Borstvoeding geven: openhartige ervaringsverhalen van moeders

Borstvoeding geven: openhartige ervaringsverhalen van moeders

Borstvoeding is een onderwerp waar veel moms to be en nieuwe moeders zich mee bezighouden. Vier #Mombitious Moms vertellen openhartig hun persoonlijke verhaal!

Borstvoeding geven: veel moms to be nemen zich tijdens hun zwangerschap voor om borstvoeding te geven aan hun baby. Moedermelk is de beste voeding voor je newborn, maar niet iedereen lukt het om hun kindjes daarmee te voeden. Het is een gevoelig onderwerp, maar deze moeders durfden het aan en vertellen openhartig over hun borstvoedingservaringen!

Borstvoeding geven

Het geven van borstvoeding is prachtig als het lukt. Jouw lichaam maakt een goedje aan dat zó voedzaam is, dat je kindje er lange tijd van kan leven én groeit. Hoe bijzonder is dat?! Bovendien is het ontzettend intiem om die borstvoedingsmomentjes met je newborn te hebben. Alleen jij kunt je baby moedermelk geven, niemand anders. Dat maakt dat je je als moeder héél speciaal voelt.

Borstvoeding geven lukt niet

Helaas is het ook zo dat borstvoeding geven niet altijd lukt. Soms heb je geen of te weinig melk voor je kindje, of wil je baby het gewoon niet. Er kunnen problemen ontstaan zoals spruw, pijnlijke tepels of borstontsteking. En hoewel een lactatiekundige je bij veel van die borstvoedingsproblemen kan helpen, kan het er ook voor zorgen dat je toch liever stopt met borstvoeding geven. En dat is oké! Doe vooral waar jij én je baby zich het beste bij voelen, dat is het allerbelangrijkst.

Borstvoeding geven: ervaringen

Bij iedere (new) mom gaat het geven van borstvoeding anders. Bij de één lukt het gelijk en gaat het maandenlang als een speer, de ander moet er echt voor vechten om het een paar weken te laten slagen. Borstvoeding geven is intiem, persoonlijk en er zijn enorm veel meningen over.

MiniMe’s Sarah ging in samenwerking met Medela met vier vrouwen in gesprek over dit gevoelige onderwerp. Anna, Cindy, Eline en Michelle durfden het aan om openhartig hun persoonlijke verhaal te vertellen, waarin veel moeders iets zullen herkennen!

Alles over borstvoeding geven

Hoe bereid je je voor op borstvoeding geven? Wanneer begin je? Wat heb je nodig? Hoe vaak geef je borstvoeding? Wat als het niet helemaal lekker loopt? Alles wat je moet weten lees je in ons uitgebreide artikel over borstvoeding geven!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Medela.

Marieke van Boven

Door

15 november 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.