Cool Mom | Mirjam Hart

Cool Mom | Mirjam Hart

We laten je regelmatig kennis maken met een Cool Mom die ons inspireert. Deze week Mirjam, blogger op Een goed verhaal & The Baby Project. Naast dat is Mirjam mama van Noah Joe(11), Eli (2) en Filou (5 maanden).

Mirjam en haar vriend vormen samen met hun kids Noah Joe (11), Eli (2) en Filou (5 maanden) een heerlijk gezin. Naast fulltime moeder heeft Mirjam van haar hobby haar werk kunnen maken, #goals. Op haar blogs Een goed verhaal & the baby project schrijft ze over alles waar haar hart sneller van gaat kloppen. Mirjam veranderde van feestbeest naar zorgzame moeder. Kortom: Met kinderen draait de wereld ineens niet meer om jezelf. Let's meet this Cool Mom!

Hoe heeft het moederschap je veranderd? 

Ik werd al op vrij jonge leeftijd moeder. Ik keek destijds niet verder dan het weekend: wat ik aan moest, waar ik zou gaan stappen en met wie. En dan moet je opeens een leven plannen met een baby erin! Maar Noah was de liefste, meest rustige en relaxte baby. Ik veranderde van een feestbeest en shopaholic in een zorgzame moeder die het liefst thuis zit met haar (inmiddels) drie kinderen. Ik merk dat ik het meest gelukkig word van mijn blije kinderen. Zij lopen in de meest trendy kleding terwijl ik er nog steeds last season uitzie, zij mogen mijn koekje bij de koffie in een restaurant, kortom; met kinderen draait de wereld ineens niet meer om jezelf… En dat vind ik helemaal oké.

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk vanuit huis. De laptop staat nu nog standaard op de eettafel, waardoor ik snel geneigd ben om er even achter te kruipen om mails te beantwoorden of om even een idee uit te werken. Maar in ons nieuwe huis wil ik graag een werkkamer, waar ik me op vaste tijden even kan terugtrekken, zodat ik op andere momenten meer kan genieten van de kinderen. Vanaf volgend jaar gaat Eli ook twee dagen naar het kinderdagverblijf, dus dat zal vast helpen om mijn voornemen vol te houden In de weekenden gaan we er zoveel mogelijk met het gezin op uit. Soms combineer ik het met een event of binnenkijker voor mijn blogs Een goed verhaal & The baby project.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Dat vind ik nu dus wel erg lastig, omdat werk en privé behoorlijk door elkaar heen loopt. Ik ben blij dat we voor Eli een leuk kinderdagverblijf hebben gevonden, waar hij straks zijn energie kwijt kan. En dat ik die tijd kan benutten om zoveel mogelijk werk gedaan te krijgen. Nu zit ik vaak nog tot ’s avonds laat nog achter de computer om dingen af te krijgen en ook als de kinderen in de huiskamer aan het spelen zijn. Niet echt gezellig, maar ook niet heel productief. Ik ben toch de hele tijd afgeleid. Mijn vriend en ik hebben allebei nog fijn contact met onze ouders. Mijn moeder nemen we vaak mee als we met z’n allen op pad gaan en omdat Eli en Filou iedere week een nachtje bij mijn schoonouders blijven slapen ziet mijn vriend zijn ouders ook vaak. Door het bloggen heb ik leuk contact met een aantal andere bloggers en spreken we regelmatig af op blogevents, maar ook met aanhang. Verder hebben we niet echt een druk sociaal leven. We zijn behoorlijke huismussen eigenlijk!

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Mijn telefoon is onmisbaar! Alhoewel ik zou willen dat ik hem wat vaker opzij zou kunnen leggen. Ook zijn mijn camera en ik onafscheidelijk. Niet alleen voor werk, maar ook om lekker veel foto’s van mijn kinderen te maken. En leesboeken! We lezen iedere dag voor en we hebben inmiddels een behoorlijke verzameling prentenboeken en kinderboeken.

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

We zijn een team met z’n allen. Mijn vriend en ik zijn best wel streng. De kinderen krijgen al van jongs af aan taken in het huishouden. Dit huishouden runnen we met z’n allen en ik vind het belangrijk dat de kinderen weten dat ze deel uitmaken van dit gezin. Niet alleen met de lusten, maar ook met de lasten. We laten ze heus niet als kleine Assepoesters door het huis gaan hoor. Maar Noah kan al helpen met stofzuigen en dweilen en moet iedere week de afvalcontainer bij de weg zetten. Eli vindt het leuk om te helpen met koken (met een onscherp mes zachte groenten snijden, groenten en aardappelen wassen bijvoorbeeld) en om de tafel te dekken. En ik vind het fijn dat we liefdevol en met respect met elkaar omgaan. Lekker zoetsappig he?

is er iets dat jij lastig vindt aan het opvoeden van kinderen? 

Ja, ik merk dat ik het lastig vind dat mijn oudste nu een beetje gaat puberen. Vooral omdat het eigenlijk altijd zo’n braaf jongetje was. Het hoort erbij, maar ik vind het heel moeilijk om niet steeds politieagentje te spelen bij hem. Ik zoek nog steeds naar manieren om hem positief te benaderen en te helpen als hij dwars doet. Vooral omdat onze peuter zijn grote broer het liefst kopieert. Ik probeer veel te lezen over verschillende opvoedingsmethodes en heb het daar veel over met mijn vriend. Ach, we blijven van alles proberen…

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder te voelen, maar ook gewoon een leuke vrouw?

Tijd vrijmaken voor wat je zelf leuk vindt om te doen! In mijn geval is dat schrijven en fotograferen. Maar ook events bijwonen en af en toe afspreken met vriendinnen. Al vrij snel na de bevalling zat ik alweer achter de laptop en sprak ik af om naar een interieur event te gaan. Heerlijk om weer even mijn eigen ding te kunnen doen! Wij vragen eigenlijk alleen mijn schoonouders, schoonzus of mijn moeder om op te passen en als zij niet kunnen gaat het over. Dus als ik ergens heen kan, weet ik dat mijn kinderen in goede handen zijn en kan ik zonder schuldgevoel genieten.

Voor ik moeder werd, zei ik altijd dat ik mijn kind nooit ...

Haha, ik hoor het mezelf nog zeggen tegen mijn moeder; Ik word later nooit zo streng als jij! Inmiddels merk ik dat er niets mis is met strakke regels en vindt mijn moeder mij zelfs af en toe te streng voor de kinderen (en had ik op mijn beurt nooit verwacht dat mijn moeder zo’n relaxte oma-zonder- regels zou worden!).

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Ik kan behoorlijk onzeker zijn over het ouderschap en soms kan ik  opkijken tegen moeders die het ogenschijnlijk allemaal zo goed voor elkaar hebben. Moeders die er altijd uitzien om door een ringetje te halen, die vaak op vakantie kunnen en die de nieuwste baby musthaves in huis hebben. En waarvan de kinderen misschien niet met een speelgoedzwaard in het oog van hun zusje proberen te prikken (waargebeurd verhaal). Maar dan bedenk ik me; “Die andere moeders doen ook maar wat”. En dat stelt me dan weer helemaal gerust.

Welke moms vind jij zelf cool? welke mom verdient volgens jou wel eens een spotlight in cool moms?

Via Instagram heb ik inmiddels zoveel leuke mama’s ontmoet. Sommige ook in real life. Daar heb ik waardevolle contacten aan overgehouden. Mijn blogvriendinnen Annelies  en Hedwig en Vanessa vind ik natuurlijk ontzettend toffe meiden, waarmee ik graag tips en ideeën uitwissel. Daarnaast volg ik graag Laura, omdat zij ook bezig is met duurzaamheid en fair trade initiatieven en daar heel fijn over kan schrijven.

Nieuwsgierig naar Cool Mom Mirjams Instagram? Mirjam_hart

Isabelle Spapé

Door

12 december 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.