Ideaal vakantieresort voor kleine kinderen: Martinhal in Sagres, Portugal

Ideaal vakantieresort voor kleine kinderen: Martinhal in Sagres, Portugal

MiniMe's Sarah ging met haar gezin naar Sagres, Portugal. Ze verbleven in gezinsresort Martinhal, waar ze een heerlijke vakantie had met haar kids. Dit zijn haar ervaringen!

Gezinsresort Martinhal in Sagres, Portugal is écht the place to be als je een geschikte vakantie zoekt met kleine kids, maar niet zit te wachten op een heel animatieteam. Kinderen krijgen door de vakantie al veel prikkels binnen, dus een fijn zwembad en de zee is al genoeg vermaak voor die ukkies. Wij verbleven een weekje bij Martinhal en ik deel graag mijn ervaringen!

Martinhal Sagres ligt in een prachtig national park in de westelijke Algarve, op ongeveer 1,5 uur rijden van Faro Airport. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen! Zowel de huisjes als het hotel en de restaurants zijn helemaal op kinderen afgestemd. Het gezinsresort is niet alleen onwijs leuk voor kinderen, maar het is ook relaxed voor ouders.

Restaurants bij Martinhal

Alle restaurants in gezinsresort Martinhal zijn geschikt voor kinderen. Overal zie je leuke speelhoekjes (inclusief begeleiding!). Hier konden de kids zich heerlijk vermaken, terwijl wij wachtten op het eten of wanneer we nog even een wijntje dronken. Het eten was goed en er was veel keuze. Zelf vond ik het fijn dat er ook veel gezonde opties waren en echte Portugese specialiteiten, zoals verse gegrilde vis. Er zijn kinderstoelen genoeg en ook maakt het niet uit als er een bord op de grond vliegt, want dat zijn ze hier gewend.

Het ontbijt was ook top: gevarieerd en ook weer voor ieder wat wils. Na het ontbijt dronken we nog een latte terwijl de kids in de speelhoek werden geanimeerd. Klinkt goed, toch? :) Bovendien hebben alle restaurants heerlijke kindermenu's!

Verwarmde zwembaden

We zijn wel eens eerder in het voorjaar naar Portugal geweest, maar daar waren de zwembaden niet verwarmd. De kids kwamen dan na 10 minuten met blauwe lippen het water uit. Martinhal heeft vijf zwembaden en ze zijn allemaal verwarmd! Omdat er zo veel zwembaden zijn, is het ook helemaal niet druk.  Eén van de zwembaden is bovendien binnen; perfect voor een dag waarop het weer iets minder goed is.

Huisjes & hotelkamers Martinhal

Ben je met een baby, dan zijn de hotelkamers perfect. Wij hadden een tophuisje met meerdere slaapkamers en een woonkamer (dat vind ik altijd relaxed: dan kun je 's avonds nog even chillen en genieten van het uitzicht op zee wanneer de kids slapen). De huisjes hebben ook een keuken, dus je zou eventueel zelf ook nog kunnen koken.

Oh! Last but not least: de huisjes zijn helemaal kidsproof. Zo is er een wasmachine en een speciale kinderwc-bril (ideaal!). Ook zijn er krukjes aanwezig zodat kinderen makkelijk hun handen kunnen wassen. Denk verder aan traphekjes, kinderbestek, plastic beters en een kleine supermarkt. Er is ook een opruimplek voor het speelgoed. Chill!

Leuke activiteiten

Er zijn onwijs veel dingen die je kunt doen in Martinhal. Zo zijn er bijvoorbeeld kinderclubs (voor alle leeftijden). Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt, omdat wij graag quality time willen met de kids als we op vakantie zijn. De kinderen hadden het trouwens wel heel leuk gevonden! 

Wat je allemaal nog meer kunt doen in Martinhal Sagres

  • Fietsen door het national park
  • Familievoetbal
    Er is een voetbalveldje waar je het iedere dag kunt opnemen tegen andere gezinnen.
  • Yoga
  • Tennis
  • Watersporten
    Je kunt bijvoorbeeld windsurfspullen huren!
  • Spa
    Er zijn behandelingen die je samen met je kindje kunt doen, zo fijn! Zo heb ik samen met mijn oudste een moeder-dochtermassage gegaan. Ik kan je vertellen: dat is echt heel gezellig. Ze is 4 jaar en ik dacht: laten we eens kijken wat ze ervan vindt! Het was een half uurtje en ze vond het ge-wel-dig. Ze was zo ontspannen en na 10 minuten hoorde ik haar al snurken. :)
  • Leuke speeltuinen
    YES! Die zijn er ook! Even bonuspunten scoren als mom, haha. Sommige liggen direct aan een terrasje waardoor je ze goed in de gaten kunt houden, terwijl jij geniet van je cocktail. Daar is over nagedacht!
  • Rafi & Rosita
    Ik hoor je denken: ''Ooooh, tóch entertainment?'' Ja, wel een beetje, maar heel subtiel. Er is iedere dag op een pleintje om 18.00 uur een kleine show (duurt een kwartiertje) waar poppen dansen met kinderen. Je hoeft er niet heen, onze kids vonden dit helemaal het einde!
  • Elfjes
    Door heel het resort zie je kleine deurtjes aan de bomen hangen waar elfjes in wonen. Op ieder deurtje staat de naam van het elfje. Dit vonden we zo leuk. De kinderen waren de hele week zoet met 'elfjes spotten'.

Wij wisten niet zo goed wat we moesten verwachten van een gezinsresort. We waren bang dat het misschien té schreeuwerig en té massaal zou zijn. Dit is een groot resort, maar luxe en kindvriendelijkheid gaan hier zó goed samen! We hebben een superleuke ervaring gehad en we willen zeker nog eens terug. :)

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Martinhal.

Sarah Glasbergen

Door

13 juni 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.