Center Parcs De Huttenheugte - mijn ervaring

Center Parcs De Huttenheugte - mijn ervaring

Gezin, werk, sociaal leven en oh ja... je bent er zelf ook nog. Wat zijn we toch altijd ongelofelijk druk met vanalles! Daarom is het des te belangrijker om af en toe lekker even weg te gaan. Wij gingen naar Center Parcs De Huttenheugte!

Af en toe zijn we er zo aan toe... Gewoon echt even weg met z’n viertjes. Het is echt te gek om een bedrijf te runnen, maar sinds er kids zijn vind ik het erg belangrijk dat we vaker de tijd nemen om echt samen te zijn. Daarom gingen we onlangs een weekendje weg naar Center Parcs De Huttenheugte!

Vroeger kon ik echt te veel opgaan in mijn werk, omdat ik het allemaal super leuk vind om te doen. Ik werkte zo vaak en zo veel mogelijk! Nu onze Maud (3) en Mink (6 maanden) er zijn, is quality time met z'n viertjes veel belangrijker geworden. In onze categorie ‘Doen met kinderen’ deel ik graag onze avonturen met jullie. Dus bij deze: ons avontuur bij Center Parcs De Huttenheugte!

Jeugdsentiment

Center Parcs is voor mij echt jeugdsentiment. Minimaal één keer per jaar gingen we met mijn ouders en vrienden. Man, man, man... wat was dat een feest! Het hoogtepunt was wel de wildwaterbaan. Na zo’n weekend vielen de gaten in mijn badpak, want we gingen er zo’n 389 keer per dag vanaf. En ja, we zijn er nu achter: Maud heeft het ook in haar mars!

Welk Center Parcs-park kiezen?

Center Parcs heeft mega veel parken. Meestal gaan wij graag naar een huisje in de natuur, dus kozen we nu voor een park dat ook een beetje ‘natuur-gerelateerd’ is. De Huttenheugte ligt middenin de bossen van Drenthe en het park is heel groen en bosachtig. Super mooi! Ook leuk is het grote meer waar je met een vlot kunt overvaren naar de kinderboerderij.

Ons huisje op park De Huttenheugte

Wij hadden een premium huisje. Het interieur was niet heel hip, maar het was allemaal erg netjes en schoon. Heel belangrijk! De badkamer had een bad (lekker ontspannen…) en er was een terras waar we ‘s avonds heerlijk buiten konden zitten wanneer de kids op bed lagen.

Ideaal was dat het huisje een babybedje, wippertje, toiletzitje en kinderstoelen had. Dat hoef je dus niet allemaal zelf mee te slepen wanneer je bij je boeking aangeeft dat je met jonge kinderen komt. De stopcontacten hebben allemaal kinderbeveiliging, wat natuurlijk wel zo prettig is. Ook fijn (en romantisch) als je in de herfst of winter gaat: de open haard...

Ontbijtservice

De ontbijtservice van Center Parcs De Huttenheugte is enorm aan te raden. Het is een uitgebreid pakket met verse broodjes, allerlei soorten beleg, fruit en voor de kiddo’s zit er iets leuks bij. Het wordt bij je huisje bezorgd, je hoeft er de deur niet voor uit. Heerlijk relaxt ontbijten in je slaapkloffie dus!

Je kunt er ook voor kiezen om je boodschappen te laten doen door het personeel van het park, dan vind je die bij aankomst in het huisje. Je bent op vakantie of je bent het niet... :)

Zwembad

Oooh man, ik wist van tevoren al dat het zwembad De Aqua Mundo te gek zou zijn voor Maud. Ze is namelijk een echte waterrat en inderdaad; ze was niet bij het zwembad weg te slaan! Stiekem blijf ik die wildwaterbaan zelf ook geweldig vinden, haha. Ook wel heel leuk is dat er voor peuters een speciaal ‘Kinder-doe-bad’ in het grote zwemparadijs is, met glijbanen en fonteintjes. Maud had de tijd van haar leven!

Faciliteiten bij De huttenheugte

De Huttenheugte heeft super veel faciliteiten, er is vanalles te doen voor jong en oud. Maud wist niet wat ze zag! Tip: neem altijd wat geld mee, want voor veel activiteiten betaal je een kleine vergoeding.

Wat er zoal te doen is op en om het park:

 • Kinderboerderij
  Je kunt er met een vlot over het meer naartoe varen, hoe leuk!
 • Bootjes
  Deze kunnen de kinderen zelf besturen. Mama ging achterin en Maud voorin achter het stuurwiel. Onze kleine kapitein voelde zich de koning te rijk!
 • Trampoline springen
  Kinderen kunnen zowel binnen als buiten helemaal los gaan op de trampolines. Een goede manier om ze even flink te laten uitrazen!
 • Plopsaland
  Dit bekende park, met ruim 25 attracties, ligt echt náást De Huttenheugte. Daar kun je je met kids van 2 tot 10 jaar prima een dagje vermaken. Leuk voor de afwisseling! (Let op: voor de meeste attracties moet je kindje wel minstens 1.00 meter lang zijn.)
 • Wandelen in de bossen
  De Huttenheugte ligt middenin de Drentse bossen. Een frisse neus halen is dus hartstikke makkelijk en fijn. Begin of eindig de dag met een lekkere wandeling in de natuur om even aan alle drukte te ontsnappen.
 • Fietsen huren
  Het park is grotendeels autovrij, dus een fiets is dan een ideaal vervoermiddel. In het Cycle Center kun je diverse soorten fietsen huren. Ook leuk om een tochtje te maken in de natuur rondom het park!
 • Lunchen met Orry & Vrienden
  Super grappig voor de kleintjes: pannenkoeken versieren met Center Parcs-beroemdheid Orry en zijn vrienden. Natuurlijk is er ook tijd voor een praatje, knuffel én een foto!

Goed om over na te denken

Als je een weekendje naar Center Parcs De Huttenheugte gaat, zijn dit nog wel wat dingen/tips om even over na te denken:

 • Overal is water, dus je moet kinderen die niet kunnen zwemmen continu in de gaten houden (ook bij je huisje).
 • De stalen roosters bij de buitendeuren kunnen ongelukkig zijn als je kindje valt.
 • Kunnen je kinderen samen op één kamer slapen? Zo niet, boek dan een huisje met een extra kamer. Wel zo goed voor je nachtrust!

Ontspannen tijdens je weekendje weg

Je vraagt je misschien af: kom je met al die activiteiten wel een beetje aan relaxen toe? Nou, zeker wel! We probeerden de activiteiten echt gespreid in te plannen. Zo deden we het in de ochtend een beetje rustig aan door naar de kinderboerderij te gaan of een wandeling te maken. In de middag gingen we dan naar het zwembad.

Telefoon-detox

‘s Avonds lagen Maud en Mink uitgeteld op bed, moe van alle indrukken. Wij zaten dan heerlijk samen wat te lezen of we speelden Rummikub. Ja, je leest het goed, haha! Lachen joh, dat spel had ik in geen eeuwigheid gedaan en ik had voor de lol een reiseditie meegenomen.

We hadden namelijk voor dit weekend afgesproken: no phones, no laptops. Echt even quality time met ons gezin, daar waren we enorm aan toe. Dat scheelt al zó veel qua drukte in je hoofd. Alleen al van zo’n detox kom je echt tot rust!

Gewoon fijn met z’n viertjes zijn en zulke leuke, gezellige dingen meemaken geeft zo’n ongelofelijk goed gevoel. Samen herinneringen voor het leven maken, dat is wat écht belangrijk is!

Foto's van De Huttenheugte

Een foto zegt meer dan duizend woorden toch? Dus bij deze nog wat toffe pics van ons verblijf! :)

Dit is een sponsored artikel dat tot stand is gekomen in samenwerking met Center Parcs.

Sarah Glasbergen

Door

05 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.