Luxe weekend bij Center Parcs Het Heijderbos | Ook dít is Center Parcs!

Luxe weekend bij Center Parcs Het Heijderbos | Ook dít is Center Parcs!

MiniMe's Sarah verbleef met haar gezin een weekendje bij Center Parcs Het Heijderbos in een luxe Eden VIP-cottage en deelt haar ervaringen!

Center Parcs Het Heijderbos bezoeken stond al even op ons lijstje. Wij vinden het heerlijk om met de kids op pad te zijn. Ik vind het belangrijk om ook écht de natuur in te gaan en lekkere wandelingen te maken. Als het kan, mag het verblijf best luxe zijn. Wist jij dat Center Parcs ook heerlijke luxe huisjes heeft? Ik niet! Check hieronder hoe relaxed het is bij Center Parcs Het Heijderbos! 

Mijn vriend en ik hebben een 'druk bestaan', zoals dat heet. Het runnen van een eigen bedrijf en een gezin met twee kids vergen een hoop tijd. Daarnaast wil je natuurlijk óók nog tijd aan je familie en vrienden besteden, en wat me-time is ook altijd wel lekker (en broodnodig). Kortom: we lopen het gevaar dat we opgeslokt worden door de waan van de dag en volle agenda's.

Daarom is het voor ons heel belangrijk om er regelmatig met de kids op uit te gaan. Echt even samen zijn, telefoons en laptops weg en er helemaal voor elkaar zijn. Herinneringen voor het leven maken! Een weekendje Center Parcs is daar natuurlijk perfect voor.

Luxe Eden Vip-cottage

Bij aankomst bij Center Parcs Het Heijderbos bleek dat we een luxe Eden VIP-cottage kregen. Daar had ik nog nooit van gehoord. De Eden VIP-cottages zijn de meest luxe huisjes van het park. Toen we aankwamen, waren we echt verrast! Het interieur is eigentijds en gezellig. De VIP-cottage heeft fijne bedden, een mooie keuken en open haard. Oh, en niet te vergeten: een Finse sauna en bubbelbad! Het huisje staat midden in de natuur. 's Ochtends doe je de schuifdeuren open en de kids kunnen meteen buitenspelen, zo leuk!

Het zwembad - de Aqua Mundo van het Heijderbos

Voor mij is Center Parcs écht jeugdsentiment. Als klein meisje gingen we hier regelmatig naartoe. En wat vond ik het mooist? Ja, wat denk je?! Het zwembad! De wildwaterbaan in de Aqua Mundo kent iedereen wel en ook Maud is helemaal fan! Na 100x van de glijbaan zaten de gaten bijna in haar badpak, haha.

De Aqua Mundo speelt ook goed in op kleine kinderen. Mink is niet zo'n waterrat als Maud, maar spelen met water vindt hij ook geweldig. Voor de allerkleinsten is er het Kinder-doe-bad; daar heeft hij echt heel veel plezier gehad!

Sarah met Maud en Mink in het zwembad in Centerparcs

paardrijden in Center Parcs heijderbos

Als we een weekendje weg zijn, zoek ik graag de natuur op. Center Parcs Het Heijderbos ligt middenin de natuur en daar zijn veel activiteiten dan ook op afgestemd. Ik zag dat er een manege was waar kinderen op een pony mogen rijden, vet hè? Maud had nog nooit op een paard gezeten, dus ze kreeg meteen een big smile op haar gezicht toen ze hoorde dat ze een rondje mocht rijden. Als ouder mag je de pony vasthouden en hiermee een half uurtje door de bossen lopen. Ze vond het waanzinnig!

Sarah loopt met Maud op een pony door het bos in Centerparcs. Maud lacht heel schattig

Jungle dome - klauteren in de Jungle

Wist je dat Center Parcs ooit is ontstaan met het idee om mensen de jungle te laten ervaren? Vroeger kon je minder makkelijk een verre reis maken. De oprichter wilde dit gevoel toch meegeven aan zijn bezoekers en zo zijn al die geweldige Market Domes ontstaan.

Bij Center Parcs Het Heijderbos hebben ze een hele Jungle Dome. In deze dome kunnen kinderen bijvoorbeeld klauteren, klimmen, over rotsen kruipen en onder een waterval doorlopen. Samengevat: gewoon even aap zijn. En niet alleen de kids: ik mocht er ook aan geloven en mee klimmen over en door touwbruggen. Echt lachen!

Sarah is met de kinderen aan het spelen in een indoor jungle

Slapen in de Jungle Cabana

Wist je dat je bij Center Parcs Het Heijderbos ook in deze jungle kunt slapen? Je kunt een eigen Jungle Cabana boeken!

Nog een paar superleuke activiteiten in het heijderbos:

  • Workshop knuffel maken - Tegen betaling kun je zelf helemaal je eigen knuffel samenstellen!
  • Wannabe a Park Ranger - Welke dieren leven er in het bos? Welke blaadjes horen bij welke boom? 
  • Wannabe een Kok - Leuke workshop waarin kids 1,5 uur onder begeleiding gaan kokkerellen! 
  • Kids Haven - Natuurlijk hoort een boottochtje er ook bij. Captain Maud mocht aan het roer!

Sarah is met de kinderen aan het varen in een bootje. Ze lachen

Het was een geslaagd weekendje. Het liefst waren we nog een paar dagen gebleven, want de kinderen hadden het zo onwijs naar hun zin! Als je het aan mij zou vragen: mega voor herhaling vatbaar! :)

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Center Parcs.

Sarah Glasbergen

Door

05 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.