Activiteitentafel Clementoni review

Activiteitentafel Clementoni review

Ik review de activiteitentafel van Clementoni en verklap je wat Julian van zijn nieuwe speelgoed vindt!

Julian en ik mochten laatst de Activiteitentafel van Clementoni testen en reviewen. Het uitpakken van de doos alleen al was een hele belevenis op zich! Wat zou erin zitten? En waar zijn al die knopjes toch voor?

Clementoni review

Al snel werd alles door hem getest, de muziekjes en geluidjes wisselden elkaar snel af. En dat was natuurlijk erg interessant! Met de activiteiten leren ze spelenderwijs over cijfers, letters, vormen en kleuren, dierennamen en geluiden. De interactieve tafel heeft leuke lichteffecten en hij kon maar geen genoeg krijgen van het omslaan van de pagina van het 'dierenboekje'. Of om lekker te rammen op de piano! Het mooie is ook dat hij door te draaien aan de wieltjes en de balletjes meteen zijn fijne motoriek aan het oefenen was.

 

VOOR WELKE LEEFTIJD IS DE CLEMENTONI activiteitentafel GESCHIKT?

De aangeraden leeftijd is van 10 tot 36 maanden, maar ik denk dat het voor kinderen jonger dan 10 maanden juist heel leuk kan zijn. Ik merkte dat mijn zoontje wat snel afgeleid raakte door ander speelgoed. Hij is 21 maanden en ik vermoed dat de spelletjes voor hem wat te eenvoudig waren. Maar als mama weer eens op een knopje drukte dan kwam hij toch gauw nieuwsgierig een kijkje nemen. Julian heeft een ouder broertje waardoor hij veel in aanraking komt met speelgoed wat eigenlijk nog niet voor zijn leeftijd bedoeld is. Dat zou ook de reden kunnen zijn.

Verschillende speeltafels Clementoni

Ik zag dat er verschillende soorten speeltafels zijn, bijvoorbeeld met bekende figuurtjes en met blokken. Dat zou denk ik ook heel leuk zijn voor tweejarigen! Soms kon ik niet zo goed verstaan wat de kleurrijke tafel aan het vertellen was. Dus ik kan mij voorstellen dat de kleine man daar misschien ook wat moeite mee had. Je ziet weleens van die verstelbare volumeknopjes, dat lijkt mij een slim idee! Maar het leek hem allemaal niets uit te maken, want hij had de grootste lol met dansen op de vrolijke liedjes!

Multifunctioneel

Omdat de tafel zonder poten te gebruiken is, kun je hem plat op de grond neerleggen. Baby's vanaf zo'n 6 maanden die op hun buik kunnen liggen en al beginnen met grijpen en slaan, hebben er naar mijn idee ook veel plezier van! Doordat de tafel zo licht is en omdat je de poten eraf kunt halen, kun je hem makkelijk ergens mee naartoe nemen. Of opbergen, wel zo fijn! En geen ingewikkelde instructies, dus zelfs ik kon hem in één keer in elkaar zetten, joehoe!

Pluspunten

  • Vrolijke liedjes en veel afwisselende teksten.
  • Makkelijk mee te nemen door het lichte gewicht en de afneembare poten.
  • Poten kun je loskoppelen en zo ook heel geschikt om op de bank te leggen. Voor hele kleintjes ideaal!
  • Door de speeltafel leren ze spelenderwijs over cijfers, letters, vormen en kleuren.
  • Het kleurrijke design maakt de speeltafel erg aantrekkelijk.
  • Door te draaien aan de wieltjes en de balletjes meteen zijn fijne motoriek aan het oefenen.
  • Geen ingewikkelde instructies.
  • Makkelijk opbergen.

Minpunten

  • Ik denk dat de tafel leuk is tot 2 jaar, het tafeltje is vrij laag (verstelbare poten zouden misschien een idee zijn).
  • De spelletjes en activiteiten op de tafel vond ik heel erg leuk maar dan ook weer tot een jaar of twee.

Het was een hele leuke afwisseling om deze activiteitentafel te mogen testen tussen alle auto's die hier in huis te vinden zijn!

 

Redactie MiniMe.nl

Door

03 januari 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.