Cool Mom | Eliza De Waele

Cool Mom | Eliza De Waele

We laten je regelmatig kennis maken met een Cool Mom die ons inspireert. Deze week de Belgische Eliza, eigenaar van online shop KABINE en blogger op Ergenstussenin. Naast dat is Eliza mama van Lucet (8 maanden).

Life doesn't stop at motherhood! Eliza (29) de mooie kersverse moeder van Lucet (8 maanden) runt samen met haar lief Elwin (39) een druk bestaan. Eliza is eigenaar van family conceptstore KABINE, interieurstyliste en blogger. Hoe ze dit allemaal combineert? Ze zeggen niet voor niks: it takes a village to raise a child. 

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

Misschien moeten we de vraag anders stellen: wat heeft het moederschap niet verandert? Haha'. Het is eigenlijk iets heel geks, het veranderd zo'n groot stuk van je leven en toch gebeurt dat zo natuurlijk. Door Lucet ben ik zelfverzekerder geworden. Ik weet duidelijker wat ik wil en ik durf daar dan ook voor te gaan! Het moederschap vraagt veel, maar geeft ook veel terug. Ik heb energie als nooit te voren en al die dingen samen zorgen ervoor dat ik mijn dromen echt realiseer. Daarnaast is ''de wereld'' nu soms wat minder belangrijk geworden. We genieten van kleine dingen met ons drietjes op ons eigen ritme.

Hoe ziet jouw leven eruit? wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn lief en ik zijn twee bezige bijen. We hebben allebei een eigen zaak en nog heel wat bezigheden daarnaast. Ons leven is dus vaak heel druk en vol. Ik run een eigen webshop en op dit moment zijn we bezig met het uitbouwen van een conceptstore met brunchbar aan zee. Daarnaast ben ik ook interieurstyliste en run ik de interieurblog Ergenstussenin.be. Enne ja, soms rennen we echt van hot naar her, maar dat maakt dat we ook echt kunnen genieten van de momentjes met ons drieën. Samen gezellig op de bankhangen, of een leuke strandwandeling. Lucet gaat één dag per week naar oma, drie dagen per week naar het kinderdagverblijf en de andere dagen is ze thuis. Op de dagen dat ze thuis is doen we bijna alles samen, zelfs werken of sporten. 

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven? 

Dat is een lastige. Ik ben nu acht maanden mama en twee maanden zelfstandig ondernemer. 2017 was daardoor echt een gek jaar! Je kunt je misschien wel voorstellen dat evenwicht hier momenteel een beetje zoek is. Ik merk dat door de opstart van mijn eigen zaak mijn sociaal leven er vooral bij inschiet. Maar daar maak ik me dan ook niet druk om, dat is dan maar even zo. Ik weet zeker dat ik dat binnenkort weer kan oppikken. Een eigen zaak runnen, mama zijn, een man hebben met een eigen zaak, dat houdt soms ook in dat je keuzes moet maken. Je kunt het niet allemaal. Zo lang je je goed voelt bij hetgeen dat je doet ben je goed bezig denk ik. 

waar kun jij als moeder niet zonder?

Mijn lief, sowieso. Het ouderschap kunnen delen, letterlijk en figuurlijk het maakt alles gemakkelijker en mooier. Hij is mijn steun en toeverlaat! Mijn mama en mijn familie zijn ook onmisbaar. Ze zeggen ook niet voor niks: 'it takes a village to raise a child'. Als ik even een afspraak heb en geen opvang voor Lucet of mijn lief en ik willen gewoon een avondje naar de film dan zijn ze er altijd. Geweldig is dat! Ouderschap zonder familie om je heen, dat lijkt me lastig.

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Warmte, ik wil dat mijn dochter kan groot worden in een warm nest. Ook al hebben wij het vaak druk. Ik vind het ook belangrijk om veel samen te doen. We gaan bijvoorbeeld regelmatig samen een stukje lopen. Mijn lief met de buggy en ik ernaast. Door Lucet overal mee te nemen waar we kunnen, ontdekt ze ook heel veel, het maakt haar wereld rijker. 

Is er iets dat jij lastig vindt aan het opvoeden van je dochter?

Op dit moment eigenlijk weinig. Lucet slaapt en eet goed en is een opgewekt kind. Ze heeft wel een duidelijke structuur met twee dutjes overdag waardoor je soms beperkt bent in je doen en laten. Maar ook dat is tijdelijk natuurlijk. Dat wil niet zeggen dat ik het moederschap de eerste drie maanden niet ongelofelijk overweldigend vond. Iedereen zei me toen: het wordt alleen maar beter en leuker. En nu, enkele maanden later, kan ik dat ook echt bevestigen. Mama zijn is leuk!

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder te voelen, maar ook gewoon een leuke vrouw?

Blijven denken aan jezelf! In het begin worstelde ik vaak met schuldgevoel als ik iets voor mezelf deed, maar nu weet ik dat ik door tijd voor mezelf te nemen ook een betere mama ben. Als ik gelukkig ben is Lucet dat ook. Ik neem dus af en toe echt tijd voor een lunch met vriendinnen, ga sporten en soms neem ik wel eens helemaal de tijd om me lekker op te tutten zonder haast en spoed. Ook daar kan ik echt van genieten. 

Voor ik moeder werd, zei ik altijd dat ik mezelf en mijn kind nooit ....

Thuis zou opsluiten. En dat lukt ook. Ik neem Lucet overal waar ik kan met me mee. Geweldig vind ik dat! 

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Doe waar jij je goed bij voelt, volg je buikgevoel. Je krijgt als (nieuwe) mama vaak zoveel verschillende adviezen, maar elk kind is anders en jij kent je kind altijd het beste. Durf ook te dromen en te kiezen wat JIJ wil, ook al is er een gezin. Je vindt altijd een manier om alles te doen werken. Waar een wil is is een weg. Life doesn't stop at motherhood!

Welke moms vind jij zelf cool? Welke mom verdient volgens jou wel eens een spotlight in cool moms?

Ik kijk naar zoveel mama’s op. Vrouwen die ondernemen, die een groot gezin runnen, vrouwen die alleen kinderen groot brengen. Onze wereld kent heel veel moedige mama’s. Als ik in mijn eigen omgeving kijk dan vind ik Alicia Van Belleghem Sanchez, Lori Vandyck en Jozefien Moeyaert toch echt kick-ass ondernemende moms! Knap hoe ze gezin en dromen combineren.

Nieuwsgierig naar Cool Mom Eliza's Instagram: Kabinekoksijde

Isabelle Spapé

Door

07 november 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.