Waar ik bij mijn tweede kindje makkelijk in word

Waar ik bij mijn tweede kindje makkelijk in word

Nu mijn tweede kindje op komst is, zijn er wel wat dingen die ik anders wil aanpakken dan ik bij Lonne deed. Ga ik bijvoorbeeld álle hapjes weer zelf maken of kies ik iets vaker voor gezond gemak?

Lang voor het zover was schreef ik al over dingen die ik anders wilde gaan doen bij een tweede zwangerschap. Ik moet zeggen: met de meeste van die punten ben ik lekker op weg. Maar nu de tweede ook echt op komst is, zijn er nog wel meer dingen die ik anders wil aanpakken. Zo vroeg mijn vriend laatst of ik dit keer weer eindeloos in de weer zou zijn met zelfgemaakte fruit- en groentehapjes... Hmm, goeie vraag!

Kant en klaar is iets meer me-time

Kijk, ik vind het een heel mooi streven om alles zelf te maken. Maar ik weet nog heel goed hoeveel tijd me dat kostte. Pompoen of zoete aardappel schillen, alles in de stomer, pureren, laten afkoelen... en dat allemaal terwijl Lonne haar slaapje deed. Tegen de tijd dat ik klaar was en het aanrecht had opgeruimd, werd zij wakker. Geen minuutje me-time voor mij. Dus ja, ik denk dat ik dit keer toch wat vaker voor het gemak van een kant en klaar potje of knijpzakje zal gaan. Zeker omdat ik nu al een meisje heb rondlopen die ik graag wat aandacht geef als haar kleine zusje straks ligt te slapen.

Als ik er zin in heb, maak ik een voorraadje zelfgemaakte hapjes. Komt mijn grotere vriezer ook van pas!

Pure ingrediënten

Een banaan prakken of mango pureren zal ik zeker nog vaak genoeg doen. Als ik zin en tijd heb, maak ik een mooi voorraadje zelfgemaakte hapjes. Ik heb intussen ook een grotere vriezer, handig voor de voorraad haha! Daarnaast zal ik ook zeker vaak genoeg uit de supermarkt iets kant en klaars meenemen. Daarbij let ik natuurlijk wel heel goed op de ingrediënten. Ik wil weten wat ik mijn kleintje geef: geen gekke toegevoegde ingrediënten, het moet zo puur mogelijk zijn. Alsof ik het zelf heb gemaakt! 

Fruitsmaken babyhapjes

De favo fruithapjes van Lonne waren banaan (nog steeds!) en appel met blauwe bes. Ik heb alvast gekeken naar wat er qua potjes ook alweer te krijgen is. Het viel me gelijk weer op dat in heel veel hapjes appel het belangrijkste ingrediënt is, terwijl je toch echt met een bosvruchtensmaak in je handen staat. staan. Ik kies dan eerder voor andere smaken.

Welke kant en klare hapjes wel?

De eerlijke potjes en knijpzakjes waarin er echt alleen maar inzit wat er in zou moeten zitten, die mogen wel mee naar huis. Zo lijken de vernieuwde knijpzakjes van Olvarit me wel wat: daar zit hooguit wat citroensap tegen de verkleuring en extra vitamine C in, maar verder is het wat het is. Deze zakjes zijn er voor kindjes vanaf 6 maanden, 8 maanden en 12 maanden en hebben één fruitsoort op de voorgrond zodat je kindje specifieke smaken leert kennen. Je knijpt een beetje van het fruit in een kommetje en dat geef je met een lepeltje. Kindjes van een jaar kunnen het zakje ook zelf vasthouden. Makkelijk en lekker! En des te meer tijd heb ik om te schommelen, kleuren en puzzelen!

Welke dingen zou jij bij een tweede anders aanpakken dan bij je eerste kindje? Ik ben benieuwd!

Lees ook: de eerste babyhapjes, zo begin je!

Dit is een sponsored artikel dat tot stand is gekomen in samenwerking met Nutricia Olvarit.

 

Rosanne Buitendijk

Door

20 maart 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.