Cool Mom | Anique Welmerink

Cool Mom | Anique Welmerink

We laten je regelmatig kennis maken met een Cool Mom die ons inspireert. Deze week Anique Welmerink, verloskundige en mama van Kees (1).

Van liefde en grenzen, worden kinderen mooiere mensen! Anique (27) en haar man Arthur vormen samen met hun zoontje Kees een heerlijk gezin. Psst... baby twee is on the way! Anique werkt als verloskundige en dat betekend dat iedere week er anders uitziet. Let's meet this Cool Mom!

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

Ik ben denk ik milder geworden, waar ik voorheen nog wel fel uit de hoek kon komen. Daarnaast heeft het moederschap me ook kwetsbaarder gemaakt. Je bent je er zo van bewust dat zo’n kleintje volledig afhankelijk van je is. Alle ingrijpende gebeurtenissen in je omgeving of in de wereld komen dubbel zo hard binnen omdat je ook de zorgen voor je kind hebt. Daarnaast geniet ik sinds Kees er is nog meer van de kleine dingen.

Hoe ziet jouw leven eruit? wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk als verloskundige, en werk dus onregelmatig. Dat betekend dat elke week er bij ons weer anders uitziet. Er zijn weken dat ik veel doordeweeks vrij ben en veel tijd samen met Kees heb. Op de dagen dat ik vrij ben en samen met Kees ben gaan we er altijd wel lekker uit. We lopen dan lekker naar de markt of naar het park. Als we met zijn drieën vrij zijn doen we ‘s ochtends lekker rustig aan, Kees speelt nog even bij ons op bed en vaak gaan we er nog wel op uit met zijn drietjes. Naast de dingen die ik als moeder doe vind ik het ook heerlijk om soms even tijd voor mezelf te hebben. Lekker buiten sporten, koffie drinken met vriendinnen en natuurlijk ook af en toe samen een dagje weg

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Dat valt niet altijd mee, met name in het begin moest ik erg wennen aan het moederschap en vond ik het al een prestatie als ik aan het eind van de dag alles gered had. Nu gaat dat beter, af en toe gaat Kees naar een oppas toe op momenten dat ik zelf niet werk, waardoor ik tijd heb voor mezelf of vriendinnen. (tip voor elke moeder: neem af en toe echt even tijd voor jezelf!). Daarnaast ben ik vanaf het begin weer gestart met sporten wat een fijne uitlaatklep is. Wij hebben ook ontzettend geluk met lieve opa’s en oma’s die dichtbij wonen en bijspringen als we niet uitkomen met ons werk en opvang. Wat voor ons ook helpt is dat wij af en toe tijd maken voor elkaar, zo zijn we afgelopen September een paar dagen met ons tweeën naar Kopenhagen geweest.

waar kun jij als moeder niet zonder?

De opa’s en oma’s en de opvang. Zonder hen zou ik mijn werk niet kunnen blijven doen. Hoe fijn ik het ook vind om veel tijd met Kees door te brengen, mijn baan als verloskundige is ook erg belangrijk voor me. Naast dat we hierdoor de mogelijkheid hebben om te blijven werken geeft het ons ook de vrijheid om er af en toe samen even tussenuit te gaan. Kees is dol op zijn opa’s en oma’s (opa’s zijn favoriet)!

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Warmte en gezelligheid.  Tijd voor elkaar hebben, ook al is dat soms lastig met ons werk, studie van mijn man en vermoeidheid door weinig slaap. We eten in ieder geval elke avond gezellig met zijn drieën aan tafel, knus maar ook belangrijk vind ik.

Is er iets dat jij lastig vindt aan het opvoeden van kinderen?

Voor mijn gevoel begint het opvoeden nu net een beetje. Voorheen was het met name zorgen voor. Kees huilde erg veel in zijn eerste maanden en dat vond ik erg moeilijk, waar deed ik goed aan? Je merkt dat er verschillende kampen zijn en wil het zo graag goed doen. Nu Kees wat ouder is, merk ik dat ik meer over opvoeding na ga denken. Wat ik lastig vind is dat er zoveel verschillende manieren zijn dat ik soms even niet meer weet wat nou het best bij ons past. Dan hou ik me altijd maar vast aan deze opmerking: 'van liefde en grenzen, worden kinderen mooie mensen'. Met dit in mijn achterhoofd moet het vast goed komen.

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder te voelen, maar ook gewoon een leuke vrouw?

Vraag jezelf eens af wat je graag deed toen je nog geen moeder was en nog geen partner was. Wat maakte jou op dat moment gelukkig? Voor mij was dat een dagje sauna, naar de kapper, soms even goed shoppen, bloemen kopen. Probeer die dingen die je toen gelukkig maakten met enige regelmaat te doen. Vaak schiet dit erin bij moeders, maar in eerste instantie ben je nog altijd die vrouw dus geef haar een beetje aandacht!

Voor ik moeder werd, zei ik altijd dat ik mijn kind nooit...

Rustig zou houden door hem voor de TV te zetten. What was I thinking?! Soms is het gewoon even heel fijn om je handen vrij te hebben.

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Wees eerlijk. Eerlijk als dingen tegenzitten of als je ergens tegen aan loopt. Door het nooit te hebben over deze zaken, houden we met zijn allen de schijn op dat het moederschap iets is wat je ‘’gewoon even’’ doet.  Neem daarnaast af en toe even tijd voor jezelf en voor elkaar, geloof me je geniet alleen nog maar meer van je kleintje(s).

Welke moms vind jij zelf cool? welke mom verdient volgens jou wel eens een spotlight in cool moms?

Ik vind Fleur een cool mom. De eerlijke en nuchtere wijze waarop zij het leven met twee jongens beschrijft, is heerlijk om te lezen, daarnaast vind ik Fleur een voorbeeld van een moeder die nog steeds een mooie vrouw is met een passie voor interieur en mooie dingen. En Marrit vind ik ook een echte cool mom met haar prachtige dochter Mia. Mia is net iets ouder als Kees en ik vind het leuk om te volgen hoe Kees er over een tijdje bij ligt/zit/kruipt/loopt. Wat voor Fleur geldt, geldt ook voor Marrit, lieve betrokken moeders met daarnaast echt nog een leven, het bewijs dat het kan!

Nieuwsgierig naar Cool Moms Anique's Instagram? @LiefsAnique

Isabelle Spapé

Door

28 november 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.