Cool Mom | Moniek vermunt

Cool Mom | Moniek vermunt

We laten je regelmatig kennis maken met een Cool Mom die ons inspireert. Deze week Moniek, mama van Nori Iris (4) en Kiki Keesje (1). Een echte gezellige meidenboel!

Moniek (30) is fulltime mama van dochtertjes Nori Iris (4) en Kiki Keesje (1). Naast haar werk in het ziekenhuis (op de functieafdeling laborante klinische neurofysiologie) heeft ze een grote passie voor fotografie en dat zien wij helemaal terug op haar Instagram. Neem een kijkje hoe ze samen met haar partner Leonard en de hond Chilli de ballen hoog houden!

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

Het moederschap heeft mij kwetsbaarder gemaakt. Zo komen alle ingrijpende gebeurtenissen in de wereld dubbel zo hard binnen, omdat je ook de zorgen voor je kindjes hebt. Sinds ik moeder ben geniet ik veel meer van de kleine dingen in het leven zoals een wandeling maken in het bos en het park of een bezoekje aan de bakker.

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk in het ziekenhuis op vaste dagen (maandag en woensdag), dat ik vaste dagen werk geeft veel structuur en overzicht. Ik merk dat dit erg fijn is voor onze meisjes. Papa is op maandag bij de meisjes en op woensdag is het opa en oma dag. De dagen dat ik vrij ben gaan we er graag op uit, maar we vinden het ook heerlijk om een dagje op zijn beloop te laten.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Wij hebben ontzettend geluk met een lieve opa en oma die dichtbij wonen en bijspringen als we niet uitkomen met ons werk, maar verder valt het niet altijd mee om een goede balans te vinden. Ik vind het een hele prestatie als ik aan het eind van de dag alles gered heb. De boodschappen, het huishouden, de hond uitlaten en spelen met de kids wordt natuurlijk niet vanzelf gedaan. Ik neem mezelf dan altijd voor om 's avonds te ontspannen zoals een bad nemen, een boek lezen of een vriendinnen date. Maar as you can imagine schiet dat er wel eens bij in. 

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Het ouderschap kunnen delen met Leonard. Hij maakt letterlijk en figuurlijk alles gemakkelijker en mooier. De familie om ons heen is ook onmisbaar natuurlijk!

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Ik vind het erg belangrijk dat onze meisjes zich geliefd en gewaardeerd voelen. De liefde die er is voor elkaar uitspreken en laten voelen. Ik hou van onze dagelijkse rituelen binnen het gezin zoals het slaapritueel: badderen, warme melk drinken en een boekje voorlezen. Mijn vriend is zelfstandige en hij maakt lange dagen, maar hij probeert hier altijd bij te zijn. 

Is er iets dat jij lastig vindt aan het opvoeden van kinderen? 

Ja natuurlijk! Nu onze oudste dochter Nori steeds meer haar grenzen op gaat zoeken merk ik dat ik soms zoekende ben naar een manier hoe ik hierop moet reageren. Positief en rustig benaderen werkt bij haar het beste. Ik denk dat deze uitdaging alleen maar groter gaat worden. 

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder te voelen, maar ook gewoon een leuke vrouw?

Investeer in jezelf, boek die massage, plan die vriendinnendate en koop die leuke schoenen! (Ik heb dit heel erg lang moeilijk gevonden omdat ik zo graag bij mijn meisjes bleef en omdat de borstvoeding het ook niet altijd makkelijk maakte om erop uit te gaan.) Vergeet ook vooral niet om tijd te steken in elkaar, plan die datenights! Dat kan ook gewoon thuis hoor, wij bestellen dan bijvoorbeeld sushi of ik maak tapas. 

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Volg sowieso altijd je (moeder) gevoel! Laat los en accepteer.

Meer zien van deze mama en haar meiden? Volg haar dan op Instagram!

Isabelle Spapé

Door

08 januari 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.