Cool Mom | Evi Radoes

Cool Mom | Evi Radoes

We laten je regelmatig kennis maken met een Cool Mom die ons inspireert. Deze week de Belgische Evi, eigenaar van de webshop Oh My Goodies en mama van een tweeling.

Evi (32) en haar vriend Jan (33) zijn de trotse ouders van ja wel, een tweeling! Axel en Sophia (3 jaar). Enne, zij zorgen nogal voor wat leven in huis (soms iets te veel leven). Evi is momenteel eigenaar van de webshop Oh My Goodies en heeft een grote passie voor keramiek. Let's meet this Cool Mom!

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

Sinds het moederschap probeer ik vooral meer te genieten van de kleine dingen. Onze start was best heftig en veel tijd om te genieten was er niet echt. Dit is gelukkig veranderd met het ouder worden. Het is echt leuk om te zien hoeveel ze bijleren en wat ze allemaal oppikken, zeker sinds ze naar school gaan. Samen verven, gaan picknicken, de eendjes eten geven, een beetje gek doen, daar kunnen we van genieten. Het is een cliché maar geluk zit echt in de kleine dingen. Het mama worden heeft mij ook zeker bewuster gemaakt van het milieu en de manier waarop wij hiermee omgaan. Ik probeer meer stil te staan bij wat ik juist koop, zo veel mogelijk kiezen voor kwaliteit, producten zonder schadelijke stoffen, plastic zoveel mogelijk vermijden.

Hoe ziet jouw leven eruit? wat doe je in het dagelijks leven?

’s Ochtends worden we haast altijd met vier wakker in ons bed, niet helemaal oké, ik weet het. Mijn vriend en ik maken de kindjes samen klaar, vervolgens breng ik ze naar school en (uitgezonderd maandag en dinsdag) ga ik ze afhalen aan de schoolpoort. Voor de geboorte van de kindjes werkte ik als architect, maar ik miste hier vooral het creatief bezig zijn. Omdat ik in verwachting was van een tweeling moest ik op 24 weken stoppen en besloot ik uiteindelijk ook om niet terug te keren naar het architectenbureau na mijn zwangerschap. Ik houd ervan om de wereld rondom mij een beetje mooier te maken en tijdens mijn zwangerschapsverlof kwam dan ook het idee van een online interieurwinkel met de focus op eerlijke producten, gemaakt met respect voor mens en natuur. Na 2,5 jaar en lang wikken en wegen hebben we helaas een tijdje geleden besloten om te stoppen met Oh My Goodies. De shop blijft nog een tijdje online, maar er zullen helaas geen nieuwe producten meer bijkomen. Een webwinkel lijkt eenvoudig, maar er kruipt veel energie in en in alles wat erbij komt kijken. Dit had ik zelf onderschat en op het einde gaf het mij enkel negatieve energie. Veel tijd kruipt er dus nu niet meer in de shop, buiten af en toe een bestelling en zo nu en dan een blogpost. De overige tijd die ik heb steek ik in keramiek, meer bepaald draaien. Ik volg al 5 jaar keramiek aan de academie van Haspengouw en hoop er binnenkort meer mee te kunnen doen. Sinds kort huren we een klein atelier, wegens plaatsgebrek thuis, zodat ik mij er echt op kan toeleggen.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Ik ben zelf nog op zoek naar de juiste balans tussen gezin, werk en huishouden. Gelukkig kan ik rekenen op veel hulp van mijn ouders. Zij halen de kids maandag op van school en ook in het weekend brengen we daar vaak tijd door. Mijn schoonmama is jammer genoeg een half jaar geleden gestorven en de kindjes zijn helaas nog wat te druk om alleen bij mijn schoonpapa te blijven.  En uiteraard krijg ik ook veel hulp van mijn vriend, zonder hem zou mij dit nooit alleen lukken. Een groot sociaal leven hebben we helaas niet. Logisch met twee kleine kinderen denk ik dan, maar wanneer we dan eens met vrienden weg gaan, genieten we er eens zo hard van. En oh ja, heel veel to-do lijstjes.

Waar kun je als moeder niet zonder?

Even wat tijd voor mezelf, zoals elke mama waarschijnlijk. Een interieurboek lezen met een kopje thee, naar de yoga of gewoon even lekker op de bank ploffen en naar een serie kijken. Na een hele dag, waarbij je soms zelfs niet op de wc alleen bent, kan dit zo fijn zijn. Even rust in mijn hoofd creëren.

Wat vind jij belangrijk binnen je gezin?

Liefde en lief zijn voor elkaar. Regelmatig zeggen dat we hen graag zien. Ook wanneer ze flink bezig zijn probeer ik dit te zeggen, zodat het niet enkel is wanneer ze iets verkeerd doen. Al moet ik hier ook nog wat aan werken. Ik hou van onze kleine rituelen, zoals vlak voor het slapen gaan, wanneer ze elk een boekje mogen kiezen dat ik voorlees en we het even gezellig maken. Mijn man is ook zelfstandige en maakt lange dagen doordeweeks, dus in het weekend proberen we zeker altijd iets leuks samen te doen.

Is er iets dat jij lastig vindt aan het opvoeden van kinderen? 

Uiteraard! Er is helaas geen gouden handleiding bij het opvoeden van een kind. Dit was soms handig geweest want die zoektocht kan soms best vermoeiend zijn. Zeker omdat het voor ons twee in één was. Axel en Sophia kunnen best druk zijn, waardoor het soms allemaal wat veel wordt en we verkeerd reageren of dingen zeggen waar we achteraf al snel spijt van hebben. Ondertussen leren we al beter rustiger te blijven, maar soms... Ik wil hen opvoeden met de juiste waarden: liefde, respect voor anderen, leren delen, leren luisteren. Maar soms wanneer je niet tot hun lijkt door te dringen en zeker wanneer je andere kinderen ziet die wel rustig en gehoorzaam zijn, begin je wel eens aan jezelf te twijfelen. Ik ben nogal perfectionistisch ingesteld en voor de kindjes lag het huis er dan ook altijd perfect in orde bij. Nu is dat al eens wat minder en ik besef dat ik moet leren loslaten. Alles kan niet allemaal tip top in orde zijn. De ene dag gaat dit al makkelijker dan andere.

wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder te voelen, maar ook gewoon een leuke vrouw?

Oei dit is een lastige, aangezien ik mij momenteel vooral mama voel... Af en toe iets moois kopen denk ik dan? Andere tips zijn welkom haha!

wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Vergelijk jezelf niet (te veel) met anderen en wees niet té perfectionistisch. Hier moet ik mezelf ook constant aan herinneren hoor. Het gras lijkt altijd groener (en is het misschien ook soms wel) bij een ander, zeker met de instagram perfecte plaatjes, maar je kan enkel proberen de beste versie van jezelf te zijn en de mooie dingen die je hebt te koesteren. Het leven is veel te kort om daar tijd aan te verliezen. En toch maak ik mij er ook vaak schuldig aan.

Welke moms vind jij zelf cool? welke mom verdient volgens jou wel eens een spotlight in cool moms?

Er zijn zoveel mama's die ik tegenkom op Instagram waar ik onder de indruk van raak. Een mama die ik ontdekte op Instagram en zo ook een vriendin is geworden, Marissa, zou hier zeker niet misstaan!

Nieuwsgierig naar Cool Mom Evi's Instagram? Evi_Radoes

Isabelle Spapé

Door

06 november 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.