Activiteitentafel Clementoni review

Activiteitentafel Clementoni review

Ik review de activiteitentafel van Clementoni en verklap je wat Julian van zijn nieuwe speelgoed vindt!

Julian en ik mochten laatst de Activiteitentafel van Clementoni testen en reviewen. Het uitpakken van de doos alleen al was een hele belevenis op zich! Wat zou erin zitten? En waar zijn al die knopjes toch voor?

Clementoni review

Al snel werd alles door hem getest, de muziekjes en geluidjes wisselden elkaar snel af. En dat was natuurlijk erg interessant! Met de activiteiten leren ze spelenderwijs over cijfers, letters, vormen en kleuren, dierennamen en geluiden. De interactieve tafel heeft leuke lichteffecten en hij kon maar geen genoeg krijgen van het omslaan van de pagina van het 'dierenboekje'. Of om lekker te rammen op de piano! Het mooie is ook dat hij door te draaien aan de wieltjes en de balletjes meteen zijn fijne motoriek aan het oefenen was.

 

VOOR WELKE LEEFTIJD IS DE CLEMENTONI activiteitentafel GESCHIKT?

De aangeraden leeftijd is van 10 tot 36 maanden, maar ik denk dat het voor kinderen jonger dan 10 maanden juist heel leuk kan zijn. Ik merkte dat mijn zoontje wat snel afgeleid raakte door ander speelgoed. Hij is 21 maanden en ik vermoed dat de spelletjes voor hem wat te eenvoudig waren. Maar als mama weer eens op een knopje drukte dan kwam hij toch gauw nieuwsgierig een kijkje nemen. Julian heeft een ouder broertje waardoor hij veel in aanraking komt met speelgoed wat eigenlijk nog niet voor zijn leeftijd bedoeld is. Dat zou ook de reden kunnen zijn.

Verschillende speeltafels Clementoni

Ik zag dat er verschillende soorten speeltafels zijn, bijvoorbeeld met bekende figuurtjes en met blokken. Dat zou denk ik ook heel leuk zijn voor tweejarigen! Soms kon ik niet zo goed verstaan wat de kleurrijke tafel aan het vertellen was. Dus ik kan mij voorstellen dat de kleine man daar misschien ook wat moeite mee had. Je ziet weleens van die verstelbare volumeknopjes, dat lijkt mij een slim idee! Maar het leek hem allemaal niets uit te maken, want hij had de grootste lol met dansen op de vrolijke liedjes!

Multifunctioneel

Omdat de tafel zonder poten te gebruiken is, kun je hem plat op de grond neerleggen. Baby's vanaf zo'n 6 maanden die op hun buik kunnen liggen en al beginnen met grijpen en slaan, hebben er naar mijn idee ook veel plezier van! Doordat de tafel zo licht is en omdat je de poten eraf kunt halen, kun je hem makkelijk ergens mee naartoe nemen. Of opbergen, wel zo fijn! En geen ingewikkelde instructies, dus zelfs ik kon hem in één keer in elkaar zetten, joehoe!

Pluspunten

  • Vrolijke liedjes en veel afwisselende teksten.
  • Makkelijk mee te nemen door het lichte gewicht en de afneembare poten.
  • Poten kun je loskoppelen en zo ook heel geschikt om op de bank te leggen. Voor hele kleintjes ideaal!
  • Door de speeltafel leren ze spelenderwijs over cijfers, letters, vormen en kleuren.
  • Het kleurrijke design maakt de speeltafel erg aantrekkelijk.
  • Door te draaien aan de wieltjes en de balletjes meteen zijn fijne motoriek aan het oefenen.
  • Geen ingewikkelde instructies.
  • Makkelijk opbergen.

Minpunten

  • Ik denk dat de tafel leuk is tot 2 jaar, het tafeltje is vrij laag (verstelbare poten zouden misschien een idee zijn).
  • De spelletjes en activiteiten op de tafel vond ik heel erg leuk maar dan ook weer tot een jaar of twee.

Het was een hele leuke afwisseling om deze activiteitentafel te mogen testen tussen alle auto's die hier in huis te vinden zijn!

 

Redactie MiniMe.nl

Door

22 november 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 29 reacties geplaatst.

Esmee

2 jaar geleden

Is er al een winnaar bekend? ???? Spannend!

Chantal

2 jaar geleden

Zijn er al winnaars? ???? Zo nieuwsgierig ????

sal

2 jaar geleden

Spa-nuuuuuuuuund! Verlos ons!
Wie mag er de komende heel de dag (en soms nacht), (en onbewust en ongewenst) (en in mijn geval: vals en buiten de maat) de deuntjes van t tafeltje neuriën?

Fleur

2 jaar geleden

Oooooh leuk! Deze tafel klinkt zo uitnodigend, ik denk dat mijn dochter (1,5) er veel plezier aan kan beleven. En ik dan ook, want nu wil ze alleen maar alles samen met mij doen... ;-) En met nog een kleintje op komst in de familie denk ik dat we er lang plezier van gaan hebben.

Stefanie

2 jaar geleden

onze kleine lieve Milan is nu nog maar 14 weken maar nu al een echte wijsneus!! Wat zou hij deze tafel ontzettend leuk vinden..

Soesja de Groot

2 jaar geleden

Heel erg graag!! Mijn zoontje is nu bijna 10 maanden en wil alleen maar staan. Bij de opvang heeft hij nu de activiteitentafel ontdekt en dat vindt hij erg leuk! En hij swingt mee op de liedjes die er uit komen. Ik zou er dus graag een winnen om thuis te gebruiken.

Ilse

2 jaar geleden

Jaaaa, Douwe slaat al flink om zich heen met zijn 7 maanden. Ik wil weleens testen of hij dat aan kan!

Marieke

2 jaar geleden

Leuk! Ik denk dat Vik (9maanden) hier wel aan toe is (knopjes, geluiden). Ikzelf denk ik iets minder ????????.

Sandra

2 jaar geleden

Zou het graag winnen voor mijn jongste zoontje van 7 maanden. Dan kan hij hem nu al gebruiken als ie op z'n buik ligt..

Sanne

2 jaar geleden

Wat een leuke tafel!! Mijn dochter is bijna 6 maanden en ze is dol op muziek en lichtjes. Haar favoriete liedje is ‘in de maneschijn’ maar ook de muziek van K3 van haar grote zus vind ze prachtig. Het is dan zo mooi om haar grote glimlach te zien en haar lachje te horen! Ik weet zeker dat ze deze tafel helemaal leuk zal vinden dus ik doe graag mee voor haar. ????

Nanette

2 jaar geleden

Zo leuk voor ons ondernemende en actieve meisje, lampjes en geluidjes vind zij fantastisch!!

Kristel brouwers-dijkhuizen

2 jaar geleden

Ooh onze oudste zoon die net 3 is zou het geweldig vinden maar zijn kleine broertje van 8 weken die kan er Dan nog helemaal geen gaan groeien en gebruiken voor zijn ontwikkeling zou een leuk 5dec cadeau zijn

Mac Feith

2 jaar geleden

Onze zoon is op dinsdag jarig. Hij speelt veel met auto's en vindt boeken geweldig. De activiteitentafel van Clementoni zou een fijne toevoeging zijn bij het binnenspelen.

Lisa Postma

2 jaar geleden

Wat een mega leerzame en mooie speeltafel. Ons dochtertje (9 maanden) Loïs Mila is nu op ontdekkingstocht :) Trekt zich overal aan op en staat en zet haar eerste stapjes langs de tafel. Ze is gek op muziek en op kleurtjes!

Stephanie

2 jaar geleden

Jaaaaaa leuk voor onze nieuwsgierige Dinya (7 maandjes) ????????

Tjitske

2 jaar geleden

Heel graag voor mijn kleindochter!

Renee

2 jaar geleden

Ja wat een leuke en vrolijke tafel!! Zeer welkom voor mijn zoontje en toekomstige zoon/dochter in m’n buik ????!!

Sarah

2 jaar geleden

Oh dit zou super zijn voor ons zoontje Luca die het zo leuk vindt om op ontdekking te gaan! Hij vindt alles met muziek, knopjes en lichtjes heel interessant :) Ook leuk om eens uit te testen voor mijn vriendinnen die ook (toekomstige) mama’s zijn!

linda

2 jaar geleden

Voor mijn dochter ze is 10 maanden... ze kan nu zitten... optrekken staan nog niet... leuk speeltafel voor haar zou ze misschien wel optrekken staan kunnen spelen..

Linda

2 jaar geleden

Oh zou het te gek vinden voor mijn zoontje van net een jaar. En zijn aankomende broertje of zusje kan er dan ook weer mee spelen in de toekomst. (nog niet bekend)

Sal

2 jaar geleden

Hoe geweldig is t als je samen met je uk producten mag testen! Nog leuker is t als je t mag weggeven! Dat laatste weet ik.

Onze kleine heeft het de eerste 11 maanden behoorlijk zwaar gehad (maagzuur en vastzittende boeren) waarbij niets hielp. Nu gaat het eindelijk beter (gelukkig!). Met name omdat hij eindelijk kan staan! Echt een feest. Alles komt beter los en hij geniet er onwijs van.

Dit tafeltje zou de kers op de taart zijn. Zou m daarom graag willen hebben.

Chantal Obbink

2 jaar geleden

Wat ontzettend leuk! Ik doe graag mee voor onze dochter. Nu 3 maanden dus daar kan ze straks heel veel en heel lang speelplezier van hebben. Eerst lekker op de buik en daarna met de poten onder de activiteitentafel. Heel handig dat dat kan!

Char

2 jaar geleden

Heel jammer dat deze winactie is afgelopen. Had graag willen meedoen. Zou ik deze activiteitentafel ergens kunnen kopen?

isabel

2 jaar geleden

Ik doe graag mee met de winactie voor onze dochter Sofie! Lijkt me super leuk voor haar. Kan ze leren en spelen tegelijk????

Laura

2 jaar geleden

Ik zou deze tafel graag willen winnen voor mijn zoontje Stan van 8 maanden. Hij is veel op onderzoek uit en erg nieuwsgierig. Ik denk dat deze tafel een mooie en leuke uitdaging voor hem is.

Chantal

2 jaar geleden

Wat leuk! Ik doe graag mee voor onze dochter. Nu 3 maanden maar wat zal ze straks een plezier hebben van zo’n speeltafel. Nu al vind ze lichtjes en geluid interessant! Leuk dat de poten er eerst af kunnen zodat ze op haar buik er mee kan spelen. Zo kan ze er een hele tijd speelplezier van hebben!

Esmee

2 jaar geleden

Dat zou super zijn voor mijn zoontje van 7 maanden. Hij is zo nieuwsgierig naar alles wat geluid maakt en vind kleurtjes geweldig!

Marieke

2 jaar geleden

Ik zou deze tafel heel graag winnen voor mijn zoontje van 5maanden oud.. Hij begint te ontdekken en met zijn speeltjes te spelen.Hij kan nog een langer tijd met de leuke figuurtjes, kleurtjes en liedjes spelen!

Clemence

2 jaar geleden

Deze speeltafel is fantastisch voor mijn zoontje van 8 maanden, hij houdt van nieuwe dingen leren en van afwisseling. Het past te gek in zijn nieuwe kamer en mama vindt de naam ook toepasselijk ????

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.