Cool Mom | Estelle

Cool Mom | Estelle

We laten je regelmatig kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week gunt new mom Estelle ons een kijkje in haar leven!

Ahh, kan het nog cuter? Dat denken we bij elke foto die Estelle van dochtertje Evi deelt! Evi werd vlak na nieuwjaar geboren en is het eerste kindje van Estelle (30) en haar vriend Jeffrey. We voelen deze new mom aan de tand over hoe zij het moederschap ervaart! En haar antwoorden zijn verfrissend eerlijk en herkenbaar voor iedereen die net een kindje heeft gekregen - of gewoon nog goed weet hoe je leven daarna op zijn kop staat!

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

Lastige vraag, ook omdat ik 'pas' sinds begin dit jaar mama ben. Je leert wel te genieten van kleine dingen. Ik ben nog in het leerproces van dingen los laten en accepteren dat dingen gaan zoals ze gaan en dat je niet altijd controle kan hebben.

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk 3 dagen in de week bij een makelaarskantoor. De 2 dagen dat ik vrij ben breng ik heerlijk door met Evi en spreek ik geregeld met vriendinnen af (toevallig meerdere die ook nog niet zo lang mama zijn) natuurlijk ben ik op vrije dagen ook druk met het huishouden. Ik breng ook veel tijd door met mijn moeder, we hebben een hele hechte band waar ik trots op ben, zo heerlijk om met je kind en je eigen moeder samen leuke dingen te doen. Mijn vriend werkt 5 dagen dus in het weekend proberen we ook altijd een dagje met z'n drieën wat te gaan doen, als is het even lekker wandelen, de stad in of een ijsje halen.

"Ik ben pas sinds kort moeder en ik zit nog volop in een leerproces om dingen los te laten! Ik moet leren dat dingen nu soms anders gaan dan ik gewend was."

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Ik moet zeggen dat ik er nog steeds erg aan moet wennen dat ik nu parttime werk. Het zijn hele drukke werkdagen, als ik dan thuis kom kan ik niet op de bank ploffen want ik heb een kindje en het huishouden moet gebeuren. Soms kan ik daar erg onrustig van worden. Ik ben iemand die altijd alles wil doen en het liefst tegelijk. Ik zit nog in een leerproces om dingen los te laten! Dan maar een wasje een dag uitstellen of een keertje niet stofzuigen en gewoon van m'n kind genieten. Evi heeft 2 lieve oma's die beide een dag in de week oppassen bij ons thuis, dat is erg fijn. De 3e dag gaat ze naar de opvang en dat vindt ze ook heel leuk. Ik vind het wel belangrijk om echt tijd vrij te maken om met vriendinnen af te spreken en af en toe te sporten, maar ook hiermee moet ik het proberen los te laten als het een weekje niet lukt!

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Ik kan niet zonder mijn vriendinnen die ook allemaal net moeder zijn. Wat is het fijn om te kunnen praten over alle nieuwe onbekende dingetjes en er zo achter te komen dat je niet de enige bent! Ik kan absoluut ook niet zonder mijn eigen moeder, zij is er altijd voor me en dat is zo fijn. Ik kan ook geen betere oma wensen voor Evi. En ik kan denk ik ook niet meer zonder Instagram, haha. Ik vind het ontspannend om lekker iedereen zijn foto's te bekijken, verhaaltjes te lezen en lekker te kletsen met andere mensen. Ik heb meerdere vriendinnen overgehouden aan IG, super leuk!

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Dat we regelmatig even tijd hebben met z'n drieën: een lekkere luie zondag thuis als gezinnetje, samen ontbijten, luieren in bed en genieten van Evi. Ik vind het zeker ook belangrijk dat we een bepaald ritme aanhouden voor Evi (voor zover dat altijd lukt met sprongetjes etc, pff haha!) daarom vind ik het ook prettig dat de oma's bij ons thuis oppassen voor de rust voor Evi.

"Ik heb zó moeten wennen aan het verantwoordelijkheidsgevoel en alle nieuwe, onbekende dingen die op me af kwamen na de geboorte van Evi"

Is er iets dat jij lastig vindt aan de opvoeding?

Alles! Haha! ik heb de eerste weken ontzettend moeten wennen aan alles. Vooral aan het grote verantwoordelijkheidsgevoel en alle nieuwe onbekende dingen die op je afkomen. Soms had ik het gevoel dat je niet weet wat je doet. Maar als ik nu terug kijk op die weken dan viel het mee, als je vertrouwt op je moedergevoelens komt het wel goed, alle clichés zijn waar! Het echte opvoeden moet nog beginnen en als ik daaraan denk dan krijg ik wel gelijk het gevoel van 'ojee als ik dat maar kan'! Maar ook dat zal vast weer goed komen. Ik heb genoeg mensen om me heen waar ik altijd weer op terug kan vallen en advies kan vragen, dus dat gaat vast lukken.

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder maar ook gewoon een leuke vrouw te voelen?

Uhm, dat vind ik nog wel een lastige omdat ik mijzelf op het moment nog niet echt een leuke vrouw voel. Ik worstel nog een beetje met de hormonen (denk ik), wil graag wat vaker sporten enzo. Maar ik blijf m'n best doen om me gewoon leuk aan te kleden, mijn haren netjes en makeupje op. Als je gaat rond lopen in een huispak dan ga je je sowieso niet als een "leuke vrouw" voelen. Je hebt het zelf in de hand dus als je er wat aan doet, dan komt het gevoel vanzelf!

Wat inspireert jou?

Mijn eigen moeder en alle andere mama's. Soms denk je dat je de enige bent met bepaalde probleempjes of dat jouw kindje die enige is die iets wel of niet doet maar dan hoor je van andere mama's altijd weer dezelfde verhalen. En als ik zie dat zij het kunnen dan moet het mij ook lukken!

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Geniet van de kleine dingen in het leven, probeer los te laten en probeer af en toe tijd te nemen voor jezelf! Koop een leuke outfit, nieuwe schoenen of ga lekker sporten of iets anders waar jij happy van wordt.

Welke moms vind je zelf cool?

Dat zijn er zoveel! Zoals eerder gezegd heb ik op IG zoveel andere coole mama's ontmoet, sowieso verdient @laurabouwkamp een spotlight in cool moms als mama van 3 mooie kindjes!

Meer zien van Estelle? Volg haar account @huisjeinpoort dan ook zeker op Instagram!

 
Rosanne Buitendijk

Door

01 september 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.