Gastblogger Karlien ging op vakantie naar Curaçao

Curaçao is een hele fijne vakantiebestemming met kinderen. Contributor Karlien maakt graag verre reizen met haar gezinnetje en bezocht ook Curaçao. Dit zijn haar tips!

Voordat onze kinderen geboren werden, stond Curaçao al hoog op mijn lijst om te bezoeken. Vaak kreeg ik te horen dat er absoluut niets te doen was, waardoor ik er niet heen ben gegaan. Toen de kinderen 1 en 3 jaar waren, ben ik mij gaan verdiepen in Curaçao. Direct wist ik waarom ik erheen wilde: het weer, prachtige stranden en een hele mooie zee. Met mazzel vond ik spotgoedkope vliegtickets (we vlogen voor €900,- met zijn vieren) en toen kon het aftellen beginnen! Het eiland is fantastisch en dit zijn vijf redenen waarom het een goed idee is om met je gezin erheen te gaan.

Waarom Curaçao erg leuk is

Zon, zee en strand: 

Na diverse verre reizen met de kinderen zijn we erachter gekomen dat het ideaal is om een accommodatie aan het strand te boeken. Als je “niets” wilt doen spelen de kinderen op het strand.  En die stranden op Curacao zijn echt fantastisch mooi! Witte stranden en een hele mooie blauwe zee. Mijn aanraders zijn Cas Abou, Kokomo beach en Daaibooibaai. Strandtent Karakter wil ik ook noemen, omdat het water daar het mooist is. Dit is alleen geen zandstrand.

Nederlandse taal:

Hoe makkelijk is het dat je op Curaçao met Nederlands goed terecht kan! Je bent een uur of tien onderweg en je stapt uit op een tropisch eiland waar teksten op de verkeersborden in het Nederlands zijn. Ideaal. Onze dochter kon bij strandtenten voor ons eten en drinken bestellen. Ging natuurlijk soms ook weleens te goed, dan stond er om half elf ’s ochtends opeens een bord patat voor haar neus.

Hygiëne:

Met kleine kinderen kiezen wij ervoor om naar landen te gaan waar je geen of hoogstens één inenting nodig hebt, waar geen malaria is en waar de hygiëne op orde is. Voor Curaçao hadden we geen inentingen nodig (vraag dit altijd na bij je consultatiebureau) en het eiland is erg schoon!

Kindvriendelijk:

De bevolking van Curaçao is heel kindvriendelijk. Op het vliegveld merk je dit direct: ze groeten je kids en ze helpen je overal bij. Als je een restaurant binnenloopt wordt er gelijk een kinderstoel gepakt en er wordt veel aandacht besteed aan de kinderen. Leuke restaurants op Curaçao met kinderen zijn Sol Food, Karakter, De Buurvrouw, Pizzeria Il Forno en Zest.

Er is heel veel te doen op Curaçao:

Vaak wordt er gezegd over Curaçao dat het een eiland is voor een zonvakantie. En inderdaad, het is een prachtig tropisch eiland waar je de hele dag op het strand kan liggen. Maar er is heel veel meer te doen. De natuur is prachtig, er zijn musea, je kan een fort bezoeken en het is ontzettend leuk om met een huurauto het eiland te verkennen. Wij waren drie weken op Curaçao met de kinderen en hebben nog niet alles gezien! Lees voor nog meer ervaringen ook mijn uitgebreide gids over Curaçao. Kijk je mee naar nog meer vakantiefoto's?

Door

07 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.