Hobbelpaard kopen | Dit zijn de leukste hobbelfiguren!

Hobbelpaard kopen | Dit zijn de leukste hobbelfiguren!

Een hobbelpaard is super leuk voor kleintjes! Ze kunnen er hun fantasie helemaal op loslaten. Dit zijn de leukste hobbelfiguren!

Een hobbelpaard is superleuk als cadeau voor de eerste verjaardag. Niet alleen staat het gewoon heel leuk in de huis- of kinderkamer, ook is het te gek speelgoed voor die kleintjes! Welke soorten hobbelpaarden zijn er en wat zijn de leukste? Wij gingen op zoek!

Vanaf welke leeftijd is een hobbelpaard leuk?

Een hobbelpaard is leuk wanneer kindjes echt goed kunnen zitten. Dan kun je in ieder geval grappige foto’s maken. ;) Maar ze hebben er wat later pas serieus iets aan, wanneer ze zelf doorhebben hoe de hobbelbeweging werkt. Tussen de 1-2 jaar kunnen ze dat meestal goed.

Vanaf de peuterleeftijd krijgen kinderen ook een grotere fantasie en kunnen ze het hobbelpaard gebruiken voor hun rollenspellen! Stoere cowboys en prinsessen die boeven vangen ter paard; het kan allemaal!

Waarom is een hobbelpaard goed?

Een hobbelpaard prikkelt niet alleen de fantasie, het is ook goed voor de bewegingsdrang van kinderen. Kleine kids kunnen maar moeilijk stilzitten en op een hobbelpaard hoeft dat natuurlijk júist niet! Op die manier wordt ook de motoriek gestimuleerd.

Houten hobbelpaard

Hobbelpaarden zijn in een heleboel varianten verkrijgbaar. Er zijn leuke hobbelpaarden van felgekleurd plastic, maar de (eenvoudige) houten hobbelpaarden zijn wel echt geweldig mooi. Ze gaan lang mee en maken een baby- of kinderkamer helemaal af als decoratie. Je hebt ze uiteraard in allerlei soorten en maten, dit vinden wij de tofste die we konden vinden:

 

Hobbelpaarden met een ‘echt paard’

Naast de volledig houten hobbelpaarden, zijn er ook hobbelpaarden met een houten frame en een ‘echt paard’ erop. Die zien eruit als een grote knuffel, lekker zacht, en geven nóg meer dimensie aan een rollenspel! Sommige hebben zelfs geluid. Hoe echt wil je het hebben? Dit zijn de leukste echte hobbelpaarden die wij konden vinden:

 

De leukste hobbeldieren

Een klassiek, ouderwets hobbelpaard is prachtig, maar je hebt tegenwoordig hobbelfiguren in allerlei soorten en maten. Niet alleen paarden, maar ook andere dieren, zoals schapen, mammoets, lieveheersbeestjes of een koe! Dit zijn de leukste hobbeldieren:

 

Bijzondere hobbelfiguren

En waarom zou het bij hobbeldieren moeten blijven? Hobbelscooters of -auto’s zijn ook te gek!

 

Hobbelpaard als decoratie

Het is wel zo eerlijk om te zeggen dat lang niet elk kind de lol van een hobbelpaard inziet. De één speelt er bijna dagelijks mee, terwijl ie bij de ander in een hoekje staat te verstoffen. Maar ja, dan laat je ‘m toch gewoon ‘voor de leuk’ in een hoekje van de kinderkamer staan? Je kunt er altijd nog gezellig een grote knuffel in zetten! 

Marieke van Boven

Door

26 december 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.