bestaat al dat ik dat magische Sinterklaasgevoel niet meer mag ervaren. Maar nu beleef ik het via mijn dochter opnieuw, yes! Reken er maar op dat ik die Sinterklaasliedjes grijs ga draaien, zodat zij gezellig samen met papa en mama mee kan zingen voor de Sint op 5 december.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Alles Kids.

Celeste Mostert

Door

14 oktober 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.