Cool Mom | Shannon Faber

Cool Mom | Shannon Faber

We laten je regelmatig kennismaken met een Cool Mom die ons inspireert. Deze week Shannon Faber, mama van de tweejarige Bruce.

Shannon (25) is de mooie, stoere moeder van Bruce die net twee jaar is geworden. En yep, dat betekent: peuterpubertijd! 'We krijgen regelmatig een stellig 'nee' te horen en soms vliegen er speelgoedautootjes in het rond als iets niet naar zijn zin gaat. Maar gelukkig is hij meestal heel lief hoor, haha.' Shannon over hoe zij samen met haar hubby Rob (28) de ballen in de lucht houdt! 

 

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

Het heeft mij gemaakt tot de persoon wie ik nu ben. Het heeft mij bewuster gemaakt om meer te genieten van de kleine dingen om me heen. Ik maak me minder druk om discussies en opmerkingen, iets waar ik vroeger wel tegen aan liep. Ik ben wel een pak emotioneler als het gaat om baby's/kinderen, zodra ik maar een zielig programma kijk rollen de tranen over mijn wangen. Ik denk wel dat iedere moeder soms maar wat doet. Ik ook hoor, laten we die keer maar gauw vergeten dat de Maxi-Cosi niet goed vast zat en ik het wel heel erg vreemd vond dat die zo mee bewoog in de bochten. Tja, je krijgt er bij de geboorte helaas geen handleiding bij. Nu Bruce wat ouder wordt leer ik hem pas echt kennen. 

''Ik ben nu dus ook zo'n moeke die het liefst keihard wil janken omdat hij helemaal los gaat tijdens de minidisco. Dan ben je zó trots''

 

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk met veel plezier 3 dagen in de week als manager in een tandartsenpraktijk. Ik ben wel echt van het plannen, doordeweeks hebben wij daarom ook een vast schema. Ik denk ook eerlijk gezegd dat je daar niet onderuit komt. Op de dagen dat ik werk gaat Bruce naar de opa's en oma's, en 1 dag in de week naar het kinderdagverblijf. 

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Door zo goed mogelijk te plannen. Ik wil mijn werk echt niet mee naar huis nemen. Als ik samen met Bruce ben zorg ik er voor dat ik niet de hele tijd bezig ben met mijn telefoon of het huishouden. Dit doe ik dan ook als Bruce tussen de middag naar bed gaat, ik zet dan een lekker bakkie koffie voor mezelf en doe ik even mijn eigen dingetjes, Heerlijk!

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Natuurlijk de opa's en oma's en niet te vergeten mijn zusje die het leuk vindt om regelmatig op te passen, als papa en mama even een avondje weg willen. De afgelopen 1,5 jaar heb ik via Instagram een paar hele lieve mama's ontmoet en we delen en praten over van alles. Zo fijn als je er soms even niet meer uit komt. 

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Liefde en aandacht voor elkaar! Omdat Rob zelfstandige is en daardoor ook veel moet werken, vind ik het belangrijkste om samen als gezin leuke dingen te doen. Het weekend staat bij ons echt in het teken van qualitytime. Samen ontbijten, gek doen, dansje hier, boekjes lezen en later naar bed dan 'hoort', hoe gekker hoe beter. Maar bankhangen op een zondag vinden wij ook echt niet erg hoor!

Is er iets dat jij lastig vindt aan het opvoeden van kinderen?

Tot nu toe vind ik het nog niet lastig, ik kan juist soms wel heel erg lachen hoe zo'n kleintje zich zo ontwikkelt. Hij haalt van alles in z'n hoofd om de gevaarlijkste capriolen uit te halen. Ik merkte wel echt: hoe dichter we bij de 2 kwamen hoe meer 'nee' we terug krijgen. Ik ben overigens wel consequent: als hij iets niet mag, mag hij het ook echt niet. Hoe groot die puppy ogen ook worden of hoeveel auto's ik ook naar me toegegooid krijgt, 5 minuten later is hij het toch alweer vergeten. We hebben een paar keer geprobeerd met in een hoek staan en het werkt dus echt! Hij raakt er totaal niet gefrustreerd door en weet dan ook echt te blijven staan en daarna te luisteren. Gelukkig is Bruce een heel erg lief, makkelijk kind en hoeven wij dit niet vaak te doen. 

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder te voelen, maar ook gewoon een leuke vrouw?

Aan jezelf blijven denken! Ik ga 1 keer per maand naar een schoonheidssalon, dat is echt even bij komen. En wat maakt het uit dat je hem of haar naar het kinderdagverblijf/oppas brengt en jij vervolgens lekker naar de kapper gaat. Moet af en toe kunnen toch?

Wat inspireert jou?

Toen ik Instagram ontdekte ging er een wereld voor mij open! Ik haal dan ook echt veel inspiratie uit Instagram maar zo kan ik ook uren op Pinterest kijken. Of het nu voor een verjaardag is of voor een verfkleur als ik weer eens een muur wil verven. 

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Luister altijd naar jezelf en doe wat JIJ denkt dat goed is voor jezelf en voor jou kleintje. Trek het je niet aan wat andere van jou keuzes vinden.

''Echte mama's zijn niet perfect en perfecte mama's zijn niet echt!''

Welke moms vind jij zelf cool? Welke mom verdient volgens jou wel eens een spotlight in cool moms?

Dit vind ik wel de moeilijkste vraag, ik vind alle moeders wel iets 'cools' hebben maar als ik het mag zeggen is Femke Jonkers wel echt een Cool Mom, hoe zij is als moeder en de dingen doet in het dagelijks leven!

Nieuwsgierig naar cool mom Shannon's instagram: bruceandus___/

Isabelle Spapé

Door

15 september 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.