Cool Mom | Lara Switten

Cool Mom | Lara Switten

We laten je regelmatig kennis maken met een Cool Mom die ons inspireert. Deze week de Belgische Lara, mama van de twee jarige Philippa en baby no.2 is on the way.

Lara Switten (31) en haar vriend Steffen zijn de trotse ouders van dochtertje Philippa (2,5) en verwachten in maart babygirl no.2! Lara is een bezige bij, naast haar werk (klantenadviseur bij Belfius Bank) is ze dol op online shoppen, lekker uiteten en heeft ze een grote passie voor Instagram. 

 

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

Enorm! Ik wist echt niet dat je iemand zo graag kon zien, nog liever dan jezelf. Ik ben ongeorganiseerd en chaotisch, maar toch slaag ik er in om alles tot een perfect einde te brengen, aan het einde van de dag. Ik ben veel rustiger geworden en neem echt tijd voor mijn kleine meid. Maar ik heb wel schrik gekregen, schrik dat ik iets fout doe in de opvoeding of dat Philippa iets gaat overkomen.

 

Hoe ziet jouw leven eruit? wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn leven ziet er chaotisch en druk uit. Ik ben een bezige bij en hou ervan om mijn agenda propvol te plannen. Ik werk sinds augustus 4 dagen in de week en dat is de beste beslissing ooit geweest. Zo kan ik elke woensdag met mijn kleine meid doorbrengen en doen we samen iets leuks. In de weekenden doen we als gezin graag eens een uitstapje of gaan we langs bij de grootouders en overgrootouders. Op zaterdag (als Steffen voetballen is) ga ik lunchen of koffie drinken met mijn vriendinnen en neem ik Philippa mee. Ze is dol op thee drinken en hapjes eten. Af en toe plannen we in het weekend een date zonder kinds en gaan we lekker uiteten, alleen of met vrienden.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Ik probeer een goed evenwicht te vinden. Ik spreek sowieso 1 keer per week af met vriendinnen. Soms met Philippa, maar ook soms zonder haar. Hier zweer ik echt bij. Ik heb nood om even te ventileren tegen mijn vriendinnen over werk en mijn gezinsleven. Er zijn weken dat die balans niet in evenwicht is en ik merk dat ik te veel hooi op mijn vork neem, waardoor ik vaak doodmoe op de bank eindig. Gelukkig is er Steffen die op tijd aan de noodbel trekt.

waar kun jij als moeder niet zonder?

Natte doekjes! Ik baal als ik deze vergeten ben. Je vindt ze dan ook overal in ons huis, auto en in mijn handtas. Ik vind niks zo vies als kinderen die vol snottenpieten of eten hangen. Daarom zeul ik natte doekjes overal mee naar toe. Zo kan ik alles proper maken (als het nodig is) en als Philippa iets gegeten heeft, haar handjes en gezicht gelijk afvegen.

 

Wat vind jij belangrijk binnen je gezin?

Steffen en ik vinden het allebei heel belangrijk om veel liefde te geven. We knuffelen veel en starten onze zondagochtend vaak samen in bed. We zeggen veel Love You tegen elkaar en houden van kusjes en knuffels geven. Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat je kind goede manieren heeft. Alhoewel ons dat niet altijd lukt, proberen we er toch wel op te wijzen dat ze met twee woorden spreekt, eerst vragen voordat ze de snoepkast induikt, wachten tot iedereen klaar is met eten voordat je van tafel gaat. 

Is er iets dat jij lastig vindt aan het opvoeden van je kinderen?

Ja, ik vind het verschrikkelijk moeilijk om altijd even efficiënt te zijn. Soms heb ik het gevoel dat ik altijd maar nee roep en dat Philippa echt niks mag. Ik vind gezond eten heel belangrijk, maar betrap me er vaak op dat we samen wafels aan het snoepen zijn als vieruurtje. Regels zijn heel belangrijk en ik merk dat als je volhoudt het eindelijk toch vruchten afwerpt, maar soms ben ik gewoon te moe om in discussie te gaan.

 

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder te voelen, maar ook gewoon een leuke vrouw?

Plan een dagje voor jezelf! Ga eens lekker shoppen en koop enkel iets voor jezelf, neem eens een bad van een uur, kijk series en drink een glas rode wijn. Soms moet je gewoon eens lekker egoïstisch zijn.

Wat inspireert jou?

Mijn mama! Hoe heeft ze dat in die tijd gedaan als alleenstaande moeder! Ze is een waar voorbeeld! En natuurlijk ook andere mama’s, hoe krijgen ze het gewoon soms voor mekaar? Sommige zien eruit alsof ze alles zo perfect hebben en alles van een leien dakje loopt. Dat wil ik ook! Maar ik merk dat ik al vaak te moe ben en de kracht niet heb om elke dag alles voor mekaar te hebben.

 

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

You're good enough!

Welke moms vind jij zelf cool?

Mijn grootste inspiratie is Fien Dequecker. Ze schiet de mooiste foto’s en is echt een gelukkige mom die alles goed geregeld heeft. Ook ben ik enorm geïnspireerd door Hanah McBride, ze heeft een hele andere kijk op foto’s en ik vind het heel leuk om haar te volgen. Ze is zelf mama van 2 boys ongeveer de leeftijd van mijn dochter(s).

 

Welke mom verdient volgens jou wel eens een spotlight in cool moms?

Valerie Verbeeck, ze is twinmom en doet dat fantastisch. Ik heb een enorme bewondering voor haar. Ze voedt twee kleine duiveltjes op en dat lijkt me niet de gemakkelijkste taak. Maar Valerie doet dat met zoveel liefde en flair. YOU ROCK!

Meer zien van deze mama en haar meiden? Volg haar dan op Instagram!

Isabelle Spapé

Door

05 december 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.