Borstvoedingshoudingen | 3x Fijne houdingen voor borstvoeding

Borstvoedingshoudingen | 3x Fijne houdingen voor borstvoeding

Als je borstvoeding geeft, is het slim om verschillende houdingen te proberen om uit te vinden welke het fijnst zijn voor jou en je baby. Wij hebben 3 tips!

Borstvoeding geven kan in verschillende houdingen. Het is een goed idee om er een aantal uit te proberen, omdat het per moeder en baby enorm kan verschillen welke het fijnst en meest effectief is. MiniMe’s Sarah bespreekt haar drie favoriete borstvoedingshoudingen!

Verschillende borstvoedingshoudingen proberen

Als het geven van borstvoeding niet helemaal lekker loopt, kan het geen kwaad om een aantal borstvoedingshoudingen uit te proberen. Dat kan namelijk enorm helpen! De ene houding werkt beter dan de andere en dat is bovendien per moeder en kind heel verschillend. Het duurt misschien even voor je er eentje hebt gevonden die jij het prettigst vindt, maar uiteindelijk zul je daar veel profijt van hebben!

Flexibel borstvoeding geven

Ook kan het handig zijn om een aantal borstvoedingshoudingen onder de knie te hebben voor verschillende situaties, zodat je flexibel bent. Zo zul je wellicht een andere houding gebruiken als je in bed ligt, dan wanneer je gezellig in een lunchtentje zit. 

Belangrijk om te weten is dat er geen goede of foute manier is om je baby te voeden. Het gaat erom dat jij en je kindje allebei comfortabel zijn!

Drie fijne borstvoedingshoudingen

MiniMe’s Sarah ging op onderzoek uit naar fijne borstvoedingshoudingen en raadpleegde daarvoor Cindy, bekend van het Instagram-account @otis_oh. Zij heeft haar drie kinderen lang borstvoeding gegeven en mag dus een ervaringsdeskundige genoemd worden! Samen laten ze zien wat hun favoriete borstvoedingshoudingen zijn en wanneer ze handig zijn om toe te passen. In de video bespreken ze de:

  1. Rugbyhouding
  2. Zijligging
  3. Madonnahouding

Lingerie tijdens borstvoeding geven

Naast het vinden van de voor jou fijnste borstvoedingshoudingen, is het belangrijk om goed zittende lingerie te dragen als je borstvoeding geeft. Dit kan namelijk veel ellende, zoals een borstontsteking, helpen voorkomen! Er zijn verschillende modellen borstvoedingsbeha’s te koop; in de video leggen Sarah en Cindy ook uit welk model bij welke houding het fijnst is om te dragen!

Borstvoeding geven lukt niet

Loopt het geven van borstvoeding ondanks het proberen van verschillende borstvoedingshoudingen nog steeds niet lekker? Schroom dan niet om hulp in te schakelen! Een lactatiekundige kan met je meekijken en je tips & adviezen geven. Zo hoef je in ieder geval niet te stoppen met borstvoeding als je dat nog niet wilt!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Medela.

Marieke van Boven

Door

11 april 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.